Møte i Studieutvalget 19. september 2014

Saksliste

 

Sak Tema Sakspapirer
1 - Opptakskrav til MN bachelorprogrammene

Det ble orientert om kjent status i tilsvarende pågående vurderinger ved UiB og NTNU.

Fysikk vurderer om de i denne omgang kan finne felles MN-prøveordning med tilleggskrav R2 tilstrekkelig, dvs. ikke også Fysikk1 for enkelte programmer. Etter Studieutvalgets møte er dette bekreftet.

Informatikk vurderer om de ønsker å være med på krav om R2 for INFN-bachelorprogrammet. Etter Studieutvalgets møte er dette bekreftet.

Hva våre ulike bachelorprogrammer bygger videre på av studieretningsfag fra  videregående skole, utover R2, må fortsatt fremkomme tydelig av programpresentasjonen.

Studiedekanen ved UV-fakultetet er orientert om hovedtrekkene i MN-fakultetets arbeid og innstilling i denne saken, og da studieretning realfag i lektorprogrammet bruker MN-fakultetets emner, må forsøksordning med R2 som opptakskrav også gjelder dette studiet.

Innføringen av forsøksordningen betinger iverksettingstidspunkt slik at aktuell ungdom er gitt anledning til å gjøre de rette fagvalg i sitt ordinære løp i videregående skole, dvs. trolig tidligst for opptak av nye studenter høsten 2017.

Det bør vurderes om MN-fakultetet skal utstede egen informasjonsfolder så snart KD har konkludert.

 

 

2 -Internasjonalisering i utdanningen

Anne Aaen-Stockdale orienterte fra rapport om internasjonal aktivitet i utdanningen samt planer og tiltak for videre arbeid, jf vedlagte presentasjon.

Internasjonaliseringsrapporten

Presentasjon av rapporten

3 - Kandidatundersøkelsen

Trolig lanseringsdato: 22.10.14, dvs. noe utsatt. Signaler fra de med mer inngående kjennskap tyder på at MN-fakultetet kommer godt ut på flere punkter.

 
4 - Undervisningsplanlegging  

Oppstart av undervisningsplanlegging for våren 2015 er like rundt hjørnet.

Det er svært viktig at endringer i undervisnings-og studietilbud, herunder endringer i programvare som brukes i undervisning og studentenes egenarbeid, inkl. obligatoriske oppgaver, snarest meldes til studieadministrasjon / lokal-IT.

Det ble bedt om at utdanningslederne videreformidler dette lokalt til alle aktuelle som vil være involvert i undervisningen våren 2015. Dersom studieadministrasjonen ved MN-fakultetet har årshjul og / eller kort presis info rundt dette som kan videreformidles lokalt via epost, er det fint om dette sendes utdanningslederne.

 
Eventuelt

Kommunikasjonsgruppa ved MN-fakultetssekretariatet kontaktes for å høre om de har forslag til media kontakter el.likn. som kan vise noe av det MN-fakultetet gjør for å ta vare på studentene.

Programmet for REAL-utdanningsmøtet kommer.

STUT-møtet 03.10.14 utgår.                  

 
Publisert 23. sep. 2014 16:26 - Sist endra 23. sep. 2014 16:26