Referat fra møtet 06.11.2020

Digitalt møte på Zoom.

Tilstede:

Fra MNSU: Sigurd Fladby, Agmund Riiser, Anne Lise Doan, Erlend Tiberg North, Hannah Merlan Anor, Johan Emil Linnestad Larsson, Jonas Lunde, Nafisa Ebrahimji, Oliwia Malinowska.

Fra fakultetet: Knut Mørken, Helge Engeseth Kleivane (sak 2), Agnes Midttun og Pål Rykkja Gilbert (sak 2), Helene Victoria Haynes (sak 2) og Marianne Jacobsen (referent).

Sak 1: Info fra fakultetet, v/ Knut Mørken

Status og informasjon om aktuelle saker. 

Tar status og informasjon om undervisning og eksamen under sak 2 og 3.

Sak 2: Informasjonsflyt og avgjørelsen om hjemmeeksamen høsten 2020, og videre våren 2021, v/ MNSU

MNSU tror det er mange som ikke er fornøyd med informasjonsflyten, og ønsker å se på hvordan det kan gjøres bedre til våren.

Knut redegjorde for den overordnede avgjørelsen om hjemmeeksamen som ble tatt 8. oktober. I enkelte emner har det vært faglige begrunnelser for at eksamen ikke kan være digital, og i slike tilfeller skal det tilbys et likeverdig tilbud for de som leverer egenmelding.  For vårsemesteret 2021 har flere allerede valgt digital løsning siden vi antar at koronasituasjonen vil vare en stund, og det forventes derfor at informasjonen om eksamen I vårsemesteret 2021 vil bli mer forutsigbar. MNSU har inntrykk av at mange studenter trodde at alle eksamener skulle bli hjemmeeksamen høsten 2020, og at det var stressende å etterpå få det de opplevde som kontrabeskjeder. Noe av det som fortsatt skal være skoleeksamen synes studentene ikke kan være gjennomførbart.

Det er ulikt hvordan studentene opplever informasjon de har fått om endret eksamensform. Det er forskjeller mellom instituttene og innad mellom faglærere. Fagutvalget ved farmasi opplever at informasjonen har vært dårlig og studentenes sikkerhet ikke settes først. Fagutvalgene ved de andre instituttene er mer eller mindre fornøyde. Allmøter som er blitt arrangert ved Institutt for biovitenskap trekkes frem som veldig bra.

Studenter er bekymret for om det kan bli endringer der hvor det nå er bestemt muntlig eksamen på campus, og at det kan komme kort tid før eksamen. Noen melder at det har vært for dårlig informasjon om hvordan en hjemmeeksamen vil være I forhold til en vanlig skoleeksamen. Flere melder at de  ikke har hørt noe om prøveeksamen.

Helge fra eksamensgruppa på fakultetet gjennomgikk forslag til datoer for når emner som går våren 2021 skal omregistreres fra skriftlig til hjemmeeksamen. MNSU synes tidsplanen ser bra ut. Under hjemmeeksamen får studenter brukerstøtte via nettskjema, i tillegg vil mange faglærere ha trøsterunde for faglige spørsmål. Studenter kan bli trukket tilfeldig ut til en kontrollsamtale etter sensur. Denne skal avdekke eierskap til besvarelsen, men kan ikke endre karakteren. Er det åpenbart fusk opprettes en fuskesak. 

Matematisk fagutvalg tror at noen faglærere trenger hjelp med å tilpasse oppgave til en fire timers hjemmeeksamen. Victoria fra KURT fortalte om forskjellene på en skoleeksamen og en hjemmeeksamen når det kommer til form og hva som testes, og hvordan KURT bistår faglærere med å lage en god hjemmeeksamen. 

Sak 3: Undervisningen våren 2021, v/ MNSU

Er det noe som burde forbedres eller videreføres i større skala.

Enkelte forelesere har tenkt helt nytt rundt undervisningen. Det er viktig for fakultetet at det skal være noe fysisk undervisning på campus, men det er en vanskelig balanse mellom heldigitalt og det å ha noe fysisk. Det er også utfordrende å ha både fysisk og digital undervisning i et emne samtidig.

Fagutvalget ved IBV mener at kommunikasjon mellom de  ulike fakultetene må forbedres når det gjelder hvilke arealer vi har. Høsten 2020 hadde andre fakulteter «tatt» undervisningsrom som IBV ønsket å bruke. Fakultetet kjenner til dette, prinsippet er at MN velger sine rom først, og at andre fakulteter kan ta det som er igjen.

Sak 4: Eventuelt

Ingen saker

Publisert 4. nov. 2020 21:11 - Sist endra 3. des. 2020 10:30