Aktuelle saker

• alf-bjorseths-pris-660 Henrik Hovde Sønsteby er tildelt Alf Bjørseths inspirasjonspris 18. juni 2018 18:00
    En gjev pris er gitt til Sønstebys arbeid for blyfri-elektronikk.
  • bilde-kina The Silicon Road – Chinese-Norwegian partnership in photovoltaics 16. mai 2018 11:16

The Chinese company Jinko Solar is currently the world’s largest producer of solar panels, and it manufactures the solar cells with the highest efficiency. Jinko Solar is also a key partner in the INTPART-project SiNorAPV: Sino-Norwegian Alliance in Photovoltaics, coordinated by Prof. Andrej Kuznetsov at the Centre for Materials Science and Nanotechnology (SMN), UiO. SiNorAPV is now looking for MSc- and PhD-students from UiO, NTNU, NMBU and UiA, who would like to spend a two-week internship this summer at the Jinko Solar factory near Shanghai. Five internships are available in 2018, the call can be found here.

• Call for nominations to Alf Bjørseth’s inspiration prize 4. mai 2018 11:10

The second annual prize will be awarded on June 12th 2018.

21 aug.
13:15, "Abels utsikt", 12. etasje Niels Henrik Abels hus
22 aug.
07:30, Vilhelm Bjerknes' hus, Moltke Moes vei 35

Våre forskere i media

• Hvem gjør hva - og hvor? 13. aug. 2018 14:42
    Om bord på «Kronprins Haakon» er det forskere fra en rekke forskningsinstitusjoner, både Havforskningsinstituttet (HI), UiT Norges arktiske universitet (UiT), Norges teknisk-naturvitenskapelige
  • Støttenner kan gi svar på Viking-gåte 11. aug. 2018 21:51
    Nesten 1000 år gamle støttenner fra hvalrosser kan gi svar på hvorfor vikingene bosatte seg på Grønland.
  • Muslinger spiser trolig plast framfor mat 10. aug. 2018 09:05
    Muslinger som lever på eller i bunnen er omgitt av milliarder av partikler med organisk materiale på - mat de trenger for å leve. Likevel blir de påvirket av ørsmå biter av plast mellom de
  • Blogg: Første tokt med «Kronprins Haakon» 8. aug. 2018 12:18
    «Kronprins Haakon» på veg nordover i Barentshavet. (Foto: Leif Christian Stige, UiO)