Slutten

Arbeidspraksisen hos eDNA Solutions dette semesteret bestod av 140 arbeidstimer, som har bestått av lærerike og spennende arbeidsoppgaver. Nå som semesteret nærmer seg slutten har jeg reflektert litt over tiden min her.

En hånd osm holder en pipette, og pipetterer noe ned i små prøveglass på et laboratorie..

Dette bildet er fra en dag jeg fikk være med på laboratoriet og gjennomgikk ulike metoder. Foto: Linda Ngo, UiO.

I løpet av arbeidspraksisen har flere spurt meg hva arbeidet mitt går ut på. Det har til nå vært vanskelig å komme med et konkret svar, for jeg har fått arbeidsoppgaver langt utenfor det jeg forventet å få jobbe med. Nå som arbeidspraksisen snart nærmer seg slutten, har jeg endelig fått tid til å stoppe litt opp og ta det hele innover. Hva har jeg egentlig fylt disse 140 timene med?

Deltidsjobben

Jeg har gjennom denne praksisplassen tilegnet meg kunnskap på en helt annen måte sammenliknet med emnene på bacheloren hittil. Selv om jeg har ansett denne praksisplassen som en deltidsjobb ved siden av studiene, har jeg lært utrolig mye nyttig og relevant for studiet.

Å få være med på bedriftens nåværende prosjekt har gitt meg muligheten til å få være med på interessante og relevante diskusjoner, under møter og andre sammenhenger. Jeg har også fått arbeide selvstendig med arbeidsoppgaver fra arbeidsgiver, både med programmet deres og rapporter. Jeg har fått en bedre forståelse for hvordan teori settes i praksis, selv i tilfeller der jeg bare har vært fluen på veggen. 

Denne praksisplassen har også gitt meg mye frihet til å kunne arbeide med det jeg syntes er spennende. Arbeidsgiver har under hele praksisen vært åpen til at jeg skal kunne få jobbe og være med på mest mulig. Vi har derfor møtt hverandre flere ganger underveis, hvor jeg får være med på å forme mine egne arbeidsoppgaver og arbeidstider (til en viss grad, selvfølgelig).

Arbeidsoppgaver

Siden sist har jeg jobbet mer med programmet deres og lekt litt rundt med ulike datasett for å finne feil og løsninger til hvordan den kan bli bedre. Jeg er for tiden også med på skriveprosessen til en rapport om utredningen av et prosjekt for Miljødirektoratet. For å kunne utføre disse oppgavene har jeg derfor jobbet med både programutviklere og labansvarlige for å kunne forstå arbeidet mitt bedre.

I forrige innlegg skrev jeg om de varierte arbeidsoppgavene som jeg har fått være med på. Det å kunne delta på alle disse tingene har gjort arbeidspraksisen utrolig spennende. Å jobbe med og observere de ulike leddende i en slik bedrift som en intern har definitivt gjort meg mer bevisst på de ulike valgmulighetene jeg har senere, både under studiet og i jobbsammenheng.

Bioinformatikk

Da jeg først takket ja til dette prosjektet var jeg usikker på om jeg ville fortsette med en master innen bioinformatikk. Etter snart endt arbeidspraksis har jeg mer eller mindre kommet frem til en konklusjon. Jeg kommer mest sannsynlig ikke til å gå for denne studieretningen. Dette er absolutt ikke fordi jeg har fått avsmak, men jeg er mer interessert i den molekylærbiologiske delen som forgår på lab. Når det er sagt, kommer jeg til å fortsette med programmering ved siden av studiet, uansett hvilken masterretning jeg ender opp med å velge. Jeg har sett viktigheten i å beherske programmering etter arbeidet her. Det er viktig for utviklingen av nye metoder og videre forskning innenfor biologien. Derfor er det viktig å kunne vite hva som skjer bak scenen selv om man hovedsakelig jobber med den molekylære delen.

Etter alle disse ukene så er det ingen tvil om at jeg har tatt et godt valg ved å velge denne arbeidspraksisen. Det har vært utfordrende, men ikke minst gøy! Tusen takk for meg!

Av Linda Ngo
Publisert 22. jan. 2020 10:22 - Sist endret 29. mars 2022 08:07
Biopraksis

Biopraksis

Denne bloggen er skrevet av biovitenskapsstudenter i praksisopphold, som tilbys som en del av emnet "BIOS3050 - Arbeidspraksis i biovitenskap" ved Institutt for biovitenskap.