English version of this page

Aktuelle saker

Publisert 12. sep. 2018 15:05

Onsdag 29. august ble Universitas forside preget av "skrekkfagene", men tallene stemmer ikke.

Universitas har i dag trykket en presisering av artikkelen, men hele svaret fra Instituttleder Jo Døhl, Undervisningsleder Jaan Roots og kommunikasjonsrådgiver Elina Melteig kan du lese under:

Published Aug. 27, 2018 9:32 AM

- This trip has given me great opportunities to learn about international research on energy consumption and car use, and to present my own work within energy, transportation and sustainability transitions. I will continue to work towards a publication of the paper I presented. I am grateful for the funding and opportunities provided by UiO: Energy says Elisabeth M.C. Svennevik.

Publisert 22. juni 2018 14:26

Denne uken har MN-fakultetet hatt storfint besøk fra University of Minnesota. Seks lærere derfra har kurset norske universitetslærere i studentaktiv undervisning i et såkalt Summer Institute. Dette er første gang et Summer Institute arrangeres i Norge.

Published May 16, 2018 11:16 AM

The Chinese company Jinko Solar is currently the world’s largest producer of solar panels, and it manufactures the solar cells with the highest efficiency. Jinko Solar is also a key partner in the INTPART-project SiNorAPV: Sino-Norwegian Alliance in Photovoltaics, coordinated by Prof. Andrej Kuznetsov at the Centre for Materials Science and Nanotechnology (SMN), UiO. SiNorAPV is now looking for MSc- and PhD-students from UiO, NTNU, NMBU and UiA, who would like to spend a two-week internship this summer at the Jinko Solar factory near Shanghai. Five internships are available in 2018, the call can be found here.

Publisert 19. mars 2018 15:24

Styret ved Universitetet i Oslo tilsatte 13. mars Vebjørn Bakken som direktør for UiOs tverrfaglige satsing til fremme av nye måter å bruke energi på for å redusere klima- og miljøproblemer, UiO:Energi.

Publisert 13. mars 2018 10:55

Styret ved Universitetet i Oslo har i dag tilsatt Vebjørn Bakken som direktør for UiOs tverrfaglige satsing til fremme av nye måter å bruke energi på for å redusere klima- og miljøproblemer, UiO:Energi.

Publisert 16. feb. 2018 15:54

Professor Truls Norby og partnere har utviklet en ny elektrolyse-metode som kan brukes til flere lure ting, som å omdanne en blanding av metan og vanndamp til komprimert hydrogen og ren CO2-gass. Ren CO2 kan lagres i Nordsjøen og berge klimaet, mens hydrogenet kan brukes som drivstoff.

Publisert 16. feb. 2018 15:48

Utviklingen innen solenergi går raskt, og hver dag etableres store og små anlegg som produserer elektrisitet direkte fra sola. Dette skjer over hele verden, og nå tar det også av i Brasil - et land med et enormt potensial når det gjelder produksjon og muligheter for effektiv utnyttelse av elektrisitet fra solceller.