Gjør dette hjemme

Gjør Dette Hjemme har nå blitt del av Open Access journalene Fritt, og du finner siste versjon på https://journals.uio.no/ eller ved å klikke på logoen under. Denne siden kommer inntil videre å bestå som en ressursside til journalen.

 

Slim....

Den 19. november er Gjør Dette Hjemme på Norsk Teknisk Museum og forsker på slim... Slim kan lages av mye forskjellig og virkelig en måte å utforske ikke Newtonske væsker på. Men hvordan forsker en egentlig på slim? Det er litt mer utfordrende å gjøre tester på slim med det utstyret du har hjemme. Derfor har vi laget noen hjelpetekster som du kan bruke for å komme i gang. Send oss gjerne en rapport fra forsøket ditt!

Les rapporter

Hvilke temaer liker du best å forske på? Kanskje du finner et nytt favorittema!

BiologiSpire
 
KjemiErlenmeyerkolbe
 
FysikkPrisme
 
ElektronikkLED
 
Informatikk
 
MatematikkLinjaler
 

Ungforsk: Skriv som en kjemiker

Dersom du skal på kurset: "Skriv som en kjemiker" i Ungforsk 2016, så er du bedt om å se her i dag etter eksempelrapporter. Dette er tre forskjellige rapporter i en pdf-fil om knekklys som du finner her. Les gjerne igjennom tekstene før dagen. Vi skal bruke litt tid på å se hva som er bra og hva som kan bli bedre med de forskjellige tekstene.

Det er helt ok å ikke henge med på alle utledningene som er der...

Gjør dette hjemme er et prosjekt som fokuserer på gleden av å finne ut noe selv og å formidle dette på en vitenskapelig måte. Du har nok av ting hjemme til å gjøre god forskning og vi hjelper deg med å få skrevet det på en god måte.

Prosjektet er støttet av Forskningsrådet (prosjekt 246831) og Matematisk Naturvitenskapelig Fakultet.