Biologiolympiaden 2019-2020

Foto: Terie Heiestad/UiO

Vinnere av Norsk Biologiolympiade 2020

Helsedirektoratet har vedtatt at alle utdanningsinstitusjoner stenges og dette betyr naturligvis at finaleuken i Biologiolympiaden kanselleres. Under omstendighetene har vi besluttet å bruke resultatene fra runde 2 for å avgjøre hvem som er de fire vinnerne av den Norske Biologiolympiaden 2020:

1. plass: Heidi Berg (Sandnes vgs)
2. plass: Tore Bjerkestrand Braathen (Øvrebyen vgs)
3. plass: Siri Anshushaug Bouma (Gauldal vgs)
4. plass: Ingebjørg Neraas (Brønnøysund vgs)

De fire vinnerne skal representere Norge i den internasjonale biologiolympiaden i Nagasaki, Japan, i juli dersom denne avholdes som normalt. Vi vil selvfølgelig følge norske myndigheters råd om reise. Vi ønsker også å gratulere de andre finalistene med en fantastisk innsats i årets olympiade.

Finalister i Biologiolympiaden 2020

Vi har rettet besvarlesene fra 2. runde i Biologiolympiaden 2020, og de 16 finalistene er:

finalister bio-ol 2020

Vi ønsker de 16 finalistene lykke til, og vil takke alle deltakere i årets olympiade. Vi har mottatt mange gode besvarelser og det er så gøy å vite at det er så mange flinke biologielever der ute. 

Resultater fra runde 1 - 2019/2020

Første runde av Biologiolympiaden er over og hele 1052 elever har deltatt fra 76 forskjellige skoler rundt om i landet. Gjennomsnittet lå på 13/29 riktige svar.

I år vil elever som fikk 19 poeng eller høyere være kvalifisert for runde 2 som avholdes mandag 27. januar 2020. Den varer i 90 minutter og vil være basert på Biologi 1 og 2 pensum, men inkluderer også oppgaver basert på fjorårets internasjonale biologiolympiade.

Vi takker alle lærere og elever for god gjennomføring av første runde og gratulerer de 84 elevene som er videre til runde 2. Lykke til videre!

Generell informasjon

Biologiolympiaden er en kunnskapskonkurranse for elever med biologi som programfag ved videregående skoler i Norge. Vi ønsker å skape interesse for biologifaget og vise mulighetene som finnes i dette fagfeltet. Vi inviterer herved alle videregående skoler i Norge til å delta.

Biologiolympiaden skjer over tre runder:

 • Runde 1: Standardiserte flervalgsoppgaver som gjennomføres i skolen i løpet av høstsemesteret. Pensum består av Biologi1.
 • Runde 2: Flervalgsoppgaver og kortsvarsoppgaver som gjennomføres i skolen. Pensum består av Biologi1 og Biologi2, noen oppgaver hentet fra den internasjonale finalen.
 • Finaleuke: De beste elevene fra runde 2 blir invitert til å delta i en intensiv finaleuke ved Universitetet i Oslo. Uken avsluttes med en finale. Vinnerne får tilbud om å delta i den internasjonale olympiaden i biologi senere samme år.
Biologiolympiaden blir arrangert av Institutt for Biovitenskap ved Universitetet i Oslo.

Informasjon om påmelding

For elever:

For at du kan delta i Biologiolympiaden må skolen din ha en kontaktperson. Kontakt biologilæreren din og hør hvem som er kontaktperson på din skole.

For lærere: 

Skoler som ønsker å delta i Biologiolympiaden må sende navn på skole og kontaktperson til Biologiolympiadekomiteen ved Malin Benum Røe. Oppgaver og mer informasjon om konkurransen sendes ut elektronisk til alle våre kontaktpersoner.

 

Kontaktpersoner

Arrangører

Olympiadene 2019/20

Biologiolympiaden skoleåret 2019/2020

 • Skolerunde 1:
  En fritt valgt dag i løpet av ukene 40-42 (30. september -18. oktober 2019). Tid: 45 minutter.
 • Skolerunde 2:
  27. januar 2020. Tid: 90 min
 • Norsk finale Biologiolympiaden:
  Uke 13, 23-27. mars 2020
 • Treningsleir for vinnere:
  Uke 26/27, 29. juni - 2. juli 2020
 • Internasjonal biologiolympiade: 
  Uke 27/28, 3.-11. juli 2020, Nagasaki, Japan.

Internasjonale Biologiolympiader