Aktuelle saker

gruppe av unge studenter foran Svein Rosselands hus
Publisert 18. sep. 2020 11:00

Med høye forventninger begynner de nye studentene sitt masterprogram i Astronomi og Computational Science ved Institutt for teoretisk astrofysikk. Her spør vi dem om hvorfor de vil bli astrofysikere.

Stafettlaget "UiO Astrorunners" 2019.
Publisert 22. mai 2019 10:07

I årets Holmenkollstafett konkurrerte Institutt for teoretisk astrofysikk og Rosseland Center for Solar Physics med hvert sitt lag. Alle var fornøyde, uansett resultat!

Radio illustrasjonsbilde
Publisert 5. feb. 2018 09:33

Astronomene våre har svingt seg på radio i det siste. Her finner du lenker til astrosnakk om sorte hull, nøytronstjerner og hvordan man egentlig lager gull.

Hans Kristian Eriksen
Publisert 29. nov. 2017 11:24

Hans Kristian Eriksen gikk helt til topps i søknadsprosessen hos det europeiske forskningsrådet for andre gang. Denne gangen vil han måle gravitasjonsbølger fra universets aller tidligste tider.

Astronomer foran Café Sør
Publisert 17. aug. 2017 09:53

Er vitenskap bedre på pub? Nå kan du finne ut av det selv. Forskere fra Institutt for teoretisk astrofysikk gir deg astronomi på kveldstid i Oslo sentrum. Neste arrangement er på Café Sør mandag 28. august.

Robert Hagala med poster på phd day
Publisert 15. juni 2017 10:19

Astronomi-stipendiat Robert Hagala deltok på Realfagbibliotekets Phd-day med poster om alternativer til Einsteins generelle relativitetsteori.