English version of this page

Aktuelle saker

Publisert 5. nov. 2018 13:53

Forskere legger nå grunnlaget for fremtidens kvantedatamaskiner ved å skyte vekk atomer.

Publisert Oct. 16, 2018 8:00 AM

UiO:Energy announces seed funding to strengthen energy and energy related research, fall 2018

Publisert 12. sep. 2018 15:05

Onsdag 29. august ble Universitas forside preget av "skrekkfagene", men tallene stemmer ikke.

Universitas har i dag trykket en presisering av artikkelen, men hele svaret fra Instituttleder Jo Døhl, Undervisningsleder Jaan Roots og kommunikasjonsrådgiver Elina Melteig kan du lese under:

UiO:Energy logo
Publisert Aug. 28, 2018 1:09 PM

UiO:Energy offers financial support for shorter visits abroad for master’s and PhD students as well as researchers within the field of energy. We also support visits from international researchers/students to UiO.

Doctoral Research Fellow Elisabeth M.C. Svennevik used our grant in June 2018, read about her experience here.

Publisert Aug. 27, 2018 9:32 AM

- This trip has given me great opportunities to learn about international research on energy consumption and car use, and to present my own work within energy, transportation and sustainability transitions. I will continue to work towards a publication of the paper I presented. I am grateful for the funding and opportunities provided by UiO: Energy says Elisabeth M.C. Svennevik.

Publisert 20. aug. 2018 15:46
Publisert Aug. 17, 2018 1:59 PM

German-Norwegian Scholarship Programme in “Energy Sciences” for Master's and PhD students and junior researchers

Publisert 20. juli 2018 14:57
Publisert 17. juli 2018 15:11
gruppebilde av alle MN-forskerne som kommer på Arendalsuka 2018.
Publisert 6. juli 2018 11:26

MN-forskere deltar på Arendalsuka i år, Norges største politiske møteplass. Gjennom våre arrangementer og aktiviteter gis gode smakebiter på vår forskning innen realfag og teknologi.

Publisert 25. juni 2018 08:30

UiO:Livsvitenskap finansierer i dag sju konvergensmiljø – tverrfaglige forskningsgrupper som jobber med store samfunnsutfordringer innen livsvitenskap relatert til helse og miljø/bærekraft. Ny søknadsrunde er i gang. Frist for å sende inn full søknad er 31. desember.

Publisert 22. juni 2018 14:26

Denne uken har MN-fakultetet hatt storfint besøk fra University of Minnesota. Seks lærere derfra har kurset norske universitetslærere i studentaktiv undervisning i et såkalt Summer Institute. Dette er første gang et Summer Institute arrangeres i Norge.

Publisert 22. juni 2018 13:05

Når stadig flere bransjer blir digitalisert, er det nødvendig at lederne er gode på teknologi. Det tok Julie Eldøy på alvor. Nå går hun på det nystartede studieprogrammet Informatikk: digital økonomi og ledelse.

Publisert June 21, 2018 1:17 PM

One in five people in the world still lack access to modern electricity. Is it possible to greatly improve energy access without jeopardizing the climate? Can we combine development with sustainability at a scale that truly matters? How can Africa avoid being left behind as “The Dark Continent”? These question where dicussed on the 11th and 12th of June when UiO:Energy organized a seminar on energy and development toghether with L’Institut français d’Oslo and The Norwegian Solar Energy Cluster.

Publisert 18. juni 2018 18:00

En gjev pris er gitt til Sønstebys arbeid for blyfri-elektronikk.

Publisert 7. juni 2018 10:33

Mange av masteremnene i informatikk går over fra INF- til IN-kode våren 2019.

Illustrasjon av hvordan vennligsinnet bakterie beskytter mot sykdomsfremkallende bakterie.
Publisert 29. mai 2018 15:15

Vennligsinnede bakterier beskytter luftveiene mot sykdomsfremkallende bakterier, og har et potensiale for å bli brukt til vaksine mot farlige bakterier.

Publisert May 16, 2018 11:16 AM

The Chinese company Jinko Solar is currently the world’s largest producer of solar panels, and it manufactures the solar cells with the highest efficiency. Jinko Solar is also a key partner in the INTPART-project SiNorAPV: Sino-Norwegian Alliance in Photovoltaics, coordinated by Prof. Andrej Kuznetsov at the Centre for Materials Science and Nanotechnology (SMN), UiO. SiNorAPV is now looking for MSc- and PhD-students from UiO, NTNU, NMBU and UiA, who would like to spend a two-week internship this summer at the Jinko Solar factory near Shanghai. Five internships are available in 2018, the call can be found here.

Publisert 9. mai 2018 15:49

Biokjemikeren Katharina forsker på celler samtidig som hun driver med formidling. Som student skrev hun boken ”Det første mysteriet”, om deg før du ble født.

Publisert 9. mai 2018 15:31

Rune er hydrolog i Statkraft og jobber med geografiske informasjonssystemer (GIS) knyttet til vannkraftverkene i Norge og Sverige. Han bruker programmering for å gi oss effektiv energiutvinning.

Publisert 8. mai 2018 13:22

Vil du vere med på søknadsprosessen i 2018/2019 for finansiering av nye tverrfaglege forskingsgrupper innan livsvitskap? Då bør du melde deg på eitt av møta UiO:Livsvitenskap held i slutten av mai.

Publisert 8. mai 2018 12:49

Torunn Vistnes Espe begynte i stillingen som administrativ koordinator for UiO:Livsvitenskap 8. mai.

Publisert 4. mai 2018 11:10

The second annual prize will be awarded on June 12th 2018.

Figur av fettstoffer/lipider
Publisert 3. mai 2018 16:52

Bakterier fra munnhule og tarm, såkalte Bacteroidetes, kan bidra til åreforkalkning gjennom avleiring i årene av fettstoffer fra disse bakteriene.

Publisert 3. mai 2018 12:36

Ansettelse av ny direktør for UiO:Livsvitenskap er sluttført. Carl Henrik Gørbitz har takket ja til stillingen som direktør for satsingen. Han tiltrer 1. august.