Referat til møte 15.03.2016

Møterom Backspace, Fysikkbygningen, kl 12-13.

1. Status digital eksamen v/ Andreas Tandberg

Er nå i pilotfasen, neste er driftfasen. MN er først ute med å ha laget en forvaltningsstruktur for digital eksamen. Etter påske 2016 vil fakultetet presentere en plan for Institutt for informatikk om implementering av digital eksamen på alle informatikkemner innen utgangen av 2017.

Man ønsker en full implementering av digital eksamen ved Institutt for informatikk innen utgangen av 2017. I tillegg kommer de emnene som allerede har digital eksamen. Det blir fortsatt "Bring your own device".

Det er laget en ny nettside for studenter, og informasjonsmøter for eksamen høsten 2016 avholdes i mars og mai. Fra september 2016 vil Silurveien 2 på Smedstad tas i bruk for digital eksamen med 500 plasser. Det er i gang et arbeid for å lage en kjemipalett med symboler som kan brukes under eksamen, mulig allerede fra høsten 2016. Det jobbes fortsatt med elektronisk penn. 

På sikt ønsker fakultetet at studentene skal kunne se gamle eksamensoppgaver. 

2. Status Interact v/ Solveig Kristensen

Notat om nye bachelorprogrammer skal behandles i UiO-styret i juni. R2 krav kommer fra 2018, unntatt er programmer ved Institutt for biovitenskap hvor dette innføres fra 2019. Nye masterprogrammer innføres fra 2018.

3. Oppfølgingssak: blanke ark på eksamen v/ Øystein Bergkvam blanke ark

Blanke ark blir å finne i alle eksamenslokaler fra 1. juni 2016.

4. Sen sensur v/ MNSU

Noen studenter fikk sensuren så sent at de kun hadde 8 timer fra de mottok sensuren på mail til fristen for å melde seg opp til ny eksamen gikk ut. Etterspør tiltak.

Kort tid mellom sensur og frist for oppmelding til utsatt/ny eksamen er en spesiell utfordring i januar, på grunn av kort tidsrom og jul/nyttår i mellom. Rammene er at sensur skal komme senest 3 uker etter eksamen, og at utsatt/ny eksamen må avholdes før undervisningen starter. Det må være et mål at sensuren er ferdig registrert senest et døgn før fristen for å melde seg til utsatt/ny eksamen går ut. Her må man se på når siste eksamensdato er før jul, og om det er nok tid til å få sensur ferdig i tide. I tillegg må instituttene være klar over hvor viktig det er å få ferdig sensur i tide, slik at man unngår for korte frister. Dette er en utfordring ved eksterne senorer. Marianne informerer Hanne om saken som tar den inn som sak i Studieutvalget. Til saken trengs det en oversikt fra 2015/2016 med datoer for siste eksamen før jul, frist for oppmelding til utsatt/ny eksamen og dato for disse.

5. Utsatt eksamen og ordinære eksamener på samme tidspunkt v/ MNSU

Dette kan være problematisk for de studentene som ikke følger ordinært studieløp.

Dersom man skal ha mulighet til å ta utsatt eksamen hvis dato for ordinær eksamen kolliderer, må eksamensreglementet endres. Dette vil i så fall føre til langt flere utsatte eksamener, og mye administrativt arbeid. Planen for utsatt eksamen settes ikke opp før man vet hvilke emner dette er aktuelt for. Det gis i dag unntak dersom det gjelder obligatoriske emner i en grad, og hvor det handler om å få fullført graden inne normert tid. Det gjøres i dag ikke unntak dersom det kun gjelder opptakskrav til masterprogram. Fakultetet ønsker ikke å åpne for at normalt tilgang til utsatt eksamen blir større enn i dag, men at vi heller ser på unntakene hvor noen havner i en uheldig situasjon der det enten er snakk om å få fullført en grad på normert tid, eller det gjelder opptakskrav til master. Studentene ønsker at det skal gis unntak for krav til opptak til master.Solveig og Øystein snakker videre om rutinene her.

6. Digitale kompendier v/ MNSU

Oppmuntrer fakultetet til at kompendier og annet undervisningsmateriale skal legges ut digitalt? Vi har fått tilbakemelding om at de foreleserne som nekter å legge ut materiell på nett. Studentene blir nødt til å kjøpe kompendiene som koster både studentene og miljøet.

Tas opp som sak i Studieutvalget, Marianne snakker med Hanne.

7. Orientering om dekanvalg v/ Marianne Jacobsen

http://www.mn.uio.no/om/aktuelt/aktuelle-saker/2016/dekanvalg-ved-mn-fakultetet.html

8. Orientering om Morgenbladet sin kåring av Norges beste formidler

https://morgenbladet.no/2016/03/karing-fantastiske-formidlere

8. Oppfølgingssak: vanndispensere i Vilhelm Bjerknes' hus v/ Marianne Jacobsen

To drikkefontener i Vilhelm Bjerknes hus skal bli reparert. Utover dette kan vann fylles fra springen i den gamle SiO kafeen I 1.etasje. Her er vannet derimot umulig å få kaldt, og Marianne tar dette videre med Eiendomsavdelingen.

9. Eventuelt

Ingen saker til eventuelt, men det blir sagt at det nye Læringssenteret til Fysisk instiutt er veldig bra og godt besøkt.

 

Publisert 16. mars 2016 09:23 - Sist endra 11. mars 2020 14:56