Personlige filgrupper

Alle brukere ved universitetet kan lage sine egne filgrupper. Her er en liten bruksanvisning til hvordan du kan benytte deg av denne muligheten.

Lage personlig filgruppe:
Logg inn på https://www.uio.no/brukerinfo med ditt uio-brukernavn. Klikk på Groups-fanen. Du får da en oversikt over de gruppene du kan moderere. Her vil du også se din personlige filgruppe dersom du allerede har opprettet den. Den vil ha samme navn som brukernavnet ditt. Hvis ikke, vil du se denne setningen nederst på siden "YDu har ingen personlig gruppe. Vil du opprette den". Klikk på "create it". Har du en personlig filgruppe står det ingenting her nede.

Du må vente i opptil fire timer før du kan legge til medlemmer i gruppen.   

Legge til medlemmer i din personlige filgruppe:
Logg inn på brukerinfo-siden og få frem gruppene du kan moderere som beskrevet i forrige avsnitt. Klikk på linken til den gruppen som har samme navn som brukernavnet ditt. I feltet ved "New account(s):", skriv inn de brukernavnene du ønsker skal være med i gruppen, adskilt med komma eller mellomrom.
  På fellesområder blir filer lagret som lese- og skrivbare for både eier og gruppa. På noens gruppers fellesområde bruker vi gruppelederens personlige filgruppe, på den måten kan gruppelederen legge til og fjerne personer fra filgruppa og har på den måten full oversikt over hvem som til enhver tid har tilgang til fellesområdet, og slipper å kontakte it-avdelingen hver gang. Det samme gjelder området der ABI-laben legger ut resultatene sine.  


 

Publisert 25. feb. 2011 11:49 - Sist endret 5. jan. 2012 15:12