STUT-møte 1. juni 2022

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. referat: Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1: Presentasjon av Eva Dugstad og hennes arbeidsområde

Eva er syk, og saken blir utsatt.

 

Sak 2: Rammer for undervisning og eksamen

Knut Mørken og Andreas Tandberg orienterte om rammene for undervisning høst 22.

Høsten 2022 er eksamenslokalet i Silurveien fullåpnet. Knut har fått spørsmål om hvorvidt MN har en plan B om det igjen skulle oppstå uforutsette situasjoner til høsten. MN har ingen offisiell plan B for høstens eksamener, men vi har nå fått en generell erfaring med hvordan vi skal håndtere endrede forutsetninger. Vi tar slike utfordringer når de ev. kommer.

Andreas viste frem nettsidene med anbefalinger og veiledninger for digitalisering av forelesning ved MN. Sidene beskriver bl.a. fremgangsmåte for opptak og publisering av såkalte "forelesningsopptak". Andreas har vært i kontakt med USIT, som melder at faglærer har anledning til å publisere forelesningsopptak uten at det finnes et tekstalternativ til videoen. Dette unntaket for forelesningsopptak gjelder også høsten 2022 (se mer på nettsiden over). Alle andre videoer som publiseres ved UiO skal følge kravene om universell utforming. 

Knut svarte på spørsmål om hvorvidt MN har noen generell anbefaling eller policy når det gjelder fysisk vs. digital undervisning. Dette er en stor sak som blir diskutert både sentralt ved UiO og på fakultetene. MN har ennå ikke utarbeidet noen offisiell policy på dette, men der man kan velge, bør man velge fysisk undervisning. UiO er et campusuniversitet.

IFI kommenterte at MN bør ta en skikkelig gjennomgang av hvilke emner som har hhv fysisk undervisning, digital undervisning og hybrid undervisning og se på hvordan disse ulike undervisningsformene påvirker læring. Så bør vi lage en potensiell policy utfra det. 

Vi tar diskusjonen om et slikt prosjekt som det IFI foreslår opp på STUT etter sommeren. Vi spør Tone Gregers om hun kan innlede i en sånn diskusjon.

Noen av utdanningslederne kommenterte at de kunne ønske å pilotere den nye plattformen for produksjon av undervisningsvideo ved UiO, Panopto. MN IT i utdanning-gruppa tar kontakt med prosjektleder for Panopto-innføringen ved UiO og sørger for at utdanningslederne som meldte interesse, får det de trenger.

Lær å lære

Sak 3: Prosess for oppfølging av bachelorevalueringen

Knut presenterte oppfølgingspunktene etter bachelorevalueringen (se presentasjonen i margen). Oppfordringen er: Bruk de dyktige fagfolkene vi har på fakultetet. God samhandling på tvers er viktig.

KURT kommenterte at alle våre emner skal underviser for bærekraft. Tone informerer mer detaljert om dette på Real Prat til høsten.

Oppfølging av bachelorevaluering

Publisert 15. juni 2022 12:25 - Sist endra 15. juni 2022 12:25