print logo

Forsiden Ifi

Studier

Finn emner

Finn pensumlister, forelesningstider og notater

Logg inn på Devilry 

Forskning

Aktuelt

 • smart_sculpture. Ung digital kultur skal gjøre byene smartere 17. des. 2014 22:27

  UiO-forskere og Oslo Barnemuseum vil skape et levende digitalt bilde av byen sett gjennom unges øyne. Dette er en del av et nytt stort EU-prosjekt som skal få unge til å delta mer i det kulturelle livet.

 • dsc_0441 Teknologen i den syvende himmel 13. des. 2014 14:52

  Tone Bratteteig følger sjelden oppskriftene slavisk. Hun vil skape ting selv - enten det er matretter, strikketøy eller utedoer. Når det gjelder IT-verktøy er hun mest opptatt av at brukerne skal like det hun utvikler for dem.

 • Fem nye endringsmiljøer er plukket ut 9. des. 2014 10:29

  Andreas Austeng fra DSB-gruppen skal lede det nye endringsmiljøet Medima som skal forske på teknikker for bildedannelse og bildeanalyse for anvendelse innen medisin.

I media

 • Nav-sjefen på it-kurs 17. des. 2014 23:08

  Computerworld: — Det er nødvendig for ledere å ha en grunnleggende forståelse for strategisk it, mener professor Lars Groth.

 • Utdatert mobilnettsikkerhet 17. des. 2014 22:46

  Aftenposten debatt: Professor Audun Jøsang skriver om at sikkerheten i mobilnettet er utdatert. Dessverre måtte man i 3G og 4G ta hensyn til bakover-kompatibilitet, slik at moderne mobiltelefoner som kjøpes i dag også er istand til å kommunisere over 2G, og det er nettopp her svakheten ligger.

 • Ekspert mener teleselskapene har vært for sløve med sikkerheten 17. des. 2014 22:31

  Overvåkingssaken i Aftenposten: Professor Josef Noll som er ekspert på mobilnett, trådløse systemer og sikkerhet, mener at det vil være svært lett å lage en algoritme som gjør at basestasjonene oppdager falske basestasjoner i mobilnettet.

IFI ønsker alle en riktig god jul og et godt nytt år! Administrasjonen er bemannet 22., 23., 29. og 30. desember, samt 2. januar 2015.

Personer

Finn ansatte og studenter

IFI i sosiale medier