Aktuelle saker

• Portrett av ei kvinne med sykkel Nederlendar syklar 2000 km for å samla inn pengar til forsking 1. juli 2022 04:30

Denne sommaren sykla gjesteforskar Marleen van Gelder frå Nijmegen i Nederland til Universitetet i Oslo for å samla inn pengar til forsking på for tidleg fødde barn. Om kort tid syklar ho tilbake igjen.

• Ellen Skorbakk held opp folder med diplom og medalje 47 år ved Farmasøytisk institutt 20. juni 2022 07:28

I 1975 søkte den nyutdanna laboranten Ellen Hanne Skorbakk jobb ved Farmasøytisk institutt. 31. mai i år gjekk ho av med pensjon.

• daniel-hahmati-og-ole-flesvig-holt-farmasi-2-copy – Guttene må få vite at det er mye teknologi i farmasi 18. mai 2022 04:30

I minst 30 år har Farmasøytisk institutt hatt en kvinneandel på nærmere 80 prosent. – Det er en utfordring, erkjenner instituttleder Kathrin Bjerknes. Studentene Uniforum har snakket med, tror guttene vet for lite om faget.

• Forsker og bakterier Forskningstorg på Teknisk museum 22. sep. 2022 10:00

Bakterier og antibiotika, mat og bærekraft, jernlunger, styrkeprøver, piller og røntgenstråler. Velkommen til medisinsk temadag!