Referat fra møtet 05.04.2024

Kl 12:15 - 13:45, Fysikkbygningen fakultetsstyrerommet.

Tilstede:

Fra MNSU: Adam Monev Myrvang, Jenny Lillebostad og Marie Kristine Kvinseth Rimstad.

Fra fakultetet: Knut Mørken og Marianne Jacobsen (referent).

Sak 1: Ansvaret til fakultetet vs. instituttene v/ MNSU

MNSU ønsker en generell oppklaring rundt hva som er instituttene sine ansvar og hva som er fakultetet sitt ansvar. Hva skal MNSU fremme mot fakultetet og hva skal fagutvalgene fremme mot instituttene.

Det er ikke er helt tydelig skille på dette. Et område fakultetet ikke går inn i er faglige spørsmål siden det er instituttene som har faglig innsikt, dette gjelder f.eks. undervisning- og eksamensformer. Andre eksempler på instituttenes ansvar er oppfølging av egne programstudenter med gjennomføring av studiet og utdanningsplaner. Fakultetet bidrar til å få i stand felles administrative rutiner.

Sak 2: Aktuelle saker, v/ Knut Mørken

IgNite

IgNite er et tiltak for å bygge kultur i å bruke kunnskap og teste ut ideer i praksis. Studenter kan få hjelp med å gå fra ide til prototype. Har lokaler med verksted i Vilhelm Bjerknes’ hus. Det er ønske om å få til matservering etter kl 16 slik at studenter blir igjen etter at undervisningen er ferdig. Fakultetet har kontakt med SiO for å vurdere muligheter, studentene støtter dette. IgNite er et godt eksempel på hvordan bruke studenter som en ressurs og hvordan studenter kan få arbeidserfaring på campus. Fakultetet ønsker mer av dette, og ønsker innspill dersom MNSU har ideer.

Lederseminar for MN kommende uke

Et tema er akademisk frihet. Et annet tema er de økende forventingene til universitetene fra myndigheter og samfunnet, og hvordan dette skal møtes når ressursene er de samme.

Dekanvalget

Det eneste forslaget som er meldt til valgkomiteen er sittende dekanat. Siden det ikke er kommet inn noen motkandidater vil dagens dekanat fortsette også i neste periode.  

Sak 3: Oppdatering av tidligere saker, v/ Knut Mørken

Post-studierett for tidligere programstudenter (sak 4 i møtet 06.03.2024)

MN hadde for mange år tilbake en egen enkeltemnestudierett for tidligere programstudenter. Denne ble avviklet av UiO sentralt. Det er ikke vært aktuelt å opprette en lignedende studierett igjen. Fakultetet anbefaler MNSU og ta dette videre via Studentparlamentet siden en slik ordning i så fall vil gjelde studenter ved hele UiO.

Emner med kolliderende eksamen (sak 3 i møtet 06.03.2024)

Fakultetet har hatt en gjennomgang eksamensreglementet og dagens ordning, og vurdert at det ikke er aktuelt å utvide muligheten for å ta en utsatt eksamen.

Etter søknad har studenter mulighet for å ta en utsatt eksamen i tilfeller som vil føre til store problemer for studenten, eller hvor eksamensdato ikke var kjent før emneregistrering.

Det vil være svært ressurskrevende å skulle avholde utsatt eksamen for alle kolliderende emner. Frie emner kan også velges fra hele UiO og det vil være vanskelig å skulle åpne for at man kan ta en utsatt eksamen uansett. Fakultetet er også i prosess med å vurdere om ordningen med ny eksamen skal opprettholdes i samme omfang som i dag, eller om denne bør innskrenkes.

Sak 4: Eventuelt

Ingen saker.

Publisert 11. apr. 2024 13:01 - Sist endra 11. apr. 2024 13:01