STUT-møte 5. september 2018

Til stede: Solveig Kristensen (MN),  Hanne Sølna (MN), Cathrine W. Tellefsen (FI), Didrik Kruse (studentrepresentant), Gro Smistad (FAI), Knut Mørken (MN), Arnt Inge Vistnes (FI), Jon Ove Hagen (GEO), Ragnhild Kobro Runde (IFI), Øivind Kure (ITS), Frode Hansen (ITA), Tom Andersen (IBV),  Andreas Tandberg (MN, referat), Yvonne Halle (MN), Anne-Lise Siljeholm Hansen (MN).

Fravær: Runa Risa Bakke (studentrepresentant), Jaan Roots (KI)

Sak

Tema

Sakspapirer

1 –Orienteringer

Vi er nå midt i programseminarene på Sundvolden. På tross av permisjoner og sykdom går prosessen bra. Flere ansatte ved instituttene og fakultetet er involvert i arbeidet. Programseminaret er et alkoholfritt arrangement, og det er vi klare på at det skal fortsette å være. 

Høsten 2018 byttes læringsplattformen Fronter med Canvas ved UiO. I og med innføringen av Canvas ønsker vi å sikre at eksamener blir levert i eksamenssystemet Inspera og obligatoriske innleveringer blir levert i Canvas (se retningslinjer for hva som er obliger og hva som er eksamener). Vi ønsker å rydde opp dette semesteret og ber utdanningsledere sørge for at informasjonen kommer ut til alle undervisere. Studiedekan sendte 6/9 2018 ut e-post til videreutsending ("Elektronisk innlevering av eksamen versus obliger"). Spørsmål om Canvas/Inspera rettes til Petter Brønstad i MNs studieseksjon (petter.bronstad@mn.uio.no). Fakultetet bistår i denne overgangen. NB: Noen få emner bruker Devilry til innlevering av deleksamener, selv om Devilry ikke er et eksamenssystem. Om instituttene ikke selv ønsker det, trenger vi ikke gjøre noe med disse Devilry-eksamenene denne høsten. Vi jobber med å få til en eventuell overgang til Inspera neste år. 

Det er flere store saker for MN på utdanningssiden i år. Overgang til Canvas/Inspera og innføring av sensorveiledning er noen av sakene. Solveig Kristensen hørte med utdanningslederne om det er behov for et fakultetsseminar med fokus på disse tingene, og når et slikt seminar ev.bør avholdes. Utdanningslederne blir bedt om å melde inn eventuelle ønsker for et slikt høstseminar til Solveig.

 

2 – Utveksling i utviklingssemesteret. Rapport fra arbeidsgruppe

Det er flere eksterne og interne politiske og strategiske føringer for å øke antall studenter som velger utveksling som en del av graden sin. Målet i kvalitetsmeldingen er at 20 % av de som avlegger grad i Norge skal ha vært på utveksling innen 2020. På bakgrunn av dette har MN har opprettet en arbeidsgruppe som skal hjelpe instituttene med å legge til rette for økt utveksling i utviklingssemesteret. Ellen Grøholt presenterte rapporten fra arbeidsgruppa (se presentasjon og rapport i høyre marg). I forbindelse med dette arbeidet, ber Ellen instituttene om å oppdatere programnettsidene sine innen 15. november (se slide i presentasjonen).  Det kommer en egen e-post til utdanningslederne fra Solveig om denne bestillingen. Denne saken skal også opp på et av de nærmeste STUA-møtene.

Utveksling – rapport

Utveksling – presentasjon

3 – Eksamens- og sensurveiledninger: plan for prosess

Denne saken var oppe på forrige møte (se sak fra STUT-møte 22/8 2018). Knut Mørken la fram forslag til prosess videre (se presentasjon i marg):  

  • De grunnleggende premissene blir lagt på STUT-møte 12/9
  • Det foreligger utkast til manual for eksamens- og sensurveiledning før midtveis høst 2018
  • Første versjon av manual er klar før avsluttende eksamen høst 2018
  • Endelig versjon av manual kommer på nyåret
  • STUT er referansegruppe i prosessen

Ragnhild Kobro Runde kommer til å lede denne prosessen sammen med KURT (Kompetansesenter for undervisning innenfor realfag og teknologi). Det kommer til å være et eget fokus på sensorveiledninger for muntlige eksamener. Tilbakemeldinger og begrunnelser på  eksamen er et eget delprosjekt som også har blitt behandlet av arbeidsgruppen Ragnhild var med i. Dette området henger sammen med sensorveiledninger og kommer opp som egen sak på et kommende STUT-møte. Imidlertid er det eksamens- og sensorveiledninger vi prioriterer å få klart i første omgang. Det er ved UiO veldig lett for studentene å klage på karakteren på eksamen (det er en knapp i studentweb). Nå som det kommer sensorveiledninger og systemer for begrunnelse, bør det diskuteres om klagemulighetene bør gjøres mindre tilgjengelige for studentene. Solveig tar opp denne saken med prorektor.  

Presentasjon Sensorveiledning
3 – Instituttkvarteret

Arnt Inge Vistnes (FI) lurer på om det er mulig å opprette ansatt-kurs for opplæring i Python og MatLab. Cathrine Tellefsen og Knut Mrøekn tilbyr etterutdanning i programmering for realfag for lærere (ProFag). De ser på muligheten for å lage et tilsvarende kurs for MN-ansatte.

Tom Lindstrøm etterlyste et ansatt-kurs for bruk av AV-utstyr i auditoriene på VB. Foreleserne trenger bl.a. interaktive skjermer med e-penn tilsvarende de som står i VB, til hjemlån, slik at de kan trene før forelesning. Andreas Tandberg tar denne saken videre med MNs AV-ansvarlige, Terje Kvernes  

 

 

Publisert 24. sep. 2018 11:24 - Sist endra 11. okt. 2018 14:57