English version of this page

Aktuelt om instituttet

Aktuelle saker

• Karianne_Elias_Marte Brukte sommeren på stjerneforskning og pensumutvikling 16. juli 2021 15:43

Fysikkstudentene Marte, Karianne og Elias jobbet i sommer ved Institutt for teoretisk astrofysikk. Her brukte de programmeringskunnskapene fra studiet til å forske og å utvikle pensumoppgaver for astronomistudenter.

• radioteleskop_artikkel_bilde1 OL-landslaget i astronomi trenes opp av Norges eksperter 8. juli 2021 13:44

Allerede uken etter at de var ferdig uteksaminert fra siste året i videregående, har OL-landslaget som skal representere Norge i den internasjonale Astronomiolympiaden begynt forberedelsene for fullt.

• solar-eclipsex690 Få med deg delvis solformørkelse 8. juni 2021 18:44

På torsdag 10. juni kan du oppleve at halve sola formørkes. Rebecca Robinson og Torben Leifsen ved RoCS - Rosseland senter for solfysikk, gir deg informasjon, tips og tricks for en fin astronomisk opplevelse.

Bildet kan inneholde: atmosfære, verden, lilla, naturlandskap, himmel.

Les våre blogginnlegg på Titan.uio.no

"Women in Astrophysics" er en blogg om universets fødsel, teleskoper og satellitter, livgivende stjerner, regn på solen og mye mer ... fortalt av de kvinnene som utforsker dette.