Referat

Sirkulasjonsbehandling i styret 2. mai 2000

 

 

Sak 1. Oppnemning av bedømmelseskomite til førsteamanuensisstilling i mikroelektronikk (ein søkjar, Mats Høvin)

Vedtak: Instituttet sluttar seg til forslaget og oppnemner følgjande komite:

Professor Erik Brun, Danmarks Tekniske Universitet

Professor Einar Aas, NTNU

Førsteamanuensis Jim Tørresen, Ifi (administrator)

 

Sak 2. Avtale med Matematisk institutt (MI) om begynnerundervisningen i matematikk

Vedtak: Instituttet godkjenner den avtalen som det er gjort framlegg om

3. mai 2000

Oddvar Søråsen

instituttbestyrer

Narve Trædal

kontorsjef

Vedlegg: Avtalen

1. Separat avtale angående forelesninger i MAT 100b høsten 2000: IFI vil stille en foreleser til rådighet for MAT100b høsten 2000, og IFI vil bli kompensert av MI på timebasis i henhold til UiO's standardsatser for originalforelesinger.

2. Det foreslås videre å sette ned en gruppe for å se på fellesemner Ma-In-St-Me i lys av de pågående studieplanendringer. En person fra hver studieadministrasjon samt 2 fagpersoner fra hvert av instituttene arbeider med dette og avgir innstilling til styret 1. oktober 2000. Det er spesielt viktig for denne gruppen å komme fram til forslag for en avtale om emner som erstatter tidligere fellesemner og hvor personer fraIFI bidrar (MAT-b-variantene).

3. Gruppen som utreder det faglige innholdet i et SAM-studium har nå levert sin sluttrapport(<http://www.math.uio.no/~geirs/aim/sluttdok/>http://www.math.uio.no/~geirs /aim/sluttdok/) og et oppfølgingsnotat basert på høringene fra miljøene(<http://www.math.uio.no/~geirs/aim/sluttdok_vedl/>http://www.math.uio.no/~ geirs/aim/sluttdok_vedl/) og avslutter sitt arbeid.

Det nedsettes et nytt utvalg hvor bestyrerne ved de to instituttene er med, samt noen sentrale fagpersoner, og hvor MNFakultetet er representert (f.eks. ved prodekanus). Utvalget får i oppdrag å sepå forholdet mellom organisering, ansvarsfordeling, ressurser og fagliginnhold i et SAM-studium. Utvalget bør ha forslag til et opplegg klart innen 1. februar 2001.