STUT-møte 3. november 2021

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon. Sted: Abels utsikt, Niels Henrik Abels hus. Referat Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1: Orienteringer

IT i utdanning-gruppa ved MN skal sammen med Knut Mørken og Hanne Sølna på konferansen Digitalisering i høyere utdanning i Bergen denne uka. Det er UiB sammen med UNIT og Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse som er arangører.

 

Sak 2: Veiledning muntlig eksamen og masterpresentasjon

Andreas Tandberg og Helge Kleivane presenterte veiledning for muntlig eksamen og masterpresentasjon for MN. Lenke til veiledningen blir sendt ut med dekanens nyhetsbrev denne uka, i tillegg til at MN IT i utdanning sender lenke til utdanningslederne før eksamensperioden H21. Vi oppfordrer utdanningslederne til å videresende lenken til underviserne.

Tone Gregers presenterte ny forsidemal for digital hjemmeeksamen ved MN, der det er gjort noen mindre endringer i ordlyden under seksjonen "Samarbeid under eksamen". Studieutvalget var enig i endringene.  

 

Sak 3: Norsk som undervisningsspråk

Knut Mørken innledet om saken. Ved UiO er det tre kategorier med undervisningsspråk: norsk, engelsk og norsk med engelsk ved behov. Norsk er i utgangspunkt undervisningsspråket på bachelorutdanningen ved UiO, med unntak av emner i siste del av bachelorprogrammene som utvekslingsstudenter kan ta. Les mer om UiOs språkpolitiske retningslinjer

I diskusjonen som fulgte, kom det spørsmål om hva som er engelskkravet fra VGS når man begynner på universitetet. Iflg. UiOs språkpolitiske retningslinjer skal studenter "kjenne til og kunne bruke fagspråk både på norsk og engelsk, eller annet fremmedspråk" når de begynner på universitetet. Selv om studentene altså skal beherske engelsk ved studiestart, var det i STUT også enighet om at det er viktig å jobbe for å kunne formidle fagene på norsk.

Dette er en omfattende sak som kommer opp igjen på STUT. 

 

Sak 4:

Oppfølging av programevalueringen

Knut innledet om oppfølging av programevalueringen og prosess for kartlegging av endringsforslag (se STUT-referat 29/9 21). Endringer i emner som følge av programevalueringen kan påvirke andre fagmiljøer og program. Vi tar derfor en runde på dette blant utdanningslederne på STUT 10/11 på hva som er kommet av endringsforslag i emner, og innebærer disse endringene konsekvenser for egne eller andre institutters program? 

 
Sak 5: Rekruttering og nettsider

På dekanmøtet og MNs instituttledermøte har rekruttering av studenter til studier vært tema. UiOs kommunikasjonsdirektør sier at handlingsrommet på våre program- og øvrige nettsider ikke nødvendigvis er så lite som mange tror. Dette bør vi forsøke å utnytte fram mot fristen for publisering av nettsider (MNs interne frist er 15. november). MN arbeider med å klarlegge hva handlingsrommet faktisk består i, men ønsker samtidig å gjøre tiltak nå for å forbedre nettsidene. Studiewebredaktørene Hilde Omberg og Pål R. Gilbert innledet og innhentet innspill fra utdanningslederne. 

Kommentarer og spørsmål som kom inn under diskusjonen:

  • Hvor kan man legge inn bilder, og finnes det noen som kan hjelpe til med å finne gode bilder?
  • Studentene forstår ikke alltid språket i lubene
  • Viktig å få frem stemmer fra aktive programstudenter på nettsidene, ikke bare karriere-intervjuer.
  • Endringer i opptakskrav er vanskelig å synliggjøre på nettsidene.
  • Det ligger mye ressurser inne i Canvas-rommene som ville vært interessant for potensielle søkere å se på de åpne sidene.

Studieweb-gruppa sender ut en e-post til utdanningslederne etter møtet der de svarer på spørsmålene som kom inn og kommer med generelle tips og råd om studienettsidene.

 

 

 

 

Publisert 9. nov. 2021 19:28 - Sist endra 9. nov. 2021 19:28