English version of this page

Aktuelle saker

Publisert 18. juni 2018 18:00

En gjev pris er gitt til Sønstebys arbeid for blyfri-elektronikk.

Publisert May 16, 2018 11:16 AM

The Chinese company Jinko Solar is currently the world’s largest producer of solar panels, and it manufactures the solar cells with the highest efficiency. Jinko Solar is also a key partner in the INTPART-project SiNorAPV: Sino-Norwegian Alliance in Photovoltaics, coordinated by Prof. Andrej Kuznetsov at the Centre for Materials Science and Nanotechnology (SMN), UiO. SiNorAPV is now looking for MSc- and PhD-students from UiO, NTNU, NMBU and UiA, who would like to spend a two-week internship this summer at the Jinko Solar factory near Shanghai. Five internships are available in 2018, the call can be found here.

Publisert 4. mai 2018 11:10

The second annual prize will be awarded on June 12th 2018.

Publisert 3. mai 2018 12:36

Ansettelse av ny direktør for UiO:Livsvitenskap er sluttført. Carl Henrik Gørbitz har takket ja til stillingen som direktør for satsingen. Han tiltrer 1. august.

Publisert 5. apr. 2018 09:24

En av oppgavene til UiO:Livsvitenskap er å rekruttere, utdanne og utvikle talenter. Tiltaket med sommerprosjekt er en start på dette arbeidet. Styret for satsingen har vedtatt at hele 66 studenter skal få tilbud om prosjekt.

Publisert 19. mars 2018 16:35

9. mars la Forskningsrådet ut den siste oppdaterte beskjeden om tildelingene fra ENERGIX-programmet hvor SMN er med på hele 2 av 4 tildelinger for prosjekter i kategorien «Grensesprengende nye ideer eller metoder innenfor energiforskning».

Publisert 19. mars 2018 15:24

Styret ved Universitetet i Oslo tilsatte 13. mars Vebjørn Bakken som direktør for UiOs tverrfaglige satsing til fremme av nye måter å bruke energi på for å redusere klima- og miljøproblemer, UiO:Energi.

Publisert 16. mars 2018 16:33

Det var vill jubel da Eskil Vik fra Stavanger katedralskole ble kåret til Norges flinkeste kjemi-elev 2017/2018.

Publisert 14. mars 2018 15:17

Fra 1. mars i år har SMN hatt en ny leder.

Publisert 13. mars 2018 10:55

Styret ved Universitetet i Oslo har i dag tilsatt Vebjørn Bakken som direktør for UiOs tverrfaglige satsing til fremme av nye måter å bruke energi på for å redusere klima- og miljøproblemer, UiO:Energi.

Publisert Mar. 6, 2018 11:18 AM

UiO:Energy will fund summer research projects within sustainable energy for students between April and October 2018. All students currently enrolled in a master or relevant professional degree program at the University of Oslo are eligible to apply.

Publisert 16. feb. 2018 15:54

Professor Truls Norby og partnere har utviklet en ny elektrolyse-metode som kan brukes til flere lure ting, som å omdanne en blanding av metan og vanndamp til komprimert hydrogen og ren CO2-gass. Ren CO2 kan lagres i Nordsjøen og berge klimaet, mens hydrogenet kan brukes som drivstoff.

Publisert 16. feb. 2018 15:48

Utviklingen innen solenergi går raskt, og hver dag etableres store og små anlegg som produserer elektrisitet direkte fra sola. Dette skjer over hele verden, og nå tar det også av i Brasil - et land med et enormt potensial når det gjelder produksjon og muligheter for effektiv utnyttelse av elektrisitet fra solceller.

Publisert Dec. 13, 2017 12:22 PM

MoZEES is a Norwegian Research Center on Zero Emission Energy Systems with focus on battery- and hydrogen technology for transport applications. On December 5th, MoZEES PhD students and postdocs, the center management, supervisors and some user partners gathered at Lysebu, Oslo, for a day of scientific discussions and networking.

Publisert Oct. 30, 2017 11:03 AM

UiO:Energy attended the Energy Info Days and the UNI-SET conference in Brussels. During the Horizon 2020 Energy Info Days new funding opportunities offered by the Energy Work Programme 2018-2020 were presented while during the UNI-SET conference views on the design of future energy education and research programs were exchanged.