STUT-møte 26. september 2018

Til stede: Hanne Sølna (MN), Jaan Roots (KI), Cathrine W. Tellefsen (FI), Didrik Kruse (studentrepresentant), Mari Stamrud (studentrepresentant), Knut Mørken (MN), Arnt Inge Vistnes (FI), Jon Ove Hagen (GEO), Ragnhild Kobro Runde (IFI), Øivind Kure (ITS), Frode Hansen (ITA), Tom Andersen (IBV),  Andreas Tandberg (MN, referat), Helge Kleivane (MN), Petter Brønstad (MN)

Fravær: Solveig Kristensen (MN), Gro Smistad (FAI),

Sak

Tema

Sakspapirer

1 –Orienteringer

 

 

 

2 – Universitetsstudiene på Svalbard (UNIS). 

Solveig Kristensen orienterte fra dekanmøtet på UNIS (se presentasjon i høyre marg). MN ønsker å styrke samarbeidet med UNIS og å sende flere studenter til UNIS, både på BA- og MA-nivå (se rapporter i marg). Det er særlig programmene på Biovitenskap, fysikk, geofag og matematikk er som er relevante for utveksling til Svalbard. På bachelornivå har de aktuelle programmene laget mulige studieveier med opphold på UNIS i et eller to semestre som alternativer. Dette har blitt enklere enn tidligere med muligheten til å utnytte utviklingssemesteret i 5. og/eller 6. semester til UNIS-opphold. Solveig Kristensen viste frem 4 filmer som er laget for å øke rekrutteringen til UNIS-utveksling

Det er viktig med et professor II-samarbeid innenfor alle fagområder nevnt over. MN har i dag professor II på UNIS fra Fysisk institutt og Institutt for geofag. Vi må jobbe for å få til dette også for biovitenskap og Matematisk institutt. Solveig tar direkte kontakt med instituttleder på IBV for å snakke om et professor II-samarbeid mellom IBV og UNIS.

Studieutvalget diskuterte også hvordan vi helt konkret kan informere om og rekruttere studenter til UNIS. MN har pleid å invitere administrativt ansatte fra UNIS til møter ved UiO, men det er vanskelig å få studentene til å komme til disse møtene. Det ble kommentert at man burde få på plass stipendordninger for å øke studentrekrutteringen til UNIS. Didrik Tangen (studentrepresentant) tar denne saken videre med studentorganisasjonene.   

UNIS-presentasjon

UNIS-rapport 7/9 16

UNIS-notat 5/12 17

3 –  Eksamens- og sensurveiledninger: rammer og konkrete planer for arbeidet 

Ragnhild Kobro Runde sitter i UiOs arbeidsgruppe som jobber med sensorveiledninger og begrunnelser. På dagens møte orienterte Ranhild om den delen av arbeidet som handlet om begrunnelser. Kort fortalt konkluderer arbeidsgruppa med at begrunnelse til studenter ideelt skal komme fra faglærer i flere deler: I forkant av eksamen, gjennom sensorveiledningen og etter at sensur er avsluttet. Det er viktig å merke seg at "begrunnelser" ikke trenger å være skriftlige og rettet mot enkeltstudenter, men at begrunnelser også kan være plenumsgjennomgang av eksamensoppgavene, systematiserte opplegg for treffetider etc.

Ragnhild presenterte også konkrete eksempler på sensorveiledninger, bl.a. en "rettemal" fra MAT1100 som vi gikk gjennom på møtet. Ragnhild jobber videre sammen med KURT, Tom Lindstrøm og Gro Smistad om å lage overordnede maler for skriftlige eksamens-og sensorveiledninger for MN. Se detaljer i presentasjon til høyre.

Begrunnelser
3 – Instituttkvarteret

Gro Smistad (FAI): Flere studenter tar opp lyd/bilde fra forelesninger med mobiltelefoner osv. Det er potensielt mulig å identifisere både studenter og forelesere på disse opptakene. Gro etterlyste regelverk ved UiO rundt slike studentopptak. Flere av utdanningslederne lurte på det samme etter å ha fått henvendelser fra både studenter og ansatte som har reagert på at det blir gjort opptak av dem under forelesning. Se regelverket studentene må følge om de vil gjøre opptak av undervisningen ved UiO

Vi oppforder utdanningslederne til å vise til dette regelverket ved ehnvendelser. Andreas Tandberg tar opp saken  i nettverket for "AV-opptaksrutiner ved UiO", og vi kommer tilbake med informasjon om hvordan MN ev. får denne informasjonen ut til forelesere og studenter ved MN.

 
Publisert 30. okt. 2018 15:57 - Sist endra 19. des. 2018 13:06