Dra på utveksling!

Er du lei av Oslo, eller craver du etter å bryte opp den normale studiehverdagen på IFI? Har du lyst til å trå ut av komfortsonen din, treffe nye mennesker og bo i et annet land? Da må du dra på utveksling våren 2022!

Bildet kan inneholde: himmel, fjell, sky, mennesker i naturen, anlegg.

Fristen for å søke utveksling for våren 2022 er 15. september. Les videre for å høre IFI-studenters erfaring med utveksling!

Praktisk info

Infomøter

MN-fakultetet holder informasjonsmøter om utveksling for våren 2022 på Zoom:

  • Tirsdag 07.september kl 10-11 og
  • Onsdag 08.september kl 14-15.

Påmelding til møtene gjøres her

Aker Scholarship

Dersom du har lyst til å ta master eller PhD ved et av verdens ledende universiteter (MIT, Harvard, Caltech, Stanford, Oxford, Cambridge m.fl.) kan du søke om stipendet Aker Scholarship.

  • Infomøtet om dette er mandag 6. september kl 16.15, og fristen for å søke om stipendet er 25.september! Link til påmelding.
COVID-19 og andre spørsmål

For mer praktisk info om utveksling, og særlig i forbindelse med Covid-19, sjekk ut vårt tidligere innlegg!

 

Intervjuer med studenter

Josephine Kjelsrud

Annika Willoch Olstad

Birk

Josephine Kjelsrud

Annika Willoch Olstad

Birk Torpmann-Hager

Master, infosec.

Master, språkteknologi

Master, robotikk

Reiste til California, USA
(San José State University )

Reiste til Annecy, Frankrike
(Université Savoie Mont Blanc)

Reiste til Perth, Australia
(University of western Australia)

 

Hvorfor reiste du dit du dro?

Josephine: San José har flere sikkerhetsemner på bachelornivå enn IFI. Jeg hadde lyst til å ta en master i sikkerhet, men ville prøve det før jeg bestemte meg.

Annika: Jeg hadde vært i Annecy før, og visste at det var kjempevakkert. Dessuten har jeg bodd i Belgia, og kunne litt fransk fra før. Jeg ville prøve å studere noe på 3. språket mitt!

Birk: 30 minutter før søknadsfristen kasta jeg terning. Den landa på Perth, og da bare ble det sånn. Jeg hadde Perth på lista mi fordi jeg visste at det er en øde by med mye vakker og eksotisk natur. Jeg elsker friluftsliv, så det passet meg perfekt.

En vakker strand i Australia
Fra Birk sin tur til Australia

Hva var din beste erfaring?

Josephine: Alle menneskene jeg møtte. I California bodde jeg på et “international house” som var 50% utvekslingsstudenter og 50% amerikanere. Jeg lærte utrolig mye om andre kulturer, og møtte folk fra Kina, Russland, Afghanistan, Burma og en haug med andre land.

Annika: Variasjonen generelt! Det var gøy å få reise bort og bare leve en helt annen hverdag. Jeg reiste våren 2021, så å studere ved alpene var helt perfekt med tanke på korona. Jeg gikk masse turer! Maten var også noe av det beste med utvekslingen.

Birk: Det var så lett å reise fra Australia til andre land. Er det lov å si det? Jeg dro blant annet til Japan, Filippinene og Sør-Korea. Det var liksom i samme nabolag!

Bildet kan inneholde: sky, himmel, vann, fjell, berggrunn.
Fra Annikas tur til Frankrike

 

Hva var din verste erfaring?

Josephine: *ler nervøst* MATEN! Hjemme er jeg vandt med havregryn og grovbrød, men i California ble vi bare servert Tacobell, burgere og fries. Vi hadde allerede betalt for maten, så vi hadde ikke noe alternativ. Da jeg kom hjem til Norge lærte jeg meg å sette pris på brødskiva med Norvegia.

Annika: Det verste var kanskje alt papirarbeidet i forbindelse med søknaden, samt å få de ulike fagene godkjent når man kom hjem. Det gikk jo greit, men det var litt slitsomt.

Birk: Det er vanskelig å si, for jeg hadde det veldig gøy. Men jeg hadde en roommate som alltid skulle synge i dusjen klokka tre på natten.

To jenter på fotballkamp i USA
Fra Jospehines tur til USA

 

Har du noen tips til folk som vil utveksle?

Josephine: Be folk om hjelp med papirarbeidet hvis du synes det er vanskelig. Og prøv å snakk med så mange mennesker du kan når du kommer fram, selv om du er jetlagged. Du trenger ikke å ta de tyngste fagene, fokuser heller på opplevelsen.

Annika: Dra! Det er så lett å bli værende på IFI, men det er så sykt mye bedre å gå utenfor komfortsonen din. Få unna alt papirarbeidet før du drar, så slipper du å stresse med det når du kommer fram.

Birk: Det spiller ikke så stor rolle hvor du drar, så lenge du drar. Du kommer til å ha det kjempegøy uansett, så ikke tenk så mye på det.

 

Konklusjon

Det kan føles litt skummelt å planlegge et utvekslingsopphold slik verden ser ut i dag. Det bør imidlertid ikke være en stopper for at du skal benytte deg av muligheten mens du har den! Hvert år drar over 1000 UiO-studenter på utveksling. Catherine, IFI-bloggens nye skribent, måtte til og med utveksle to ganger! Hopp ut i det, for du vil ikke angre. Fristen for å søke om utveksling er onsdag 15.september.

 

Flere bilder!

Solnedgang
Perth, Australia
Amerikansk fotball
California, USA
Josephin emed surfebrett
California, USA
Jente på et fjell, Annecy
Annecy, Frankrike
Vakker utsikt
Annecy, Fankrike
Bildet kan inneholde: anlegg, plantsamfunn, virveldyr, pattedyr, gress.
En quokka fra Australia!

 

Av Catherine Nguyen, Leonora Nymo
Publisert 6. sep. 2021 11:43 - Sist endret 6. sep. 2021 11:44
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

About-image

IFI-blogg

En blogg for deg som er nysgjerrig på studentlivet i Ole-Johan Dahls hus, eksamenstips, IFI-hacks, veiledninger og annet som gjør studiehverdagen lettere. Skrevet av og for studenter.