STUT-møte 3. mai 2017

Til stede: Solveig Kristensen (MN), Knut Martin Mørken (MN), Kristian Prydz (IBV), Tom Andersen (IBV) og Gro Smistad (FAI), Yvonne Halle (MN), Frode Hansen (ITA), Jaan Erik Roots (Kjemisk institutt), Arnt Inge Vistnes (FI), Ragnhild Kobro Runde (IFI), Tone Skramstad (MN), Andreas Tandberg (MN, referent).
 
Fravær: Hanne Sølna (MN), Marcus Lima (studentrepresentant), Runa Bakke Bjarkøy (studentrepresentant), Cathrine Wahlstrøm Tellefsen (FI), Kristian Ranestad (MI), Jon Ove Hagen (Geo), Stian Løvold (ITS)

Saksliste

Sak

Tema

Sakspapirer

1 – Undervisningsseminar på IBV

Den 20/4 var det undervisningsseminar ved IBV. Alle faglige var invitert i tillegg til andre aktuelle ansatte. Studiedekan var til stede. Kristian Prydz presenterte seminaret (se presentasjon i høyre marg). Farmasøytisk institutt kan ha nytte av et tilsvarende seminar og bør kunne gjenbruke deler av seminar-opplegget til IBV ved en senere anledning.  

Kristians presentasjon ga oss en idé om å bestille et foredrag om MN-fakultetets historikk. Erik Alfsen er en person som også bør kontaktes i en slik sammenheng.

Undervisningsseminar IBV

2 – Studiedekan orienterer

Det blir Husøy-seminar onsdag 31/5 og frem til lunsj dagen etter. Etter seminaret blir det sammenkomst/grillfest hos Morten Dæhlen. Utdanningslederne blir bedt om å melde fra om eventuelle transport-behov i forbindelse med seminaret – i så fall vil vi sette opp fellestransport for de det gjelder. Husøy-seminaret krasjer med Utdanningslederprogrammet ved UiO. Frode Kristiansen og Kristian Ranestad er derfor forhindret fra å delta på Husøy-seminaret.

MN jobber med å få på plass ny forskningsdekan, og dette blir klart om ikke lenge. 

Torsdag 4/5 kl. kl. 12–15 inviterer MN-fakultetet til undervisningseminar med lunsj i informatikksalen i Ole Johan Dahls hus. Seminaret ledes av Knut Mørken og Cathrine W. Tellefsen. Se STUT-referat 19/4

Jaan Roots (KI) meldte en sak til Instituttkvarteret. Saken er en oppfølging av en tidligere sak om lengde på gyldighet for lab-kurs ved de ulike instituttene. 

 

3 – Breaking news på studentoppfølging lokalt og internasjonalt

Ilan Villanger og Linda Sørensen (ForVei) orientererte om konferansen til American Counseling Association i San Franscisco, der de to var til stede. MNs arbeid med studentoppfølging (ForVei, programkomiteer, baklengsdesign, førsteåret etc.) får skryt av kollegaer i USA. Les om konferansen og foredragsholderne i lenken til høyre.

Linda og Ilan informerte også generelt om  arbeidet med studentoppfølging: Alle MN-studenter har nå fått innkalling til ForVei-samtaler, og arbeidet med programseminarene for kommende høst er i gang. Linda og Ilan ønsker å være ute blant studentene i enda større grad fremover, og her kan utdanningslederne og instituttene bidra. Vi oppfordrer instituttene til å invitere Ilan og Linda til å holde innlegg for studenter og ansatte om arbeidet sitt med ForVei.

ACA-konferanse
4 – Tidsplan for InterAct og eventuelle avklaringer

Knut Mørken gikk gjennom de neste fristene for masteremnene i tidsplanen (se tidsplan i høyre marg): 1/6 skal resten av de nye masteremnene (alle som ikke ble meldt inn til 15/4-fristen) være godkjent på institutt og meldt inn til fakultetet på emneskjema. Den 15/6 skal skal utkast til fullstendige nettpresentasjoner for alle masterprogram være oversendt UiO fra fakultetet. NB: Utkast til emnebeskrivelse til masteroppgave-emnet, skal være sendt fra instituttene til fakultetet på emneskjema innen 22/5 2017.

Tone Skramstad orienterte om arbeidet med nettekstene til de nye masterprogrammene:      

De fleste har levert tekster til «Hvorfor velge» og «Hva lærer du». Noen av instituttene har for lite tekst på studieretningene. Det er viktig at det er nok tekst på studieretningene til at søkerne har grunnlag for å gjøre et valg.

Leveringene er jevnt over for mangelfulle på "Studier i utlandet" og "Jobb og videre studier". MN-studieinfo kommer med forslag til tekst under "Kontakt oss". 

Fakultetet tar jobben med å flytte seksjonen "Karreiereintervjuer", men dette gjøres i sommer av en sommervikar. Vi prioriterer rydding på BA-nettsidene først.

Det er ikke klart hva forholdet/forskjellen mellom f.eks. studieprogrammet «Astrofysikk» og studieretningen "CS: Astrophysics" er. Dette gjelder samtlige studieretninger på CS. Her må det gjøres en jobb med å tydeliggjøre egenarten til studieretningene på CS-programmet opp mot de relaterte disiplinære masterprogrammene. Vi setter opp dette som egen sak på neste STUT-møte.

Tidsplan InterAct
5 – Instituttkvarteret Jaan Roots' sak om lab-kurs ble utsatt til neste møte.   
Publisert 10. mai 2017 08:13 - Sist endra 15. mars 2019 12:14