Aktuelt om instituttet

Aktuelle saker

• dsc01132 De skal studere stjerner og universet 18. sep. 2020 11:00

Med høye forventninger begynner de nye studentene sitt masterprogram i Astronomi og Computational Science ved Institutt for teoretisk astrofysikk. Her spør vi dem om hvorfor de vil bli astrofysikere.

• horten-cropped(1) Nye gravitasjonslinser oppdaget under skolebesøk ved Nordisk Optisk Teleskop 27. mai 2020 11:18

En gruppe på 10 elever fra forskerlinja ved Horten videregående skole har deltatt i søk etter nye gravitasjonslinser ved Nordisk Optisk Teleskop på Kanariøyen La Palma. Natt til 23 oktober 2014 ble det funnet to nye linser.

• dsc00938 Velkommen til ITA! 24. sep. 2019 16:40

Høsten er vel i gang, og Astrofysisk fagutvalg tar fremdeles godt imot de nye masterstudentene på masterprogram i Astronomi og Computational science.

Siste blogginnlegg

• supernova_hires Par-ustabile Supernovaer 20. mai 2020 21:21

En par-ustabil supernova er antageligvis en av de kraftigste eksplosjonene vi har i universet, opp til 100 ganger kraftigere enn en type Ia supernovaer. Det var de første stjernene som antageligvis endte sine dager i par-ustabile supernovaer.

• header_image Astronomer, Astronaut, Astrologer – what is the difference? 13. mai 2020 16:22

What is the difference between an astronomer and an astronaut? Is astronomer and astrophysicist basically the same scientist? And what about astrologer? Let me clear this up and guide you through a bit of astro-history.

• helle_presentation Redd for å holde presentasjoner? Det er jeg og! 6. mai 2020 14:17

“Hei! Jeg heter Helle, og er en doktorgradsstipendiat.” Slik begynner de fleste presentasjonene mine, men av en eller annen grunn slutter jeg aldri å være nervøs før et foredrag. Blir du også nervøs før en presentasjon? Jeg har skrevet ned noen av mine tips til å gjøre opplevelsen litt mindre nervepirrende.