STUT-møte 26. oktober 2022

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. referat: Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1: Orienteringer

Knut Mørken orienterte om nytt forslag til statsbudsjett. Det er forslag om å fjerne studieplasser fra 2020,2021 og 2022. Plassene som foreslås fjernet var i sin tid koronatiltak, og er ikke nødvendigvis varige studieplasser. Knut har ikke helt konkrete tall på hvor mange plasser det er snakk om ennå. Vi kommer tilbake til saken på neste STUT. Som nevnt på forrige STUT, har UiO fått 20 nye studieplasser i nukleære fag.  

 

Sak 2: 

Studiedekanen har nedsatt en arbeidsgruppe som 
skal gi anbefalinger om god, kunnskapsbasert bruk av obliger og underveisvurderinger på en måte som understøtter studentenes læring. Arbeidsgruppen er i ferd med å ferdigstille sin rappport, og leder av arbeidsgruppen, Tone Gregers, presenterte gruppens arbeid og funn (se presentasjon i margen).

Obligatoriske arbeidskrav MN

Sak 3: Internasjonal studentmobilitet

Ellen Kristine Grøholt, Ida M. Gillerstedt og Anne Aaen-Stockdale orienterte om MNs arbeid med internasjonal studentmobilitet. Se presentasjon i margen. 

Internasjonal studentmobilitet

Sak 4: Bærekraft

I et notat til Utdanningskomiteen blir et nytt UiO-studietilbud i bærekraft beskrevet (se referat fra STUT-møte 19/10 22). Institutt for geofag har meldt interesse, både for å bidra med spesialemnene og fellesemnet.

 
Sak 5: Instituttkvarteret Arne B. Sletsjøe (MI) meldte inn en sak om endringer i førsteåret på BA. Saken kommer opp som egen sak på STUT 16/11.   
Publisert 1. nov. 2022 14:10 - Sist endra 1. nov. 2022 14:38