Forskningsaktuelt

• Jan Tore Sanner Ut med pugging – inn med programmering 12. nov. 2018 16:37
    Det er bare halvannet år til programmering skal inn i en rekke skolefag. Hva betyr det, og hvordan skal det gjøres?
  • Morten Dæhlen Større ulemper for kvinner enn menn i akademia, viser undersøkelser 9. nov. 2018 15:01
    Trakassering, uønsket seksuell oppmerksomhet og lange arbeidsdager trekkes fram som problematisk av kvinner ved UiOs matematisk-naturvitenskapelige fakultet. Men tiltak for å samle kvinner, gir resultater.
  • iGem2018 Ny test kan effektivisere behandlingen av soppinfeksjon 31. okt. 2018 17:00
    Studenter har utviklet en effektiv test som kan påvise soppinfeksjon ved hjelp av genredigeringsverktøyet CRISPR. Prosjektet har nå vunnet flere priser i den internasjonale konkurransen iGEM i Boston.
  • Karl Egil Malterud, Nastaran Moussavi og Helle Wangensteen UiO-forskning om malaria gikk verden rundt 5. okt. 2018 07:49
    Forskerne Karl Egil Malterud, Nastaran Moussavi og Helle Wangensteen ved Farmasøytisk institutt oppdaget at barken fra to afrikanske trær inneholder stoffer som dreper både malariaparasitten og malariamyggen. Da Titan skrev om saken og publiserte nyheten på engelsk, gikk historien verden rundt i løpet av få dager.
  • cecilierosting1-660 Nye muligheter for å ta viktige blodprøver hjemme i stua 21. feb. 2018 09:59

Vanlige blodprøver kan bare tas av personer med spesiell utdanning, men hvem som helst kan bruke en enklere teknikk med tørket blod. Cecilie Rosting og forskere ved Farmasøytisk institutt ved UiO gjør det mulig å bruke den gamle teknikken på nye felt.

Forskningsarrangementer

• Prøveforelesning: Renate Kristianslund 18. des. 2018 10:15

Master i teknologi Renate Kristianslund ved Farmasøytisk institutt avholder prøveforelesning over oppgitt emne: Recent Advances in Stereoselective Alkene Halogenation Reactions: Application to Medicinal Chemistry and Natural Product Synthesis.

• renate-kristianslund-150 Disputas: Renate Kristianslund 18. des. 2018 12:15

Master i teknologi Renate Kristianslund ved Farmasøytisk institutt vil forsvare sin avhandling for graden ph.d: Organocatalyzed Halocyclizations: New Methods and Application in Total Synthesis.

• nordic-pop-logo Nordic POP 1st Annual Meeting 14. jan. 2019 12:00

The 1st Annual Meeting of the Nordic POP consortium will be held in Oslo in January 2019.