Referat fra møte i instituttstyret

13. april 2000

 

Til stede: Oddvar Søråsen, Ellen Munthe-Kaas, Kristin Braa, Sverre Holm, Stein Gjessing, Aslak Tveito, Line Valbø, Terje Knudsen, Jan Tore Marienborg, Ruth Marie Dahl, Knut Erik Borgen. Fra administrasjonen: Tone Skramstad, Kristin Bråthen, Håvard Holstad

Sak 1. Referatsaker

Vedtak: De refererte saker ble tatt til etterretning.

 

Sak 2. Premisser og viktige forutsetninger for Ifis deltagelse i SFF på Fornebu.

Aslak Tveito, Kristin Braa, Stein Gjessing og Ellen Munthe-Kaas erklærte seg inhabile i saken og forlot møtet under behandlingen.

Vedtak: Styret gir sin tilslutning til de premisser som er skissert i notat fra bestyrer. Styrets oppfatning er at Ifi har viktige bidrag til gjennomføring av Fornebu-visjonen og ønsker at instituttet skal være en aktiv deltaker og en sentral aktør i det SFF som er vedtatt etablert på Fornebu. Instituttet vil søke å bidra på en slik måte at senteret vil gi en positiv effekt tilbake til instituttet, samtidig med at SFF kan bli vellykket ut fra sine forutsetninger. Styret er opptatt av at SFF ikke kommer i konflikt med instituttets store ambisjoner på undervisningssiden, og heller ikke med instituttets øvrige forskningssamarbeid.

Den interne ad hoc gruppen for SFF på Fornebu nedlegges.

 

Sak 3. Om situasjonen etter kollegiebehandling av profesjonsstudium og tverrfaglig grunnfag 11. april.

Vedtak: I forbindelse med innføring av tverrfaglig grunnfag i informatikk ber styret administrasjonen utarbeide betenkning for en stilling knyttet til arbeidet med planlegging og omlegging av begynnerundervisningen.

Ifi anmoder universitetsledelsen om at det administrative ansvaret for det nye tverrfaglige grunnfaget i informatikk tildeles Ifi.

Styret ber administrasjonen utarbeide og gjennomføre et opplegg for markedsføring av tverrfaglig grunnfag i informatikk.

 

 

Sak 4. Innstilling til stilling som post. doc. eksternt finansiert av NFR under SUP "ASIC for mikrosystemer" tilknyttet Forskningsgruppen for mikroelektronikk-systemer.

Vedtak: Styret innstiller Philipp Häfliger til post doc. stillingen.

 

Sak 5. Innstilling til stilling som stipendiat finansiert av NFRunder SUP "ASIC for mikrosystemer" tilknyttet Forskningsgruppen for mikroelektronikksystemer.

Vedtak: Styret innstiller Øyvind Næss til stillingen under forutsetning av at han blir tatt opp til doktorgradsstudiet ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet.

 

Sak 6. Eventuelt: Avtale med Matematisk institutt (MI) om begynnerunder-visningen i matematikk

 

Vedtak: Styret avviser forslaget til avtale med MI og ber bestyrer, sammen med Sverre Holm, om å forhandle videre med MI med tanke på å oppnå:

1) enighet om gjennomføring av MAT 100b høsten, år 2000.

2) enighet om gjennomføring av MAT 110b og MAT 120b i tråd med vedtaket på

forrige styremøte.

Resultatet av forhandlingene i del 1) må behandles på neste styremøte.

 

 

Orienteringssaker

- Høring - en norsk ordning med sentere for fremragende forskning.

- Brev fra fakultetet til KUF angående bruk av hovedfagsplasser innen IKT.

- Anmodning til Forskerutdanningsutvalget ved fakultetet om å endre

opptakskriteriene for opptak til doktorgradsstudiet.

 

 

15. april 2000.

Oddvar Søråsen

instituttbestyrer

Håvard Holstad

fung.kontorsjef