English version of this page

Aktuelle saker

Portrettbilde av Oskar som står foran et Jotun-skilt
Publisert 19. mai 2022 14:12

Oskar Iveland likte realfag og ville ha en utdanning som ga ham mange muligheter til spennende jobber. På materialvitenskap fikk han gå videre med både fysikk og kjemi, og jobben hos Jotun var i boks allerede før utdanningen var avsluttet.

Publisert 6. mai 2022 08:47

Over 600 deltakere fra mer enn 100 land kommer til Oslo når Den internasjonale matematikkolympiaden (IMO2022) arrangeres for første gang i Norge, 6.-16. juli. UiO er stolt arrangør, og det er behov for frivillige til gjennomføringen.  – Jeg lover en opplevelse for livet, sier rektor Svein Stølen.

Ung kvinne foran værkart.
Publisert 5. mai 2022 14:58

Kine forsker på klimamodeller hos Meteorologisk institutt, og har bidratt i den nyeste klimarapporten til FN. Hun hadde ikke planlagt å ta en doktorgrad før muligheten plutselig dukket opp.

Illustrasjon tilskudd studenter.
Publisert 27. apr. 2022 13:03

Er du student innen livsvitenskap, helse eller teknologi? Har du en innovativ idé til et produkt, en tjeneste eller en teknologi, men trenger hjelp til å videreutvikle den? Veksthuset for livsvitenskap kan hjelpe deg videre. Sjekk vår utlysning for studenter. Vi vil støtte opptil 20 prosjekter. Søknadsfrist: midnatt 24. mai 2022.

Foto av Daniel ved skrivebord med apparater
Publisert 13. apr. 2022 12:04

Hva er egentlig bevissthet? Daniel jobber med basalforskning i hjernen, og prøver å forstå de grunnleggende mekanismene i en frisk hjerne. I forskningsgruppa hans prøver biologer, fysikere, informatikere og leger sammen å finne svaret på hva bevissthet er.

Bildet kan inneholde: anlegg, himmel, klær med høy synlighet, infrastruktur, arbeidstøy.
Publisert 11. apr. 2022 09:46

I april lanserte FNs klimapanel en rapport som ser på løsninger for å begrense klimaendringene på en bærekraftig måte. For selv om FNs generalsekretær António Guterres advarer om at  klimakatastrofen er nær, kan den fortsatt avverges. Snorre Kverndokk og Elin Lerum Boasson har mange innspill til løsninger.

Bildet kan inneholde: sky, himmel, dagtid, bygning, vindu.
Publisert 25. mars 2022 10:53

Mange er økonomisk berørte av den pågående krigen i Ukraina, og sanksjonene knyttet til den. Nå kan studenter fra Ukraina, Hviterussland og Russland søke om støtte gjennom en nasjonal støtteordning.

Publisert 18. mars 2022 14:53

Vil du være med på å lage en spennende fadderuke med sosiale aktiviteter og faglig innhold? Kjemisk institutt søker programfaddersjefer for fadderuka 2022. Bli med og skap god stemning på ditt program!

Faddergruppe
Publisert 28. jan. 2022 09:59

Kjemisk institutt har også i år gleden av å lyse ut en stilling som fadderkoordinator for våre bachelor- og masterprogrammer. Vi søker deg som er god til å planlegge og motivert til å bidra til at nye studenter får den beste mulige starten på studiene. På Kjemisk institutt har vi tradisjoner for et godt faglig opplegg under fadderuka, og dette ønsker vi å videreføre.

studenter, bibliotek
Publisert 5. jan. 2022 11:30

Hvordan låner jeg, når er det åpent, har dere kopimaskin, og hvordan får jeg fri tilgang til pensum? Her er svarene på alt du visste eller ikke visste at du lurte på.

Published Aug. 27, 2021 10:16 AM

Are you a scientist working on health-related topics in the life science domain? Do you have an idea for a new solution or technology with innovation potential, but need help to take the next steps? Why not let UiO:Life Science’s two-year innovation programme SPARK Norway help you! The application deadline was 11 November 2021.

studere realfag teknologi uio studier brosjyre informasjon
Publisert 1. feb. 2021 16:44

Kjenner du noen som vil du studere realfag og teknologi? Studietilbud ved MN 2021/2022 finner du i denne brosjyren.