print logo

Forsiden Ifi

Studier

Finn emner

Finn pensumlister, forelesningstider og notater

Logg inn på Devilry 

Forskning

Aktuelt

 • Universitetene må bli en del av løsningen for cybersikkerhet 26. mai. 2015 14:05

  Prof. Audun Jøsang presenterer en artikkel på verdenskonferansen for it-sikkerhetsutdannelse (WISE 2015) i Hamburg. It-utdanning med manglende fokus på informasjonssikkerhet er en del av problemet med de mange cyber-sårbarheter. Det er på tide at universitenene blir en del av løsningen for cybersikkerhet, sier Jøsang i sin artikkel.

 • bratteteig_90x90 Velferdsteknologi de eldre kan like 19. mai. 2015 09:29

  Viten på lørdag: De usynlige heltene - realfag og teknologi i helsesektoren.

  Lørdag 6. juni vil Professor Tone Bratteteig presentere velferdsteknologi de eldre kan like i Gamle festsal, Urbygningen på Universitetsplassen.

 • apollon_josang Matematisk logikk kan bedre etterretningen verden over 4. mai. 2015 15:14

  Forskningsmagasinet Apollon: Professor Audun Jøsang har beskrevet en flunkende ny logikk som kan bedre etterretningen verden over. US Army støtter forskningen hans med to millioner kroner.

I media

 • Lager radarteknologi for eldreomsorgen 26. mai. 2015 10:27

  Forskning.no: De fleste av oss forbinder radarteknologi med utstyr for å lokalisere skip eller overvåke flytrafikk. Teknologibedriften Novelda har vendt oppmerksomheten i en helt annen retning. De har utviklet en trygghetsalarm med små sensorer som baserer seg på nettopp radarteknologi.

 • - Lyd gjenvinnes ikke ved tegneprogram 22. mai. 2015 13:42

  Intervju på ballade.no: Det er grunn til å være skeptisk til strømmetjenestenes markedsføring av Hifi, mener professor ved institutt for i informatikk ved UiO, Sverre Holm. De aller fleste har nemlig problemer med å høre forskjell på standardkvaliteten fra betalte strømmetjenester, gjerne 320 kbps, og den Hifi-kvaliteten som er kodet tapsfritt.

 • bendikby Lett it – tung trend 22. mai. 2015 13:21

  Dagens Næringsliv - teknologi: Ingen sektor vil bli mer berørt av lettvekts-it enn helsesektoren, skriver professor Bendik Bygstad fra IFI. Sensor, telefon, brett og app gir åpen linje mellom pleier og bruker.

Personer

Finn ansatte og studenter

Arrangementer

29 mai
11:15, Lille auditorium, Kristen Nygaards hus, Gaustadalleen 23A
29 mai
14:15, Lille auditorium, Kristen Nygaards hus, Gaustadalleen 23A
05 jun
11:00, Science Library, Vilhelm Bjerknes' hus

IFI i sosiale medier