Biopraksis

Fjellandskap med grudveier i sikksakk frem og tilbake over landskapet.
Publisert 21. nov. 2019 13:09

Etter en måned hos NINA har jeg fått noen flere inntrykk av hvordan hverdagen der er.

en mann står på en brygge over et vann, med vannliljer i . Hsn har en lang stang med et glass i enden, til innsamling av vannprøver.
Publisert 21. nov. 2019 13:09

eDNA Solutions spesialiserer seg innenfor miljøovervåkning og vurdering. De benytter en type teknologi som både kan analysere mangfoldet i området, samt spore enkeltarter ved hjelp av miljø-DNA. Gjennom arbeidspraksisen hittil har jeg fått være med på mye variert arbeid – fra kontorarbeid og konferanser til feltdemonstrasjoner.

høstfergede planter forran en innsjø
Publisert 21. nov. 2019 13:09

Ute i felt har jeg vært med på å lete etter svar på hvordan det står til med norske innsjøer. 

Bildet kan inneholde: blomst, anlegg, potteplante, botanikk, jordanlegg.
Publisert 21. nov. 2019 13:09

Control + F er alt som trengs for å søke seg til ønsket informasjon, men hvem skulle tro all arbeide som ligg bak for å sørge for at Control + F skal skal funke?

To utstyrskofferter, med plastslanger, divrse beholdere og måleinstrumenter.
Publisert 21. nov. 2019 13:09

I dette innlegget tenkte jeg å fortelle mer om feltarbeidet jeg var med på, som jeg så vidt nevnte i siste blogginnlegg. For å ha prøver å analysere må de jo samles inn først, og det var det jeg var med på å gjøre i felt.

Prøvetakingen har pågått over en lengre periode, og jeg var med på den siste biten.

Publisert 21. nov. 2019 13:08

Når man tenker på plantene i Norge regner man kanskje med at artene er relativt utbredt i områder langs landet, men det man kanskje ikke vet er at det finnes flere plantearter som kun befinner seg på øyene utenfor Oslo. Da jeg ble med en stipendiat en formiddag ut på Gressholmen for å kartlegge noen av disse artene, slo det meg hvor utrolig diverst landskapet var. Med ulike fasonger og farger krøp plantene seg innover øya og dannet rene museet av eksemplarer, med blant annet rødlistet arter som kun finnes her.

Venstre bilde: løvtrær som strekker seg opp mot himmelen. Høyre bilde: To menn som går i tett skog.
Publisert 21. nov. 2019 13:08

Kulturlandskaper gror igjen av tett skog. Er det mulig å sikre det rike artsmangfoldet som en gang trivdes i disse områdene gjennom en transformering av de gjengrodde skogene? Dette fikk jeg en smakebit av gjennom prosjektet TransForest.

Hage med grusstier mellom beddene med blomster. Stor, gammel murbygning i bakgrunnen.
Publisert 21. nov. 2019 13:07

Nå har praksisarbeidet endelig startet! 

en rev sitter i skogen og ser opp et tre. En gaupe som lusker forbi kamera på snedekket skogbunn.
Publisert 25. okt. 2019 13:08

En hare hopper forsiktig forbi, og like etter kommer reven luskende. Som biologistudent i Biovitenskap trenger du ikke nødvendigvis sitte stille i skogen i timevis for å kunne se en slik hendelse.

En liten slamander som sitter i hånden til en forsker.
Publisert 25. okt. 2019 13:08

En skummel sopp truer norske salamandere. Kan litt vann og molekylærbiologiske metoder inspirert av strekkoder være redningen?

Biopraksis

Biopraksis

Denne bloggen er skrevet av biovitenskapsstudenter i praksisopphold, som tilbys som en del av emnet "BIOS3050 - Arbeidspraksis i biovitenskap" ved Institutt for biovitenskap.