Vi gratulerer Marie Nielsen med årets beste masteroppgave 🎉

Årets masteroppgave tildeles Marie Nielsen ved LENS.

Bilde av Marie Nielsen som holder sin masteroppgave in papirformat

Marie Nielsen

Foto: Privat

Hvordan var det å vinne prisen for beste masteroppgave?

– Jeg ble veldig overrasket da jeg hørte at jeg hadde vunnet, og selvfølgelig veldig stolt og glad. Det er en stor ære å bli anerkjent blant så mange dyktige medstudenter som har levert imponerende masteroppgaver. Jeg er veldig takknemlig for å ha fått muligheten til å utforske et så spennende tema som II-IV nitrider, og jeg har hatt verdens beste mentorer i mine øyne, Vegard Skiftestad Olsen og Lasse Vines i LENS. 

LENS er seksjonen som forsker på halvlederfysikk ved UiO. Halvledere er viktige komponenter i elektronikk, spesielt i solceller, strålingsdetektorer og kvanteteknologi. Les mer om LENS her.

- Jeg er i dag ansatt i Å Energi Vannkraft. Å Energi er et spennende og fremtidsrettet konglomerat som fokuserer på ulike former for fornybar energi. Som trainee har jeg fått stor innsikt i vannkraftsektoren. Gjennom daglig samhandling med erfarne fagfolk har jeg lært mye om optimalisering av kraftproduksjon, ny teknologi og bærekraftig praksis innen vannkraft.

– En dag håper jeg å få jobbe med store solenergiprosjekter. Jeg tror at solenergi vil spille en nøkkelrolle i fremtidens bærekraftige energiløsninger, og jeg ønsker å bidra aktivt til denne utviklingen. 

Vi ønsker deg lykke til i din karriere!  

Lenke til masteroppgaven: Tailoring functional properties of earth-abundant II-IV-nitride alloys: towards tandem solar cell applications

 

Emneord: LENS, SMN, studier, masteroppgave, Matnat fakultet, Kjemisk institutt, Fysisk institutt
Publisert 17. jan. 2024 12:15 - Sist endret 17. jan. 2024 14:48