Biologiolympiaden

Foto: Terie Heiestad/UiO

Informasjon om runde 1

Første runde av Biologiolympiaden er over og hele 1102 elever har deltatt fra 72 forskjellige skoler rundt om i landet. Gjennomsnittet lå på 15/30 riktige svar.

I år vil elever som fikk 21 poeng eller høyere være kvalifisert for runde 2 som avholdes torsdag 27. januar 2022. Runde 2 varer i 90 minutter og vil være basert på Biologi 1 og 2, men inkluderer også oppgaver basert på tidligere Internasjonale biologiolympiader.

Vi takker alle lærere og elever for god gjennomføring av første runde og gratulerer de 102 elevene som er videre til runde 2.

Lykke til!

Informasjon om påmelding

For elever:

For at du kan delta i Biologiolympiaden må skolen din ha en kontaktperson. Kontakt biologilæreren din og hør hvem som er kontaktperson på din skole.

For lærere: 

Skoler som ønsker å delta i Biologiolympiaden må sende navn på skole og kontaktperson til Biologiolympiadekomiteen ved Synne Arstad Bjørnestad. Oppgaver og mer informasjon om konkurransen sendes ut elektronisk til alle våre kontaktpersoner.

 

Generell informasjon

Biologiolympiaden er en kunnskapskonkurranse for elever med biologi som programfag ved videregående skoler i Norge. Vi ønsker å skape interesse for biologifaget og vise mulighetene som finnes i dette fagfeltet. Vi inviterer herved alle videregående skoler i Norge til å delta.

Biologiolympiaden skjer over tre runder:

  • Runde 1: Standardiserte flervalgsoppgaver som gjennomføres i skolen i løpet av høstsemesteret. Pensum består av Biologi1.
  • Runde 2: Flervalgsoppgaver, påstandsoppgaver og kortsvarsoppgaver som gjennomføres i skolen. Pensum består av Biologi1 og Biologi2, noen oppgaver er hentet fra den internasjonale finalen.
  • Finaleuke: De beste elevene fra runde 2 blir invitert til å delta i en intensiv finaleuke ved Universitetet i Oslo. Uken avsluttes med en finale. Vinnerne får tilbud om å delta i den internasjonale olympiaden i biologi senere samme år.
Biologiolympiaden blir arrangert av Institutt for Biovitenskap ved Universitetet i Oslo.

Tilgang på tidligere oppgaver

Olympiadene 2020/21

Biologiolympiaden skoleåret 2020/2021

  • Skolerunde 1: En fritt valgt dag i løpet av ukene 40-42, 04. oktober - 22. oktober 2021
  • Skolerunde 2: 27. januar 2022. Tid: 90 min
  • Norsk finale Biologiolympiaden: Uke 13, 28. mars - 01. april 2022
  • Treningsleir for vinnere: Uke 27, 05. - 08. juli 2022
  • Internasjonal biologiolympiade: 10. - 18. juli 2022, Yerevan, Armenia.  

Internasjonale Biologiolympiader