Forskningsaktuelt

• Lege Legar ynskjer meir kunnskap om blodfortynnande medisinar 16. okt. 2019 09:19

Ei gruppe relativt nye blodfortynnande medisinar har teke den norske marknaden med storm. Men sjukehuslegar er framleis usikre på fleire sider ved bruk og biverknadar.

• Forskningsdagene 2019 40 ting du kan lære hjernen 18. sep. 2019 14:15

Forskningsdagene er høstens flotteste fest for alle som vil gi hjernen litt å bryne seg på.

• Brystkreft Proteiner avslører kreftsvulstens hemmeligheter 5. aug. 2019 08:27

Det finnes 10 000 forskjellige brystkreft-proteiner. Nå har forskere klart å kartlegge dem alle. Det kan gjøre det lettere å velge riktig behandling og å utvikle nye medikamenter.

• Kan mors medisiner passere over til barnet via brystmelken? Europeisk mega-satsing skal finne trygge medisiner for gravide 5. juni 2019 09:01

Tenk deg at du er gravid og bruker en livsviktig medisin, men ingen vet om det vil skade barnet. Skal du slutte med medisinen? Eller ta sjansen på at det går bra? Slike spørsmål stiller mange gravide seg hvert eneste år. Nå tar EU grep for å tette kunnskapshullet, ved blant annet å analysere enorme datamengder fra europeiske helseregistre.

Forskningsarrangementer

Ingen kommende arrangementer