Stevens blogg om kjemi og studier

Bildet kan inneholde: smil, briller, væpne, skulder, briller.

"Hvor kan jeg studere kjemi"? Kjemisk Institutt på UiO tilbyr en solid og jobb-relevant utdanning hvor Steven Ray Wilson (venstre) jobber som utdanningsleder.

Hva er kjemi? Kjemi er en av de viktigste fagfeltene vi har, fordi det er kjemi overalt! Fra cellene i kroppen vår, og ut til universet. Jeg er så heldig at jeg er utdanningsleder på Kjemisk Institutt på Universitetet i Oslo. Med meg på laget er prisvinnende forelesere som er internasjonalt ledende forskere. Og masse flotte studenter! Her blogger jeg om kjemi, studier, hva jobber en kjemiker med, og masse annet.

Følg meg på Twitter (@StevenRayOslo), eller send meg en mail: stevenw@kjemi.uio.no, hvis du lurer på noe rundt kjemi og studier!

Bildet kan inneholde: lys, verden, tre, gulvbelegg, gulv.
Publisert 4. feb. 2022 10:28

Kjemisk Institutt har fått shuffleboard i inngangen sin. Det kan gi overraskende innsikt i vårt fag, eller en kjærkommen avveksling fra kjemistudiene. 

Bildet kan inneholde: håndskrift, tavle, font, rektangel, skrive.
Publisert 14. juni 2021 09:08

  Beregninger og simulering tilbyr studentene flere veier inn i forståelsen, og åpner for gode undervisningsformer som ikke tidligere har vært like egnet for bruk innen høyere naturvitenskapelig utdanning. Med utgangspunkt i vår medvirkning til Læringsassistentseminarene ved fakultetet reflekterer vi i denne teksten omkring hvordan vi best kan dra nytte av disse mulighetene i undervisningen vår.

Bildet kan inneholde: skrift, sirkel, mønster, teknologi, elektrisk blå.
Publisert 14. apr. 2021 14:40

Kjemisk Institutt benytter i stadig større grad beregninger og modellering i grunnutdanningen - som en naturlig del av kjemi-undervisningen, snarere enn en ekstra kompliserende faktor. Målet er å hjelpe studentene til å utvikle dybdekunnskap, kreativitet og selvstendighet.

Publisert 9. juli 2020 10:57

Det er på tide å si dette på en norsk kjemi-side: føkk rasisme, og føkk diskriminering. Alexander og Steven deler meninger rundt dette. Påvirker disse utingene også vitenskap?  

Forsker på kjemisk institutt gjør analyser foran PC-en.
Publisert 12. feb. 2020 09:30

Siden kjemi står så sentralt i vårt samfunn får kjemikere seg jobb innenfor svært mange områder, for eksempel batteriteknologi, miljøarbeid, sykehus og legemiddelutvikling.  

About-image

Denne bloggen

Professor Steven Ray Wilson er utdanningsleder på Kjemisk Institutt, Universitetet i Oslo. Steven er veldig glad i jobben sin, da han får samarbeide med engasjerte studenter og verdensledende forskere, alt på en gang. Steven er også en prisvinnende foreleser, og spiller i rockeband på fritiden.