
I minst 30 år har Farmasøytisk institutt hatt en kvinneandel på nærmere 80 prosent. – Det er en utfordring, erkjenner instituttleder Kathrin Bjerknes. Studentene Uniforum har snakket med, tror guttene vet for lite om faget.
I minst 30 år har Farmasøytisk institutt hatt en kvinneandel på nærmere 80 prosent. – Det er en utfordring, erkjenner instituttleder Kathrin Bjerknes. Studentene Uniforum har snakket med, tror guttene vet for lite om faget.
Ni filmsnutter om forskning og forskere ved Farmasøytisk institutt.
To prosjekter ved Farmasøytisk institutt har fått støtte fra fakultetet til nye bidrag for å bedre studiekvaliteten ytterligere.
Harald Eia lurer på om det er sånn at man kjører masse data inn i datamaksinen, og så finner man at barnet får tannstein dersom mor brukte briller i svangerskapet. Geir Kjetil Sandve svarer.
Utveksling av masterstudentar og forskarar opnar nye moglegheiter for forskinga. Og det har kome drahjelp frå ein uventa stad: Covid.
Da Kristina Gervin starter på det hun kaller en litt barnslig forklaring av epigenetikk, ber Harald Eia om den ikke-barnslige forklaringen. Han angrer seg umiddelbart.
– Hvordan går du fram for å finne om det har en effekt på barna at mora tok mye smertestillende i svangerskapet? Om det er medisinbruk eller sårbare gener?, spør Harald Eia, og Eivind Ystrøm svarer.
Ny næringslivs-ph.d. skal forska på resistens-inhibitoren APC247 mot klinisk isolerte resistente bakteriar.
Hvordan påvirker mors medisinbruk hjernen til barnet i magen?, spør Harald Eia, og Hedvig Nordeng svarer.
Har du en innovasjonsidé innen livsvitenskap eller lurer på om du har en idé? Ta kontakt med Veksthuset for livsvitenskap for å få tilgang på blant annet veiledning, såkornmidler, mentorer og møteplasser slik at du kommer i gang med innovasjonsprosessen på en god måte.
På FARM3120 «Legemiddelbruk og folkehelse» lærer studentane å skriva tekstar som forklarar legemiddel for vanlege folk. Dei beste bidraga vert vidareutvikla og publiserte på snl.no.
Hedvig Nordeng er forsker og professor i farmasi. Som underviser er hun opptatt av å gi studentene sine oppgaver som gjør dem klare for rollen som helsepersonell og farmasøyt.
Under Farmasidagene 2021 ble professor Hanne Hjorth Tønnesen tildelt Det giftige kors, norsk farmasis høyeste utmerkelse.
Medisinbruk i svangerskap, sunn aldring, miniorganteknologi, kreft, bindevevsdannende sykdommer og kognitiv funksjon gjennom livsløpet. Dette er samfunnsutfordringer de nye tverrfaglige forskingsgruppene innen livsvitenskap ved Universitetet i Oslo skal undersøke.
Boka er skreddarsydd for farmasistudentar. Innhaldet er i hovudsak skrive av tilsette ved Farmasøytisk institutt.
Farmasøytisk fagutvalg vil åpne eget bibliotek med pensumbøker for farmasistudenter og ønsker dine gamle bøker.
Stipendiat Julie Frigaard er med i et SPARK-prosjekt hvor liposomer kan vise seg å bli en essensiell ingrediens i et revolusjonerende behandlingstilbud mot munntørrhet.
– Det er flott, ærverdig og rørande å feira 90-årsjubileet til Farmasøytisk institutt. Det synest instituttleiar Kathrin Bjerknes. I strålande haustsol inviterte instituttet i dag til fest utanfor Farmasibygningen.
Se bilder fra innspillingen!
Som ny instituttleiar ved Farmasøytisk institutt har Kathrin Bjerknes sett pris på at dei tilsette verkar stolte av ansvaret dei har. Ho er òg oppmuntra av gode søkjartal.
Prosjektet har fått navnet "International Alliance for PharmacoGenetic Epidemiology Excellence (iAPOGEE)".
Begge er tilknytte Muskelforskingsgruppa. Møt den eine av dei, Andrea Dalmao Fernández.
Nyleg takka Bente Rasch av som hovudbibliotekar etter å ha hatt fagansvar for farmasi sidan midten av nittitalet. Her ser ho tilbake på åra som har gått.