Aktuelle saker

• alf-bjorseths-pris-660 Henrik Hovde Sønsteby er tildelt Alf Bjørseths inspirasjonspris 18. juni 2018 18:00
    En gjev pris er gitt til Sønstebys arbeid for blyfri-elektronikk.
  • bilde-kina The Silicon Road – Chinese-Norwegian partnership in photovoltaics 16. mai 2018 11:16

The Chinese company Jinko Solar is currently the world’s largest producer of solar panels, and it manufactures the solar cells with the highest efficiency. Jinko Solar is also a key partner in the INTPART-project SiNorAPV: Sino-Norwegian Alliance in Photovoltaics, coordinated by Prof. Andrej Kuznetsov at the Centre for Materials Science and Nanotechnology (SMN), UiO. SiNorAPV is now looking for MSc- and PhD-students from UiO, NTNU, NMBU and UiA, who would like to spend a two-week internship this summer at the Jinko Solar factory near Shanghai. Five internships are available in 2018, the call can be found here.

• Call for nominations to Alf Bjørseth’s inspiration prize 4. mai 2018 11:10

The second annual prize will be awarded on June 12th 2018.

Våre forskere i media

• Evolusjon: Omsorg for barna våre kan ha gitt oss store hjerner 10. sep. 2018 04:45
    Pattedyr og fugler har større hjerner enn fisk, amfibier og reptiler - og derfor er vi angivelig også mer intelligente. Men hvorfor er det blitt sånn? Nå kan det se ut som om forskere har svar.
  • Kan underet forklares? 7. sep. 2018 10:58
    Vi har lenge visst hvordan egg og sædcelle smelter sammen og begynner å dele seg, hvordan morkaken dannes, når embryo utvikler organer og når hjertet begynner å slå. Vi kan måle
  • Hvordan klarer vi egentlig å orientere oss i stor fart? 7. sep. 2018 04:42
    Det at vi greier å holde oversikten over terrenget på sykkel eller i bil, er noe vi muligens takke nyoppdagede synsceller for.
  • Miljøforsker tror ikke på øko-apokalypse 4. sep. 2018 04:46
    - Jeg var bare guttungen første gang jeg hørte at verden kom til å gå «til helvete» om få år. Men i år fylte jeg 60, og jeg kunne nøkternt konstatere at så ikke har skjedd, sier professor Geir
Se flere saker