Korona light

"Er vi fremme snart??"

Klassikeren i bil med barn er at de spør etter 5 minutter, "er vi fremme snart"?

Jeg må innrømme at jeg spør meg det samme spørsmålet hver dag nå. Kan ikke vi få den vaksina i gang, og åpne opp Det Vanlige igjen??

SOM jeg gleder meg til konsert (jeg skal på konsert hver helg når dette er over), spise på restaurant til sent på kveld, og reise.

Litt Zooma ut nå

Derfor var det ekstra nedtur da det ble nedstengning med lukkede lab´er og leseplasser. Heldigvis har ting snudd litt, og håper at det ikke blir masse tilbakeskritt før dette er over. Per i dag er det "Korona light", med åpen labundervisning, men digitale forelesninger. Ting flyter på mange måter ok. Det er få klager fra studenter og ansatte på ting vi kan gjøre noe med, og vi har alle blitt ganske drevne på Zoom etc. Men det er lett å bli litt "zooma ut".

Prøve å zoome inn igjen

Derfor prøver jeg så langt det lar seg gjøre å gå ut hver dag, og ta en tur mens hører på podcast eller musikk.Jeg føler meg mye mindre deppa av dette. Klarer til og med å bli litt støl hvis jeg går langt nok (ja, når hørtes jeg gammal ut). 

I tillegg har det vært ganske ok å lese bøker. Faktiske bøker, som en avveksling fra skjermen.

På kveldene har jeg også fått truffet litt venner, igjen gått litt tur.

Det digitale i en korona-fri tid?

Så, kommer vi til å kaste alt det digitale når dette er over? Tviler på det. Selv om vi nå kan få det litt i halsen, så er det en del triks som vi kan bruke fremover. Feks. på Kjemisk Institutt har vi blitt mye bedre på å lage podcasts, og slike tilbud tror jeg vi kommer til å ha mere og mere av. Men da som et supplement til det personlige møtet på lab, grupper og forelesninger. 

Så hold ut!

Er fremme snart?

Ja!

 

Publisert 26. mars 2021 20:17 - Sist endret 26. mars 2021 20:17
About-image

Denne bloggen

Professor Steven Ray Wilson er utdanningsleder på Kjemisk Institutt, Universitetet i Oslo. Steven er veldig glad i jobben sin, da han får samarbeide med engasjerte studenter og verdensledende forskere, alt på en gang. Steven er også en prisvinnende foreleser, og spiller i rockeband på fritiden.