
Fysikkstudenten Une har i sommer byttet ut studiene på Blindern med å analysere batterier på Kjeller. – Jeg lærer så mye om arbeidslivet som jeg ellers ikke hadde lært, sier Une om årets sommerjobb.
Fysikkstudenten Une har i sommer byttet ut studiene på Blindern med å analysere batterier på Kjeller. – Jeg lærer så mye om arbeidslivet som jeg ellers ikke hadde lært, sier Une om årets sommerjobb.
– Hei, har dere et ledig prosjekt for studenter i sommer? Det var slik fysikkstudenten Barathy sikret seg årets sommerjobb hos Institutt for astrofysikk ved Universitetet i Oslo.
Tuba, fysikk og grønn politikk er blant interessene til Halvard Sutterud. Med Aker scholarship skal han nå ta doktorgrad i maskinlæring ved Imperial College i London.
Da koronapandemien slo til i mars var molekylærbiologistudenten Anette raskt ute med å kontakte Rikshospitalet. Takket være forskergruppen hun er del av kan vi nå teste nordmenn for antistoffer mot koronaviruset samt studere hvordan immunsystemet møter viruset.
Cecilie Glittum reiser fra UiO til Universitetet i Cambridge for å ta doktorgrad.
Statistikeren Solveig Engebretsen er en av de usynlige heltene som arbeider med å bremse koronaepidemien.
-Det er veldig motiverende å jobbe med noe som har så direkte nytte for samfunnet, sier Solveig, som er forsker ved Norsk Regnesentral, og nå samarbeider med Folkehelseinstituttet.
Håkon er kjemistudent ved Universitetet i Oslo og har tilbrakt sommeren på laben. – Vi har prøvd å lage ammoniakk ved hjelp av sollys, forteller han.
- Hei, trenger dere noen ekstra folk i sommer? Det var slik matematikk- og økonomistudenten Arnstein sikret seg sommerjobben innen mikroøkonomi hos Statistisk sentralbyrå (SSB) i sommer.
Solcelleforsker Halvard Haug jobber med teknologiutvikling og grunnforskning, og bidrar til at fornybar energi snart blir billigere og mer effektiv.
Veronica er fysikkstudent og brenner for formidling av realfag. Hun mener at veien til realfag bør bli litt kortere og i sommer har hun hatt kurset "Tryll med atomer" for elever i Sommerskolen i Oslo.
Med en brennfersk master i lomma drar UiO-studenten Anders til Harvard for å ta doktorgrad gjennom Aker Scholarship. Der skal han bruke datasimuleringer til å utvikle ny batteriteknologi.
For Vegard Vinje er det to ting som gjelder: hjerneforskning og langrennsski. Med en mastergrad i mekanikk er dette ingen sak å kombinere i hverdagen, til tross for at han gjerne går to timer på ski hver dag.
FFI-forsker Else-Line bidrar til å spare liv når hun er med å lage selvkjørende båter som kan kjøres inn i områder belagt med miner.
Da Kristine gikk på videregående falt hun for realfag. Da hun studerte falt hun for menneskene. Som prosjektleder ved Naturfagsenteret kombinerer hun de to lidenskapene.
Rett før hun var ferdig med mastergraden i biostatistikk fikk Camilla elitestipend fra Aker. Nå skal hun ta doktorgraden ved Cambridge, hvor hun skal bekjempe kreft med statistikk.
Når Georg møter mennesker som har hatt nytte og glede av medisinen han har vært med på å utvikle, er det verdt alle timene med hardt arbeid. Da er legemiddelutviklingen personlig.
Masteroppgaven var så gøy å jobbe med at hun bestemte seg for å bli forsker, forklarer Simone Mester, Nå er hun doktorgradsstipendiat på Rikshospitalet, hvor hun arbeider med å utvikle bedre kreftbehandling.
Trude Magnussen er doktorgradsstipendiat ved Naturhistorisk Museum (UiO), og har spesialisert seg på insekter. Hun oppdaget tidlig at hun hadde interesser litt utenom det vanlige.
Fysiker Halvor er forsker ved Forsvarets forskningsinstitutt.
Fysiker Marte Julie forsker på oksygenopptaket i hjernen. - Bedre kunnskap om hjernen kan gi oss ny teknologi og bedre behandling av sykdom.
Biokjemikeren Katharina forsker på celler samtidig som hun driver med formidling. Som student skrev hun boken ”Det første mysteriet”, om deg før du ble født.
Paleontologen Lene tilbringer mye tid med å grave etter øglefossiler. Resten av året studerer hun det hun finner. - Det er utrolig fint å være en som er med på å forstå litt mer om livet på kloden vi bor på, sier hun
Toksikolog Lena Sareisian har jobbet med isbjørner på Grønland og fisket i Fukushima. På Folkehelseinstituttet kan hun jobbe både i laboratoriet og ute i naturen.
Astri Strand Lindbæck ble matematiker for å oppfylle drømmen om læreryrket.
Torleif har begynt karrieren som molekylærbiolog med å plante ett ben i hver sin leir. Det ene i forskningens verden, og det andre i et bioteknologiselskap han startet opp med studievenner.