Aktuelt innen forskning

  • Lege Usikkerhet ved sykdom kan være en ressurs 28. feb. 2020 10:00

    Vi har en tendens til å styre unna alt som smaker av usikkerhet, mener Stine Loft Rasmussen, som har forsket på hvordan helsepersonell håndterer hjernehinnebetennelse og denguefeber i Burkina Faso. – Der justerer de planene underveis, og det er uproblematisk. Denne fleksibiliteten mener jeg vi har mye å lære av i Europa, sier hun. Temaet er høyaktuelt nå når det ukjente koronaviruset herjer flere steder i verden.

  • Anonymous computer hacker over abstract digital background Kjenn din digitale fiende, da blir verden tryggere 27. feb. 2020 08:39

    Vinningsforbryterne og de statlige aktørene som gjennomfører hyppige angrep via internett, er ressurssterke og kreative, men prinsippet for et godt digitalt forsvar er 3000 år gammelt. – Det handler om å kjenne sine digitale fiender og utveksle informasjon med sine venner, sier professor Audun Jøsang.

  • Niels Henrik Abel lagde formler som i dag brukes til å beregne aksjekurser og bølger som bryter Niels Henrik Abel får enda en fjær i hatten 26. feb. 2020 10:10

    Aksjekurser, ultralydbølger i kroppen og turbulens blir lettere å beregne når forskerne benytter seg av det som kalles ikke-heltallige deriverte. Nå viser det seg at Niels Henrik Abel hadde gjort mer på dette feltet enn det som tidligere var antatt.