Forskningsaktuelt

• gravid, kvalm, svangerskapskvalme Hjelp mot morgenkvalme – snart bare noen tastetrykk unna 6. aug. 2018 06:08
    Du sitter med hodet over toalettskåla. Igjen. Og denne gangen skyldes det garantert ikke festligheter kvelden i forveien. Kan du være gravid?
  • RobertLyleBarn Pregnant women’s short-term use of paracetamol may protect the fetus 15. juni 2018 08:02
    Paracetamol is a commonly used drug, and ADHD is the most common mental disorder, so researchers have been suspecting a connection. But careful use of paracetamol during pregnancy can be more than just safe: A new study shows that when pregnant women use only a little paracetamol, they give birth to fewer children with ADHD.
  • Antidepressive medisiner under svangerskapet kan ha gunstig effekt etter fødselen Gravide som bruker antidepressiva, får mildere symptomer etter fødselen 6. juni 2018 10:41
    En ny studie tyder på at kvinner som bruker antidepressive medisiner under svangerskapet, har mildere symptomer etter fødselen enn de ellers ville hatt. – Men vi vet ikke nok om hvordan disse medisinene virker på kvinner i reproduktiv alder generelt, og enda mindre om hvordan de virker på gravide, sier Angela Lupattelli.
  • Paul Philip Mitchell, Mikael Olausson, Ida Krüger, Dagfinn Bergsager, Martine Eklund, Pål Fugelli, Kien Vu, Espen Adrian Jones De utvikler apper som gjør forskningen bedre 30. apr. 2018 06:22
    Målgruppen er forskere som har behov for å samle inn sensitive persondata. Dette kan være første steg på veien mot at hver og en kan overvåke sin egen helse på en app – på en sikker måte.
  • cecilierosting1-660 Nye muligheter for å ta viktige blodprøver hjemme i stua 21. feb. 2018 09:59

Vanlige blodprøver kan bare tas av personer med spesiell utdanning, men hvem som helst kan bruke en enklere teknikk med tørket blod. Cecilie Rosting og forskere ved Farmasøytisk institutt ved UiO gjør det mulig å bruke den gamle teknikken på nye felt.

Forskningsarrangementer

• debrakennedy Guest lecture: MotherSafe 29. aug. 2018 12:00

Debra Kennedy will give the lecture "MotherSafe – two decades of experience with counseling women and HCP about medication safety in pregnancy and breast feeding".

• norpen 11th NorPEN Meeting 2018 7. nov. 2018 11:00

From the Womb to the Grave - Life-course Pharmacoepidemiology