STUT-møte 20. oktober 2021

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon. Sted: Abels utsikt, Niels Henrik Abels hus. Referat Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1: Orienteringer Knut Martin Mørken var på seminar i utdanningskomiteen og kunne ikke møte på STUT.  

Sak 2: Karrierelæring

Linn Buhaug Solbakken fra Karrieresenteret presenterte "PILAR" (pilotprosjekt om arbeidslivsrelevans i studiene). PILAR springer ut av et ønske om å styrke og systematisere arbeidet med
arbeidslivsrelevans gjennom studieløpet. Studieavdelingen sentralt, SV-fakultetet, MN-fakultetet og Karrieresenteret samarbeider om prosjektet. Det er satt ned en arbeidsgruppe som skal utforme forslag til en plan for helhetlig integrering av karrierelæring for bachelor og master i hele studieløpet. Tanken er at en slik integrert karrierelæring skal kunne overføres og brukes av andre
fakulteter etter hvert. Se Linns presentasjon og rapport fra prosjektet i høyre marg sammen med andre aktuelle nettsider.

Presentasjon Pilar

Rapport Pilar

Karrieresenterets studentressurser

NIFU-rapport, arbeidsgivers forventning

Syddansk universitet

Sak 3: Eksamen og veiledninger

Samfunnet er gjenåpnet etter korona, og f.o.m. V22 er Silurveien 2 fullt gjenåpnet. I den sammenheng har MN IT i utdanning laget faglig veiledning for digital skoleeksamen i Inspera, i tillegg til veiledningene som allerede finnes for hjemmeeksamen og muntlig.

Pål Edvardsen presenterte den nye veiledningen for utdanningslederne og tok imot spørsmål.

Det var planlagt at Tone Gregers fra KURT skulle lede en diskusjon om forsidemalen til digital hjemmeeksamen der KURT/IT i utdanning og eksamen foreslår noen mindre endringer. Denne saken ble utsatt til neste STUT-møte 27/10. 

 

Sak 4: Studentrekruttering ved MN

Lill-Ann Cathrine Strøm fra MNs kommunikasjonsseksjon orienterte om MNs arbeid med studentrekruttering (se presentasjon i marg).

FAI kommenterte at MNs institutter er svært ulike og har forskjellige studenttyper, og at det er viktig at dette blir tatt hensyn til i rekrutteringsarbeidet.

Studentrekruttering
Sak 5: Instituttkvarteret Helge Balk (FI) etterlyste føringer, veiledninger og gode råd for hvordan man bør gjennomføre hybridmøter og hybridundervisning for at ingen skal føle seg utelatt, hverken de som deltar digitalt eller fysisk. Dette er et stort og aktuelt spørsmål som vi tar som egen sak på et kommende STUT-møte.  

 

Publisert 26. okt. 2021 16:19 - Sist endra 26. okt. 2021 16:19