Biologiolympiaden 2018-2019

Foto: Terie Heiestad/UiO

Deltagelse i årets internasjonale finale i Szeged, Ungarn

Norsk delegasjon med jurymedlemmer og deltakere før avreise.

Vi ønsker å gratulere Anna, Heidi, Solveig og Maren med en fantastisk innsats i årets internasjonale finale. For første gang har Norge tatt medalje i den internasjonale biologiolympiaden; Anna Braathen fikk bronsemedalje! Heidi klarte også å oppnå hederlig omtale (merit). Det var seks krevende eksamener, to teoretiske og fire praktiske, og ellers har de fått muligheten til å oppleve Ungarsk kultur og blitt kjent med folk fra hele verden. Neste sommer skal den internasjonale finalen være i Nagasaki, Japan.

På bildet er hele den norske delegasjonen rett før avreise, med både deltakere og jurymedlemmer. Fra venstre: Malin, Heidi, Solveig, Maren, Finn-Eirik, Anna og Michelle. 

Nå skal vi snart i gang med neste års Biologiolympiade, er din skole påmeldt? Ta kontakt med oss ved å sende mail til Malin Røe. Om du er elev og vil delta så ber du læreren din ta kontakt med oss. 

Vinnerne av den Norske Biologiolympiaden 2019

Fire jenter

Vinnerne av den Norske Biologiolympiaden 2019 er:

1. plass: Heidi Berg (Sandnes vgs)
2. plass: Anna B. Braathen (Øvrebyen vgs)
3. plass: Solveig Eline Berg (Nadderud vgs)
4. plass: Maren Norderud (Nadderud vgs)

De fire vinnerne skal representere Norge i den Internasjonale Biologiolympiaden i Szeged, Ungarn i sommer. Det var høyt faglig nivå på årets elever og vi ønsker å gratulere alle finalistene med en fantastisk innsats i årets finalerunde.

Finalister 2019

16 elever

Vi har rettet runde 2, og ønsker å gratulere de 16 finalistene i Biologiolympiaden 2019. Takk til alle som har deltatt i årets olympiade, og spesielt de som kjempet om en plass i finalen.

Vi ønsker de 16 finalistene lykke til i finalen! 

Resultater fra runde 1 - 2018/2019

Årets første runde av Biologiolympiaden er offisielt over og vi har nå sendt ut resultatene til alle deltagende skoler. Hele landet er representert av til sammen 990 elever fra 71 videregående skoler.

Elever som fikk 18 poeng eller høyere er kvalifisert for runde 2 som avholdes mandag 28. januar 2019. Den varer i 90 minutter og vil være basert på Bio1 og Bio2 pensumet, men også inkludere noen oppgaver fra fjorårets internasjonale biologiolympiade.

Vi takker alle elever og lærere for god gjennomføring av første runde og gratulerer de 86 elevene som er videre til runde 2. Lykke til!

Generell informasjon

Biologiolympiaden er en kunnskapskonkurranse for elever med biologi som programfag ved videregående skoler i Norge. Vi ønsker å skape interesse for biologifaget og vise mulighetene som finnes i dette fagfeltet. Vi inviterer herved alle videregående skoler i Norge til å delta.

Biologiolympiaden skjer over tre runder:

 • Runde 1: Standardiserte flervalgsoppgaver som gjennomføres i skolen i løpet av høstsemesteret. Pensum består av Biologi1.
 • Runde 2: Flervalgsoppgaver og kortsvarsoppgaver som gjennomføres i skolen. Pensum består av Biologi1 og Biologi2, noen oppgaver hentet fra den internasjonale finalen.
 • Finaleuke: De beste elevene fra runde 2 blir invitert til å delta i en intensiv finaleuke ved Universitetet i Oslo. Uken avsluttes med en finale. Vinnerne får tilbud om å delta i den internasjonale olympiaden i biologi senere samme år.
Biologiolympiaden blir arrangert av Institutt for Biovitenskap ved Universitetet i Oslo.

Informasjon om påmelding

For elever:

For at du kan delta i Biologiolympiaden må skolen din ha en kontaktperson. Kontakt biologilæreren din og hør hvem som er kontaktperson på din skole.

For lærere: 

Skoler som ønsker å delta i Biologiolympiaden må sende navn på skole og kontaktperson til Biologiolympiadekomiteen ved Malin Benum Røe. Oppgaver og mer informasjon om konkurransen sendes ut elektronisk til alle våre kontaktpersoner.

 

Kontaktpersoner

Arrangører

Olympiadene 2019/20

Biologiolympiaden skoleåret 2019/2020

 • Skolerunde 1:
  En fritt valgt dag i løpet av ukene 40-42 (30. september -18. oktober 2019). Tid: 45 minutter.
 • Skolerunde 2:
  27. januar 2020. Tid: 90 min
 • Norsk finale Biologiolympiaden:
  Uke 13, 23-27. mars 2020
 • Treningsleir for vinnere:
  Uke 26/27, 29. juni - 2. juli 2020
 • Internasjonal biologiolympiade: 
  Uke 27/28, 3.-11. juli 2020, Nagasaki, Japan.

Internasjonale Biologiolympiader