Referat fra møte 15.02.2017

Kl 10:30-11:30. Møterom fakultetsstyrerommet, Fysikkbygningen

Tilstede: Hans Petter Taugbøl Kragset (MNSU), Stian Kogler (MNSU), Solveig Kristensen (studiedekan MN), Hanne Sølna (MN-fak), Marianne Jacobsen (MN-fak)

Sak 1: Kvalitetsmeldingen v/ Solveig Kristensen

Solveig oppsummerte innspillene som MN-fakultetet har gitt, og UiO sentralt jobber nå videre med dette. Fakultetet skal holde MNSU orientert, og eventuelt ta opp Kvalitetsmeldingen igjen senere. 

Sak 2: Lesesalsplasser for masterstudenter ved Matematisk institutt, v/ MNSU

Disse forsvinner grunnet oppussing 17/18. Alternativer må ordnes.

Studieseksjonen ved fakultetet har vært i kontakt med Matematisk institutt, og fått vite at har sendt en forespørsel om dette til romansvarlig ved fakultetet. Anne-Lise S. Hansen i studieseksjonen følger det opp videre med romansvarlig og Matematisk institutt.

Sak 3: Digitale kompendier, v/ MNSU

Informasjon og diskusjon rundt videre saksgang.

MNSU skal ta dette opp på eget møte 20. februar, og deretter ta studentenes ønsker videre som en sak til Studieutvalget.

Sak 4. Samarbeidsavtale mellom studentutvalgene og UiO, v/ MNSU

Reforhandles for tiden mellom Studentparlamentet og UiO sentralt.

Avtalen ble tatt opp i Utdanningskomiteen 14. februar.

Det er ønske om å få til en standardisering av godtgjørelse til studentutvalgene. MN-fakultetet v/ Solveig Kristensen skal gi innspill til sentralt på hvordan godtgjørelse MN gir i dag, MNSU ønsker en ordning med honorar hvor de selv kan fordelene pengene.

Marianne Jacobsen sender videre til MNSU to notater som var vedlegg til sak 5 "Tilrettelegging for studentutvalgene ved UiO" i Utdanningskomitéens møte tirsdag 14. februar 2017:

  • Notat «Tilrettelegging for studentutvalgene ved UiO» fra Studentparlamentet. Udatert.
  • Harmonisering av de administrative rammebetingelsene til studentutvalgene ved UiO av 12.2.2017 fra AF til UK

Sak 5. Forhåndsgodkjenning av emner, v/ MNSU

Har erfart dårlige rutiner på tvers av institutter.

Fakultet kjenner til en sak som involverte Matematisk- og Kjemisk institutt, hvor rutiner dessverre sviktet. Det er fokus på at det skal være gode rutiner der flere institutter er involvert i godkjenningssaker.

Sak 6. Fadderuka, v/ MNSU

Finansiering, sørge for at instituttene søker studieforbedrende midler.

Studiekvalitetsmidler er utlyst av fakultetet, og MNSU har sagt til fagutvalgene at de må hjelpe til å få sine institutter til å søke. I Studieutvalget 15. februar 2017 ble det oppfordret til søke. Ingrid Sand som er studiestartansvarlig ved MN-fakultetet sendte 17. februar en e-post til utdanningsledere med en påminnelse om at det mulig å søke om studiekvalitetsmidler øremerket studiestart på bachelornivå. 

Sak 6. Levering av PDF, v/ MNSU

Ved Kjemisk institutt har enkelte forelesere nektet å ta imot PDF ved innleveringer.

Studentene foretrekker pdf, fordi dokumentet da er "låst". Fakultetet ønsker at denne problemstillingen tas direkte med Kjemisk institutt, ved at den f.eks. kan løftes av fagutvalget til instituttleder.

Eventuelt

MNSU ønsker at økonomiansvarlig får fri printerkvote for å printe sakspapirer. I dag har MNSU en "MNSU-bruker", men slike upersonlige brukere er ikke noe USIT ønsker. Marianne Jacobsen tar opp med IT-ansvarlig ved fakultetet Anstein Orten hva som er status på upersonlig bruker og fri printerkvote. 

Publisert 17. feb. 2017 10:59 - Sist endra 17. feb. 2017 10:59