English version of this page

Aktuelt om instituttet

Aktuelle saker

• Superdatamaskin i Finland Nordens kraftigste datamaskin benyttes av RoCS ved UiO 15. juni 2022 11:02

Den kraftigste datamaskinen som noen gang har eksistert i Norden, Lumi, ble innviet denne uken. Systemet eies av ti europeiske land, deriblant Norge.

• Kvinne som smiler med lang flette og rød anorakk Fra solfysikk til toppjobb i DNB 11. apr. 2022 15:36

Astrid Fossum Gulbransen ble uteksaminert med doktorgrad ved Institutt for teoretisk astrofysikk i 2005. Nå jobber hun i bank og er divisjonsdirektør for Model Risk Management i DNB.

• 20 ungdommer på treningsuke på ITA Norsk finale i Astronomiolympiaden 7. apr. 2022 12:55

Hva kjennetegner de som er tatt ut til å representere Norge i Astronomiolympiaden 2022? De er unge, nysgjerrige og de tør å delta selv om de ikke kan alt!

Bildet kan inneholde: atmosfære, verden, lilla, naturlandskap, himmel.

Les våre blogginnlegg på Titan.uio.no

"Women in Astrophysics" er en blogg om universets fødsel, teleskoper og satellitter, livgivende stjerner, regn på solen og mye mer ... fortalt av de kvinnene som utforsker dette.