STUT-møte 2. november 2022

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. referat: Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1: Orienteringer

Knut Mørken, Hanne Sølna, Andreas Tandberg og Pål Edvardsen drar på konferansen Digitalisering i høyere utdanning i Bergen i morgen.   

 

Sak 2: Masterrekruttering

Vi hadde igjen oppe saken om hvordan vi kan øke rekrutteringen til master ved MN-fakultetet. Se detaljer i presentasjonen i margen.

Masterrekruttering

Sak 3: Instituttkvarteret
  • Tone Gregers orienterte om Real undervisning i januar 2023. Slik det ser ut, vil Real undervisning vår 23 avholdes samme dag som en av dagene for utsatt eksamen ved MN. Tone lurte på om dette var OK for instituttene. Historisk har Real undervisning gått samtidig som utsatt eksamen også tidligere semestre, uten at det har skapt problemer. Vi holder derfor på planlagt dato for arrangementet. Realt gruppelærer-seminar vil bli arrangert uka etter Real undervisning. Eksakt dato og arrangement for Real undervisning og Realt gruppelærerseminar kommer på KURTs nettsider. IFI meldte at de ønsker å være med å bestemme dato for Realt gruppelærerseminar siden de har mange gruppelærere. Tone minnet utdanningslederne om at det er viktig å videreformidle info om Real undervisning til underviseren i god tid før arrangementet. Tone tok avslutningsvis en runde blant utdanningslederne for å høre om det var temaer instituttene ønsket å ta opp på Real undervisning:
    •  IFI ønsket sesjoner om IT verktøy i undervisningen, om hybrid vs fysisk undervisning og om obligatoriske innleveringer.
    • FAI ønsket seg sesjoner om aktiv undervisning og obligatoriske tilbakemeldinger. Til det siste ønsket FAI særlig fokus på følgende: Hva er en god tilbakemelding? 
    • FI ønsket også fokus på IT-verktøy i undervisningen, med særlig vekt på om vi har tilgang på "digitale oppslagstavler" som Padlet.
  • IFI tok opp kommunikasjonsplattformen Diskord, som er en plattform flere av IFI-studentene på eget initiativ bruker på en god måte faglig og som det er interessant å følge med på. Diskord er imidlertid en plattform UiO foreløpig ikke anbefaler at vi bruker som offisielt verktøy i undervisningen pga GDPR. IFI mener dette kan være en aktuell problemstilling å diskutere. Knut foreslo at vi ev. kan presentere plattformene Diskord vs Discourse på SKITU. 

 

Publisert 8. nov. 2022 22:13 - Sist endra 8. nov. 2022 22:13