Referat fra møte i instituttstyret

09. mars 2000

Til stede: Oddvar Søråsen, Ellen Munthe-Kaas (forlot møtet under sak 4), Knut Mørken (forlot møtet under sak 4), Aslak Tveito, Kristin Braa, Jan Tore Marienborg, Line Valbø, Terje Knudsen, Christian Herzog, Jan Egil Hagen

Fra administrasjonen: Tone Skramstad, Håvard Holstad, Anne Cathrine Modahl,

Narve Trædal

1. Referatsaker

Vedtak: De refererte saker ble tatt til etterretning.

 

Orienteringssak: Utsiktene for instituttets økonomi i årene framover.

Bestyrer orienterte om at det ligger an til et urovekkende underskudd for instituttet fra 2001 og framover, pga de lønnsforpliktelsene instituttet vil pådra seg ved realisering av den lista over nye stillinger som ble vedtatt i styremøte 2. desember. Styret vil på neste styremøte få ytterligere informasjon om situasjonen, herunder forslag til prioritering av de nye stillinger som evt. må fryses. Universitets- og fakultetsledelsen må straks orienteres om situasjonen, og om hvilke konsekvenser den nåværende mangel på bevilgninger vil ha for informatikkutdanningen ved UiO.

 

Sak 2. Fordeling av utstyrsmidler for våren 2000

Vedtak: Styret slutter seg til utstyrsutvalgets anbefaling om anskaffelse av utstyr innen foreslått ramme, med de endringer som kom fram på møtet. Styret ber utstyrsutvalget utrede de prinsipielle sidene ved erstatning av stjålet utstyr finanisert av gruppe/prosjektmidler, og evt. innvilge den foreliggende ekstrasøknad.

 

Sak 3. Fordeling av to førsteamanuensisstillinger innen databehandling/ kommunikasjon

Vedtak: Saken utsettes til neste møte.

 

Sak 4. Rutiner og tidsfrister i forbindelse med styremøter

Vedtak: (mot 1 stemme; Tveito): Det foreslåtte alternativ 2, med utsending av sakspapirer en uke før møtet, vedtas som en prøveordning for resten av vårsemesteret. Saker som antas å være av stor viktighet for studentene, skal sendes FUI til høring i henhold til Universitetslovens bestemmelser.

 

Sak 5. Annonseomkostninger ved SUP

Vedtak: På grunn av de spesielle omstendigheter i denne saken, dekkes annonsekostnadene, kr 66 657, av instituttet. Det presiseres at kunngjøringsomkostninger til prosjektfinansierte stillinger normalt skal belastes prosjektet. Kontorsjef pålegges å gjøre dette kjent for alle vitenskapelig ansatte, samt å opprette en web-side med informasjon til prosjektledere med nyttig informasjon om søknads- og prosjektforvaltningsrutiner.

Sak 6. Revidert punktliste for mål og tiltak i år 2000

Vedtak:

Styret godkjenner listen som instituttets arbeidsplan for år 2000,supplert med de tilleggspunkter som kom fram på møtet.

 

Sak 7. Kriterier for fordeling av stimuleringsmidler

Vedtak: Administrasjonen i samarbeid med Knut Liestøl, får i oppdrag å fullføre fordelingen av stimuleringsmidlene for 2000. Bestyrer får i oppdrag å oppnevne en arbeidsgruppe som evaluerer de gjeldende bestemmelser, bl.a. ut fra de problemer som Knut Liestøl tar opp i notatet til styret.

 

Sak 8. Eventuelt

- Etter initiativ fra Trivselsutvalget vil det bli avholdt en "vårjevndøgnsdugnad" på plassen utenfor østre hovedinngang. Det vil kjøpt inn noen sittegrupper i plast som skal plasseres utenfor rundt inngangen.

- Studentene stilte spørsmål om hvorfor ikke forslaget til lukking av hovedfagsopptaket, som er til behandling i fakultetsstyret, ikke har vært forelagt instituttstyret. Kontorsjef informerte om at vedtaket var identisk med dagens ordning, som ble styrebehandlet i fjor. Lukkingsvedtaket er kun en mekanisme som gir formelt grunnlag for å foreta en adgangsbegrensning, dersom forholdene tilsier det.

 

Orienteringssaker:

- Tidplan for internrekruttering. Håvard Holstad la fram forslag til opplegg for internrekruttering (motivering av studenter på begynnerkurs/lavere grad til å fortsette i studiet).

- Anmodning om midlertidige lokaler ved tidligere preklinisk odontologi.

- Foreløpig innstilling om studier i simulering og anvendt matematikk. Saken tas opp til ordinær behandling på neste styremøte.

- Innstilling fra Planutvalg om eget studietilbud i tverrfaglig informatikk.

- Håvard Holstad informerte om en spørreundersøkelser om studieforhold som er foretatt av NIFU, der bl.a. Ifi inngår. Saken bes tatt opp som ordinærmsak på neste styremøte.

12. mars 2000.

Oddvar Søråsen

instituttbestyrer

Narve Trædal

kontorsjef