STUT-møte 28. september 2022

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. referat: Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1: Orienteringer

Knut viste til sak om UiO-rapporten "Læringssanalyse og kvalitet i utdanningene ved UiO – Forslag til personvernpolicy." Andreas Tandberg har skrevet høringssvar på vegne av MN. Sendes til godkjenning hos utdanningslederne etter møtet.

 

Sak 2: Masterrekruttering

Hanne Sølna presenterte noen spørsmål som ble sendt ut til utdanningslederne før møtet (se høyre marg). Vi åpnet for diskusjon:

  • KI: Forslag: faglærerne kan starte aktiv rekruttering til MA på BA-nivå. 
  • ITS ønsker større frihet til å sette opptaksrammen sin lokalt. Har ingen BA under seg. Jobber med å tilby master-oppgaver ut mot industri, forvaltning og næringsliv. ITS ser for seg å komme inn i BA-utdanningen på Blindern på et vis for å si "her er vi". 
  • Et sentralt spørsmål er: Er opptakskravene realistiske? Klarer dere å rekruttere utenfra? Anne-Lise S. Hansen understreket at det er viktig at opptakskravene ikke blir for kompliserte.
  • ELITE opplever utfordringer med rekrutteringen. FI jobber med saken.
  • IBV: Det kan være et problem at det finnes ansatte som ikke vil ha masterstudenter. Mens noen ansatte har veldig mange.
  • KI: et helt konkret ønske kan være å lansere noe a la Thon-midler for å inkludere masterstudenter I forsking. Altså penger for masteroppgaver som knytter seg til viktig forskning. KI stilte også spørsmål ved hva som er insentivene ved å skulle ha masterstudenter? Dette trenger vi potensielt å diskutere.
  • Tone: Hvilke program får mest masterstudenter? Er det de som  er flinkest til å synliggjøre masteren gjennom BA?
  • IFI opplever at studentene ofte stiller spørsmålet "hva får jeg igjen av å ta en master?".
  • ITS: Vi bør ta debatten om hva vi skal med master-utdanningen? Vi rekrutterer til akademia, næringsliv og forvaltning. Kanskje har vi fokusert for mye på akademia til nå? Kan vi spørre om folk har tenkt å ta master når de er på semesterstartsarrangementer?
  • Knut stilte avslutningsvis et spørsmål til STUT: Hva kan fakultetet gjøre for å rekruttere til master? Hvordan kan vi selge MN og UiO? Hva ønsker dere fra oss?

Masterrekruttering

Sak 3: Studiestartsundersøkelsen og SHOT.

Ingrid Sand presenterte undersøkelsene. Se presentasjone i margen NB: presentasjonen er noe omarbeidet etter fremvisningen i STUT.

I diskusjonen som fulgte, ble det understreket at det er viktig å følge opp disse undersøkelsene og fokusere på studentvelferd. Vi vurdere om vi avholder en Real Prat om dette temaet. Saken kommer dessuten opp på neste MNSU.

Studiestartsunderøkelsen

SHOT

Sak 4: Kommer studentene på fysisk undervisning? Vi tok en runde rundt bordet, og samtlige institutt melder om at oppmøtet på forelesning er like bra eller bedre enn før pandemien. 

 

KI melder at kollokvier, B-tjenesten, Hylleraas regnehjelp etc. er populære tiltak.

FAI har sluttet å legge ut forelesningsopptak ,men merker ikke negative reaksjoner fra studentene.

 
Publisert 4. okt. 2022 15:20 - Sist endra 5. okt. 2022 09:37