Biopraksis

en rev sitter i skogen og ser opp et tre. En gaupe som lusker forbi kamera på snedekket skogbunn.
Publisert 25. okt. 2019 13:08

En hare hopper forsiktig forbi, og like etter kommer reven luskende. Som biologistudent i Biovitenskap trenger du ikke nødvendigvis sitte stille i skogen i timevis for å kunne se en slik hendelse.

En liten slamander som sitter i hånden til en forsker.
Publisert 25. okt. 2019 13:08

En skummel sopp truer norske salamandere. Kan litt vann og molekylærbiologiske metoder inspirert av strekkoder være redningen?

Luftfoto av botansiks museum. grønne hager rundt gammel murbygning.
Publisert 25. okt. 2019 13:08

Denne høsten startet jeg på det siste året av bacheloren min i biovitenskap ved Universitetet i Oslo. Etter to intense år med tilegning av kunnskap fra biologiens mange felter har jeg funnet ut at temaer som planters mangfold, systematikk og økologi er det som vekker min interesse mest. Heldigvis for meg var en av praksisplassene jeg kunne velge i Botanisk hage hvor alle disse temaene er relevante.

Et nærbilde av en gaupe som ser rett inn i kamera.
Publisert 25. okt. 2019 13:08

Norsk natur har en stor variasjon av dyrearter, alt fra små, planteetende ekorn til større, predatoriske ulv, som samspiller i økosystemet.  Men hvordan samler og bearbeider man egentlig informasjon om disse dyrene? 

PC skjerm fylt med DNA-koder. sekvenser
Publisert 25. okt. 2019 13:08

Nye metoder innenfor biologien skal gjøre det enda enklere for bevaring av mangfoldet vårt. Hvordan utvikles disse innovative metodene? Det skal jeg få finne ut av gjennom arbeidspraksisen min hos eDNA Solutions!

Et ungt rådyr ser rett inn i kameralinsen på et viltkamera
Publisert 25. okt. 2019 11:52

Mine forventninger og oppstart på praksisplassen!

Rødrev som ser rett inn i kamera
Publisert 25. okt. 2019 11:40

I arbeidspraksis hos NINA får jeg prøvd meg i en spennende jobb før jeg er ferdig med bachelorgraden. Samtidig finner jeg ut om livet som biolog er slik jeg alltid har sett det for meg.

en vei som går inn mellom blomstrende rosa og grønne trær i botanisk hage. røde store blomster midt i bildet. vårstemning.
Publisert 25. okt. 2019 11:29

Emnet BIOS3050 er et arbeidspraksis emne hvor mange arbeidsgivere tilbyr en internship for biologi studenter. En rekke arbeidsgivere har satt opp oversikt over prosjekter og rekrutterer biologi studenter som har fullført andre året på bachelor.  I denne forbindelsen har jeg valgt  å søke arbeidspraksis hos botanisk hage.

Biopraksis

Biopraksis

Denne bloggen er skrevet av biovitenskapsstudenter i praksisopphold, som tilbys som en del av emnet "BIOS3050 - Arbeidspraksis i biovitenskap" ved Institutt for biovitenskap.