STUT-møte 15. november 2017

Til stede: Solveig Kristensen, Knut Mørken, Cathrine W. Tellefsen (FI), Didrik Kruse, Arnt Inge Vistnes (FI), Gro Smistad (FAI), Kristian Ranestad (MI), Jaan Roots (KI), Frode Hansen, Kristian Prydz (IBV), Tom Andersen (IBV), Jon Ove Hagen (GEO), Hanne Sølna (MN), Andreas Tandberg (MN referent), Tone Skramstad (MN), Yvonne Halle (MN), Øivind Kure (ITS).

Fravær: Runa Risa Bakke (studentrepresentant), Ragnhild Kobro Runde

Sak

Tema

Sakspapirer

1 – Bruk av tilbakemelding underveis i studiene.

Det er nedsatt en arbeidsgruppe sentralt som skal foreslå en UiO-ordning knyttet til sensorveiledning og begrunnelse (se referat fra 18/10). Prorektor Gro Bjørnerud Mo ønsker i denne sammenheng å innhente informasjon fra fakultetene om hvordan studentene mottar  tilbakemelding underveis i studiet (eksempelvis gjennom tilbakemelding på lab.-/felt.-rapporter og obligatoriske arbeider og midttermin-eksamen). Vi tok en runde rundt bordet der utdanningslederne orienterte fra egne institutt. Ved de fleste institutt gir faglærer/gruppelærer skriftlige tilbakmeldinger på obliger og lab.-/felt-rapporter gjennom Devilry/Fronter. Detaljnivået på slik tilbakemelding vil avhenge av faglærer. Det ble kommentert at mye av underveisevalueringen blir gitt til studentene gjennom gruppeundervisningen, men at det dessverre ofte er for få studenter som møter til gruppetimene.

Hanne Sølna noterte tilbakemeldingene fra utdanningslederne og sender et notat til UiO sentralt (se høyre marg).

Notat om tilbakemelding instituttene
2 – Er emneluben tilstrekkelig beskrivelse av et emne for en faglærer?

Arnt Inge Vistnes (FI) tok opp denne saken etter at en ekstern faglærer overtok et emne ved FI og bygde opp undervisningsopplegget utfra emnebeskrivelsene/lubene på nett. Dette fungerte ikke så godt, og Arnt Inge stiller spørsmålstegn ved hvorvidt emnebeskrivelsene på nett fungerer for faglærere og sikrer at man på skikkelig måte klarer å overføre undervisningsopplegg mellom faglærere.  Arnt Inge lanserer spørsmålet om vi trenger en mer detaljert emnebeskrivelse/lub særskilt for faglærere i tillegg til  beskrivelsene på nettsidene.

Knut Mørken presiserte at det er mange lesegrupper som emnebeskrivelsene henvender seg til, både studenter, faglærere og arbeidsgivere. Emnebeskrivelsene på nett er dessuten nettopp revidert i forbindelse med InterAct-prosessen, og det er ikke sannsynlig at de blir revidert igjen med det første.

InterAct-gruppa er klar over at emnebeskrivelsene og lubene på nett i mange sammenhenger blir for lite detaljerte. Vi tar med oss dette momentet videre inn i det store arbeidet med å koble luber, vurdering og undervisingsopplegg på hverandre.   

 

3 –  «Instituttperspektivet». Ytterligere innspill til dette kapittelet i strateginotatet som Knut Mørkenskriver

Dette er en oppfølgingssak fra STUT-møte 8/11. På dette møtet ble det kommentert at strateginotatet sier mye om emner og program, men at notatet samtidig bør ivareta "instituttperspektivet", der situasjonen ofte er mer kompleks. Vi tok en runde rundt bordet, og Knut reviderer notatet etter innspill fra utdanningslederne. Strateginotatet skal presenteres på Instituttledermøtet 16/11.

 
4 – Instituttkvarteret

Øivind Kure (ITS) meldte inn en sak om UiO-nettsidene og Google Analytics. UiO bruker Google Analytics til å innhente web-statistikk og besøkstall fra nettsidene. Det har gått en e-post fra nettredaktøren ved MN til nettredaktørene ved instituttene, der instituttene blir bedt om å melde tilbake om hvilke nettsider som ev. skal unntas fra statistikk-innhenting. E-posten fra nettredaktør inneholder en liste som UiO har laget i samarbeid med USIT. Listen viser adgangsbegrensede nettsider hos instituttene som kan tenkes ønsket unntatt fra statistikk-innhenting (se liste i e-post i høyre marg). Listen er ordnet etter institutt. Instituttene har fått i oppgave å gjennomgå listen og melde tilbake om hvilke sider som skal unntas statistikk. Nettsider i listen som IKKE blir meldt tilbake til nettredaktør, blir åpnet for Google Analytics. Frist for å melde tilbake til nettredaktør om dette er 15. november. Om du har spørsmål om saken, ta kontakt med nettredaktør (se lenke i høyre marg). 

E-post Google Analytics

Publisert 5. des. 2017 14:33 - Sist endra 5. des. 2017 14:44