print logo

Forsiden Ifi

Studier

Finn emner

Finn pensumlister, forelesningstider og notater

Logg inn på Devilry 

Forskning

Aktuelt

 • sommerskolen 100 elever konstruerer roboter 3. jul. 2015 11:28

  I sommer har IFI besøk av over 100 elever fra ungdomsskoler i Oslo. På Sommerskolen får de bryne seg på å lage og programmere egne LEGO-roboter.

 • vegard-inne-liten - Tidlig kontakt med industrien er viktig 1. jul. 2015 14:05

  Vegard Lillevoll tar en master i robotikk, og har sommerjobb hos Kongsberg Defence and Aerospace på Kjeller.

 • Universitetene må bli en del av løsningen for cybersikkerhet 26. mai. 2015 14:05

  Prof. Audun Jøsang presenterer en artikkel på verdenskonferansen for it-sikkerhetsutdannelse (WISE 2015) i Hamburg. It-utdanning med manglende fokus på informasjonssikkerhet er en del av problemet med de mange cyber-sårbarheter. Universitenene bør blir en del av løsningen for cybersikkerhet, sier Jøsang i sin artikkel.

I media

 • Lag på lag 30. jun. 2015 09:28

  Gjengangeren, Horten: Førsteamanuensis Kyrre Glette forteller om utviklingen av 3D-printere med stadig nye materialer, maskiner og metoder. Snart vil det også komme mer programvare som er tilrettelagt for 3D-printing, slik at man kan lage ting enda mer spennende ting.

 • Ekspertene om mobildataene 25. jun. 2015 12:00

  Forskere, professorer og eksperter har vurdert datamaterialet og den nye rapporten om mobilovervåking. Professor Josef Noll fra IFI/UNIK mener at funnene som Aftenposten presenterer, helt klart viser dokumentasjon på forhold som ikke kan forklares ut fra vanlige nettoperasjoner.

 • Roboten som har et hjerte 25. jun. 2015 10:08

  Professor Jim Tørresen fra ROBIN-gruppen studerer robotsystemer og forteller at forskning på roboter og følelser er et eget forskningsfelt. – En følelsesrobot skal ikke bare kunne oppfatte dine følelser, men også kunne respondere og selv utrykke følelser, sier han.

Personer

Finn ansatte og studenter

IFI i sosiale medier