Biopraksis

Bildet kan inneholde: teknologi, elektronisk apparat, datamaskin, potteplante, laptop.
Publisert 2. juni 2020 09:37

Semesteret nærmer seg slutten og eksamenstiden kommer krypende innpå. Nå har jeg tilbrakt fire måneder hos norsk teknisk museum, hvor de to siste månedene har vært preget av hjemmekontor som følge av SARS-CoV-2 utbruddet. Hverdagen ble brått forandret, men vi holder fortsatt på med klimautstillingen og finner nye kreative måter å jobbe på.

Bildet kan inneholde: hånd, spiker, finger, menneskelig, moro.
Publisert 2. juni 2020 09:37

Sist jeg satt og jobbet med praksisfaget mitt hos AbbVie skjønte jeg hvorfor jeg gjør det jeg gjør. Tidligere har jeg tenkt, hver gang jeg jobbet med praksis, at det var bare et fag til på universitetet jeg måtte få godkjent. Nå er det blitt til en jobb som gir mening. Jeg får jo ikke betalt, men det jeg gjør, gjør jeg ikke bare for meg selv. Og det er det beste med min praksis.

Bildet kan inneholde: grønnsak, bladgrønnsak, vegetarisk mat, mat, rødbladssalat.
Publisert 2. juni 2020 09:37

Grønt slim i vannoverflaten som hindrer deg i å bade - Alger er kanskje ikke så kjært hos de fleste, men for en som undersøker klima er de kjempespennende! Alger utgjør nemlig en svært viktig rolle på jorda ved å omgjøre karbondioksid til livsviktig oksygen og energirik næring. Alger har potensiale til å være en viktig del i et mer bærekraftig samfunn, både innenfor karbonlagring, matproduksjon og materialbruk.

Publisert 2. juni 2020 09:36

Praksisplassen hos Norges Birøkterlag byr på variert læring; de siste ukene har jeg lest meg opp på regelverk for økologisk honningproduksjon samt blitt kjent med sykdom og adferd hos honningbier. Jeg har også observert hvordan det ser ut inne i en bikube – og det på mitt eget stuebord…

Bildet kan inneholde: natur, blomst, blad, anlegg, tre.
Publisert 26. mai 2020 14:50

De siste månedene har jeg hatt arbeidspraksis hos Besøkssenter våtmark Oslo. I løpet av denne tiden har jeg fått mulighet til å lære veldig mye nytt, i tillegg til å få bruke kunnskap jeg allerede har tilegnet meg tidligere i løpet av bachelorgraden. Da Folkehelseinstituttet besluttet å stenge alle skoler og barnehager 12. mars på grunn av SARS-CoV-2, ble også alle undervisningsopplegg hos Besøkssenter våtmark Oslo avlyst. Heldigvis var det andre arbeidsoppgaver jeg kunne få! 

Bildet kan inneholde: flyselskap, fly, flyreise, airliner, luftfartøy.
Publisert 26. mai 2020 14:50

Praksisoppholdet mitt hos Vitenskapskomiteen for mat og miljø (VKM) begynner å gå mot slutten. I en annerledes hverdag reflekterer jeg over reisen jeg har hatt på min arbeidsplass, og jeg jobber videre med oppgaven min om å beskytte Norge for uønskede organismer.

Bildet kan inneholde: anlegg, blad, botanikk, blomst, kvist.
Publisert 26. mai 2020 14:49

Tittelen på siste innlegg ble tenkt ut for lenge siden, i tråd med de litt cheesy litterære referansene jeg har kjørt her på bloggen. Underveis i praksisen har jeg derimot begynt å innse at dette trolig ikke markerer slutten på mitt forhold til disse vakre og varierte skapningene.

Bildet kan inneholde: produkt, tekst, laptop, teknologi, elektronisk apparat.
Publisert 26. mai 2020 14:49

Det går mot slutten av semesteret, og slutten av mitt opphold hos The Life Science Cluster (TLSC). Eller, det er vel fortsatt en måned igjen, heldigvis. Den siste tiden skal jeg bruke godt, for det er mye som skal gjøres.

Bildet kan inneholde: fugl, virveldyr, macaw, nebb, papegøye.
Publisert 26. mai 2020 14:49

Tänk att det redan har blivit maj! Tiden går fort när man sitter hemma hela dagarna och nu, i skrivande stund, är det bara en månad kvar av praktiken på VKM. I mitt första inlägg satt jag och tänkte på hur lite jag egentligen kunde om papegojor, nu kan jag med råge kan säga att jag vet mer idag än jag gjorde då.

Biopraksis

Biopraksis

Denne bloggen er skrevet av biovitenskapsstudenter i praksisopphold, som tilbys som en del av emnet "BIOS3050 - Arbeidspraksis i biovitenskap" ved Institutt for biovitenskap.