Forskningsaktuelt

• Dekan Morten Dæhlen presenterer MN-fakultetets nye strategi – Vi er allerede gode og skal bli enda bedre! 4. feb. 2019 22:59
    – Vi er allerede gode, men skal bli enda bedre! Med denne strategien skal vi bidra til å markere Universitetet i Oslo enda sterkere som et av de beste universitetene i Europa, sa dekan Morten Dæhlen da han presenterte MN-fakultetets nye strategi mandag ettermiddag.
  • Foto fra Den norske Opera og Balletts oppsetning av Gengangere i 2017 Henrik Ibsen: Fremragende forfatter, fraværende farmasøyt 17. des. 2018 13:31
    Henrik Ibsen er verdens mest spilte dramatiker etter William Shakespeare. Han var langt forut for sin tid på flere felt, som kvinnens stilling i samfunnet, varsling om miljøforurensning og mentale plager. Men de seks årene han jobbet som ung apotekerlærling, er forbausende fraværende i diktningen hans.
  • Jan Tore Sanner Ut med pugging – inn med programmering 12. nov. 2018 16:37
    Det er bare halvannet år til programmering skal inn i en rekke skolefag. Hva betyr det, og hvordan skal det gjøres?
  • Morten Dæhlen Større ulemper for kvinner enn menn i akademia, viser undersøkelser 9. nov. 2018 15:01
    Trakassering, uønsket seksuell oppmerksomhet og lange arbeidsdager trekkes fram som problematisk av kvinner ved UiOs matematisk-naturvitenskapelige fakultet. Men tiltak for å samle kvinner, gir resultater.
  • cecilierosting1-660 Nye muligheter for å ta viktige blodprøver hjemme i stua 21. feb. 2018 09:59

Vanlige blodprøver kan bare tas av personer med spesiell utdanning, men hvem som helst kan bruke en enklere teknikk med tørket blod. Cecilie Rosting og forskere ved Farmasøytisk institutt ved UiO gjør det mulig å bruke den gamle teknikken på nye felt.

Forskningsarrangementer

Ingen kommende arrangementer