Biologiolympiaden

Resultater fra runde 1 - 2018/2019

Årets første runde av Biologiolympiaden er offisielt over og vi har nå sendt ut resultatene til alle deltagende skoler. Hele landet er representert av til sammen 990 elever fra 71 videregående skoler. Oppgaver og fasit fra årets 1. runde kan dere finne her: R1 - Oppgaver

Elever som fikk 18 poeng eller høyere er kvalifisert for runde 2 som avholdes mandag 28. januar 2019. Den varer i 90 minutter og vil være basert på Bio1 og Bio2 pensumet, men også inkludere noen oppgaver fra fjorårets internasjonale biologiolympiade.

Vi takker alle elever og lærere for god gjennomføring av første runde og gratulerer de 86 elevene som er videre til runde 2. Lykke til!

Deltagelse i årets internasjonale finale i Teheran, Iran

Vi ønsker å gratulerer Bendik, Håkon, Rafael og Victoria med god innsats i årets internasjonale finale. Det ble ingen medalje i år, men elevene har hatt en fantastisk uke i Iran. De har vært gjennom to teoretiske og fire praktiske eksamner, og ellers har de fått reist rundt i Teheran for å få oppleve Iransk kultur og fått venner fra hele verden.

På bildet ser vi de norske elevene og deres personlige guide under oppholdet. Fra venstre: Bendik, Håkon, Rafael, Rezvaneh og Victoria.

Nå er det også på tide å tenke på neste års Biologiolympiade, er din skole påmeldt? Ta kontakt med oss ved å sende mail til m.b.roe@ibv.uio.no.

Vinnerne av den Norske Biologiolympiaden 2018

Vinnerne av den Norske Biologiolympiaden 2018 er:

1. plass: Victoria Dontsova (Bergen Katedralskole)
2. plass: Bendik Bull-Hansen (Thor Heyerdahl VGS)
3. plass: Håkon Rolfsen Ask (Nadderud VGS)
4. plass: Rafael Bing (Elvebakken VGS)

De fire vinnerne skal representere Norge i den Internasjonale Biologiolympiaden i Teheran, Iran i sommer.  Det var høyt faglig nivå på årets elever og vi ønsker å gratulere alle finalistene med en fantastisk innsats i årets finalerunde.

Generell informasjon

Biologiolympiaden er en kunnskapskonkurranse for elever med biologi som programfag ved videregående skoler i Norge. Vi ønsker å skape interesse for biologifaget og vise mulighetene som finnes i dette fagfeltet. Vi inviterer herved alle videregående skoler i Norge til å delta.
 
Biologiolympiaden skjer over tre runder:
Runde 1: Standardiserte flervalgsoppgaver som gjennomføres i skolen i løpet av høstsemesteret. Pensum består av Biologi1.
Runde 2: Flervalgsoppgaver og kortsvarsoppgaver som gjennomføres i skolen.Pensum består av Biologi1 og Biologi2, noen oppgaver hentet fra den internasjonale finalen.
Finaleuke: De beste elevene fra runde 2 blir invitert til å delta i en intensiv finaleuke ved Universitetet i Oslo. Uken avsluttes med en finale. Vinnerne får tilbud om å delta i den internasjonale olympiaden i biologi senere samme år.
 
Biologiolympiaden blir arrangert av Institutt for Biovitenskap ved Universitetet i Oslo.

Informasjon om påmelding

For elever:
For at du kan delta i Biologiolympiaden må skolen din ha en kontaktperson. Kontakt biologilæreren din og hør hvem som er kontaktperson på din skole.

For lærere
Skoler som ønsker å delta i Biologiolympiaden må sende navn på skole og kontaktperson til Biologiolympiadekomiteen ved Malin Benum Røe. Oppgaver og mer informasjon om konkurransen sendes ut elektronisk til alle våre kontaktpersoner.

 

Kontaktpersoner

Arrangører

Biologiolympiaden skoleåret 2018/2019

Skolerunde 1: En fritt valgt dag i løpet av ukene 40-42 (1.oktober -19. oktober 2018). Tid: 45 minutter.

Skolerunde 2: 28.januar 2019. Tid: 90 min

Finaleuka og Norsk finale: Uke 13, 25-29. Mars 2019

Treningsleir for vinnere: Uke 28, 9-13. juli 2019

Internasjonal biologiolympiade: Uke 29, 14-21 juli 2019, Szeged, Ungarn