STUT-møte 9. november 2022

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. referat: Andreas Tandberg/Helge E. Kleivane

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1: Orienteringer

  • Vi gratulerer Karianne Lilleøren (Geo) med undervisningsprisen. 
  • Knut Mørken orienterte om digitaliseringskonferansen i Bergen, som noen av oss var på forrige uke. Sentralt på konferansen var Innsiktsprosjektet til Sikt. Det kommer også et lokalt innsiktsprosjekt ved UiO. UiB presenterte sine såkalte "Digi-emner", som er emner i generisk IT. 

 

Sak 2: Studieplasser

  • Det kommer nedskjæringer i antall studieplasser (se STUT-referat fra 2/11). Blant annet vil 371 studieplasser fra utdanningsløftet 20/21 fases ut. Se detaljer i dokumentet i margen. Men: vi har mulighet til å omfordele studieplasser internt. NB: notatet i margen er  forslag til opptaksrammer og er åpent for innspill. Svarfrist for innspill er mandag 14/11.
  • Bestillingen om et studium i nuklære fag er foreløpig tenkt å være en studieretning under fysikk-master. 
  • Ingen avklaring fra UiO rundt økning av farmasiplasser I forbindelse med etablering av Livsvitenskapsbygget (100 plasser). Foreløpig er det bare kutt av plasser fra 78 til 68. 
  • 28 innpassplasser på FAI er nå borte så fremt det ikke kommer endringer i statsbudsjettet. 
  • Hvis statsbudsjettet vedtas slik det foreligger nå (vedtas evt. I desember) vil vi måtte kutte slik det er skissert. 
  • Farmasi høyere finansieringsmodell og dette gjør at vi må kutte disse uten fleks slik andre programmer har.
  • MNMN2-ROM finansiering skal I utgangspunktet kuttes. MEN vi ønsker ikke å kutte dette. Forslaget er derfor å kutte 3 plasser I MNM2-INP og 7 plasser I MNM2-EIT. Dette gjør at vi kan opprettholde ROMprogramtilbudet. 
  • Ragnhild spør om justering mellom master og bachelorplasser. AL sier at dette krever regning og det er ikke noe 1 til 1 og automatikk rundt denne omfordelingen. Ved forslag rundt dette kan man høre med Knut og AL. Forslag om dette må komme FØR helgen (innen utgangen fredag 12.11). 
  • Arne spiller inn viktigheten av lobbyvirksomhet mot SV I forbindelse med forhandlinger. Svein har en høyrehånd som jobber eksplisitt med dette. Knut følger opp dette med Marianne (kontakt med politisk miljø) på MNs vegne. 
  • Bookingarbeid, justering I forhold til søkertall og annet arbeid rundt optimalisering av opptak skal følges opp tettere utover våren. 

Opptaksrammer 23/24

Sak 3: Styringssystemer for utdanningsledere

Helge Balk presenterte saken: Historikk: Arvet excelark med halvveisoversikt over undervisningsfordeling. Mange behov for kunnskaper om personer og emner. Helge har laget "utdanningsplanlegger!" se pp. for detaljer. Lenke til mer informasjon om program? Utdanningsledere kan ta kontakt med Helge hvis de ønsker å utforske dette nærmere. Verktøy for å gi utdanningsledere oversikt, ikke et verktøy for å vise ansatte detaljert statistikk rundt timeregnskap.

 

Sak 4: Astro Discourse

Informasjon og frist for påmelding for pilot v23 er sendt ut av Pål Edvardsen 09.11. 

Sletting av "gamle" emner nødvendig under pilotering pga. Pga bruk av samme "instans" neste semester. Dette kan ikke være nødvendig når vi driftsetter. Kan vi informere noe om hvordan dette blir, eller vet vi ikke det enda?

Tone satt pris på "lapp-funksjonaliteten" I Padlet (real time i undervisning). Dette er ikke en teknisk løsning I Astro Discourse, men det er mulig man kan sette opp noe som ligner. Her kan vi følge opp. 

IFI: Generell tilbakemelding om at alle disse tekniske løsningene gir merarbeid for faglærere og gruppelærere. Alle beskjeder/spørsmål etc. må svares ut i alle plattformer. Man må være bevisst på at programmer skaper en tanke om tilgjengelighet. Dette bør kanskje være en større diskusjon I STUT på et tidspunkt. 

 
Publisert 22. nov. 2022 15:59 - Sist endra 10. feb. 2023 13:25