Synne Arstad Bjørnestad

Bilde av Synne Arstad Bjørnestad
English version of this page
Rom 3123
Brukernavn
Besøksadresse Blindernveien 31
Postadresse Postboks 1066 Blindern 0316 Oslo
Andre tilknytninger Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet (Student)

Prosjektbeskrivelse:

PhD-prosjektet mitt omfatter studier av torskens unike immunsystem. Ved å kartlegge immunsystemet til Atlantisk torsk prøver vi å forstå hvordan torsken kan leve med mangler som i mennesker ville ført til alvorlig immunsvikt.

Vi forventer at resultatene fra prosjektet vil kunne ha overføringsverdi både på human immunologi samt implikasjoner for fiskeri og havbruk.

I doktorgradprosjektet anvender jeg ulike biokjemiske og cellulære teknikker samt toppmoderne live-cell imaging teknikker ved å anvende mikroskopene ved NorMIC platformen på IBV.

Faglig interesser:

  • Molekylære mekanismer for intracellulær trafikk
  • Immunologi
  • Mikroskopi

Undervisning:

Jeg er prosjektkoordinator for den norske biologiolympiaden som er en kunnskapskonkurranse for elever ved videregående skoler i hele Norge. Som prosjektkoordinator for biologiolympiaden er det jeg som er ansvarlig for organiseringen og gjennomføringen av konkurransen. Utenom dette, har jeg også ordinær undervisning for bachelor og masterstudenter ved Institutt for biovitenskap.

Bakgrunn:

Jeg gjennomførte en BSc i molekylærbiologi og biologisk kjemi ved Universitetet i Oslo fra 2014-2017 ved Institutt for biovitenskap. Deretter fortsatte jeg på en MSc i molekylærbiologi ved laboratoriet ledet av Cinzia Progida på Universitetet i Oslo ved Institutt for biovitenskap. Mastergradsoppgaven min omfattet studier av intracellulær transport og cellemigrasjon.

Emneord: Immunologi, Torsk

Publikasjoner

Se alle arbeider i Cristin

Publisert 27. juli 2020 13:08 - Sist endret 7. mars 2022 11:53