MS Office 2019 og Office 365 problemer for macOS

Her har vi forsøkt å samle noen mer eller mindre vanlige problemer med MS Office 2016, 2019 og Office 365 for macOS og hvordan man kan løse eller unngå problemene

Office 2016/2019 lisensproblemer

Hvis programmet er installert av Managed Software Center så installeres lisensen vanligvis i kjøringen etter Office så kanskje holder det å kjøre Managed Software Center applikasjonen en gang til.

Hvis maskinen er installert med Office manuelt så må du selv laste ned volumlisenspakka fra https://macprog.uio.no og kjøre den.

Det kan være lurt å ta vare på denne lille lisensieringspakken fordi Microsoft har tidvis hatt problemer med oppdateringspakkene sine som har gjort at den mister lisensen.

Vi har forsøkt å løse dette ved å alltid lisensiere for sikkerhetsskyld etter en oppdatering.

Korrupte programmer vil ikke starte

Hvis du har problemer med umask (se artikkel umask dokumentasjon) så kan det meget vel hende at du trenger å endre umask, men også å reversere tilgang så brukeren din kan få lov til å kjøre office programpakkene (ellers gjør de liten nytte).

 

  1. Åpne Terminal applikasjonen i Applications -> Utilities på Macen din
  2. Kjør kommandoen "sudo chmod go+rx /Applications/Microsoft*/Contents/Frameworks" (tast inn uten hermetegn, systemet vil be deg om passord)
  3. Hvis du er uten administratortilgang så må du skaffe deg det eller snakke med lokal-it for hjelp til å utføre operasjonen.
  4. Du vil nå antakeligvis kunne starte Office programmene, men får en feilmelding om at Office AutoUpdate er korrupt og du kan uansett ikke løse problemet ved noen av alternativene du får (se skjermbildet).AutoUpdate feilmelding og spørsmål om oppgradering eller avbryt
  5. Gå til terminalen (jfr pkt 1 om den ikke er åpen fremdeles)
  6. Kjør kommandoen "sudo rm -rf /Library/Application\ Support/Microsoft/MAU2.0". Denne sletter hele oppdateringsprogrampakken.
  7. Last ned nyeste versjon av Microsoft Auto Update (MAU) fra Microsoft sin MAU release historikk (dersom du trykket "Ok" i dialogboksen fikk du en MAU installasjonspakke som sikkert gjør samme nytten). Hvis du ikke gjør dette vil du ikke få opsjonen for å oppdatere Office i Office menylinja heller (hvis det er like greit og du får oppdateringer via Managed Software Center så er det ikke sikkert den vil bli savnet..)
Emneord: office, microsoft office, macOS Av Thomas Hansen
Publisert 19. juni 2020 10:14 - Sist endret 25. juni 2020 21:16