Referat fra møte i instituttstyret

25. april 1996

Tilstede: Knut Liestøl, Bjørn Kirkerud, Jens Kaasbøll, Øystein Gran Larsen, Annita Fjuk, Henning Maagerud, Ståle Schumacher, Andreas Dobloug.
For administrasjonen møtte: Elisabeth Hurlen, Narve Trædal, Øyvind Endresen, Inger Ann Faye.
Stein Krogdahl møtte til Sak 2.

Sak 1. Referatsaker

* Innstilling fra utvalget som har vurdert elektronikkutdanning og koordinering mellom Fysisk institutt og Institutt for informatikk foreligger nå. Styrebehandlingen vil bli koordinert med behandlingen i undervisningsutvalget.

* Handlingsplan for likestilling ved UiO 1995-1999. I fakultetets årsrapport til universitetsdirektøren får IFI ros for solid og kreativt arbeid med likestillingsspørsmål.

Sak 2. Hovedfag i informatikk ved Høgskolen i Østfold

Til behandling forelå en forespørsel fra HiØ om samarbeid om hovedfagsundervisningen i informatikk.

Bestyrer gjorde rede for bakgrunnen for henvendelsen.

Styret sluttet seg til bestyrers forslag om å invitere HiØ til et møte for å diskutere et samarbeid om veiledning og hvordan en kan utnytte II-stillinger i denne sammenheng.

Sak 3. Orientering til søkere til stipendiatstilling

Et forslag til orienteringsskriv forelå til behandling.

Det har vist seg å være behov for å lage en orientering til søkere til stipendiatstilling. Samtidig vil en slik orientering kunne gis til bedømmelseskomitéer for denne type stillinger.

Styret sluttet seg til forslaget med noen endringer. Disse vil bli innarbeidet i orienteringen og forelagt Øystein Gran Larsen som fikk fullmakt til å godkjenne den på styrets vegne.

Sak 4. Orienteringssaker

Instituttet har fått kr 220 000 fra NFR som miljøstøtte til internasjonalisering. Midlene skal primært brukes til støtte i forbindelse med forskningssamarbeid. Faggruppene kan søke om støtte til forsknings-opphold av minst en ukes varighet.

Sak 5. Eventuelt

Neste styremøte torsdag 9. mai.

Møtevarighet: 1215-1245

Institutt for informatikk, 26-04-96

Knut Liestøl

Elisabeth Hurlen

Referater og møteplan er lagt ut på WWW:Ifis hjemmeside, Administrasjonen, Referater http://www.ifi.uio.no/~ingerann/referat.html