Aktuelle saker

Bildet kan inneholde: tekst, teknologi, elektronisk apparat, hånd, skrift.
Publisert 4. nov. 2020 10:23

I løpet av to dager samarbeider studenter fra forskjellige helsefagsutdanning ved UiO i tverrfaglige team. Møt studentene på SamPraks.

Marianne Lea og Liv Mathiesen
Publisert 17. aug. 2020 12:24

Digitale løsninger vil kunne gi en oversikt over hvilke legemidler en pasient skal bruke. Det er imidlertid en viktig forskjell mellom hvilke legemidler pasienten skal bruke og hvilke legemidler pasienten faktisk bruker. For å finne ut av sistnevnte må helsepersonell snakke med pasienten.

Bildet kan inneholde: blomst, anlegg, botanikk, kvist, blomstrende plante.
Publisert 30. apr. 2020 15:54

Dette tyske plansjeverket av botanikerne Franz Engleder og Julius Eichler er fra 1905. Plansjene har vært brukt i undervisningen på Farmasøytisk institutt i mange år. Mange plansjer har blitt borte i årenes løp. Noen av de vi ser her er preget av tidens tann.

Bildet kan inneholde: botanikk, anlegg, blomst.
Publisert 23. apr. 2020 13:45

De botaniske undervisningsplansjene til den tyske botanikeren Gustav Albert Peter er utrolig vakre. Plansjeverket fra 1901 har vært brukt i undervisning av farmasistudenter ved Universitetet i Oslo.