STUT-møte 24. mars 2021

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. Referat Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1. Orienteringer

Kvalifikasjonsrammeverket skal evalueres av NOKUT. Det var et første innspillsmøte fredag 19/3 der Cathrine Tellefsen deltok. Evalueringen til NOKUT skal være klar 1/12 2022.  

Sak 2: Studiestart H21

Ingrid Sand orienterte om studiestart H21. Viktige punkter:

  • Hvordan kan vi jobbe med å få faddergruppene til å gli over godt i kollokviegrupper/undervisningen?
  • Det blir viktig å følge opp 2020-kullet også i studiestart H21, gi dem en ny sjanse, en "revitalisert" studiestart H21.
  • Hvilke digitale kanaler skal vi bruke i studiestart, og hvordan kan vi få til en sammenheng mellom kanalene som blir brukt i undervisningen?

Se detaljer i Ingrids presentasjon i margen.

Studiestart H21

Sak 3: 

Periodiske programevalueringer

De periodiske programevalueringene ved MN (se STUT-referat fra 3/2 21) er i gang. Vi tok en runde blant utdanningslederne om status på arbeidet. 

Det ble kommentert at vi trenger MN-fellesrammer for evalueringsarbeidet på nettsidene. Det var også usikkerhet om hvor eksterne studentene i det eksterne panelet måtte være. Holder det om de kommer fra et annet institutt? Yvonne presiserer og oppdaterer MNs nettsider for programevalueringene rett etter påske.

Avslutningsvis kom det spørsmål om hvordan vi måler resultatene av endringene vi gjør i studieprogrammene og i undervisningen vår. Vi ble enige om at Cathrine Tellefsen sender ut noen utvalgte artikler til utdanningslederne. [Cathrine har nå lagt ut lenker til et utvalg artikler i STUTs Teams-rom, der diskusjonen fortsetter].

 
Sak 4: Korona-status

Knut Mørken orienterte om Korona-status. Det kom i går e-post fra Jo Døhl:

  • Det anbefales en sosial distanse på 2 meter.
  • Digital undervisning videreføres i perioden 25.03-12.04.
  • Tilgang til lesesalsplasser og bibliotektilbud vil fortsatt opprettholdes.
  • Praksisundervisning, lab-virksomhet og ferdighetstrening opprettholdes under de begrensninger som er gitt over.
  • Tilgang til lesesalsplassene må justeres i henhold til anbefalt sosial distanse, og bookingsystemet blir endret i løpet av 24.03.

Det kommer ny e-post til studentene fra Jo i løpet av dagen mtp booking av lesesalsplasser. Vi sender ikke ut e-spot til studentene om dette. 

 
Sak 5: Instituttkvarteret

Anne Berit C. Samuelsen (FAI) meldte at Farmasøytisk institutt har sett et økende antall  eksempler på tekstlikhet mellom eksamensoppgaver etter at vi gikk over til digital hjemmeeksamen. Anne Berit lurte på hva vi ev. kunne gjøre faglig og administrativt for å møte denne utfordringen.

Vi tar opp denne saken på et kommende STUT-møte før vi ev. tar saken som del av neste Real Prat.

 

 

Publisert 16. apr. 2021 10:31 - Sist endra 10. feb. 2023 13:24