Artikler

Bildet kan inneholde: verden, font, teknologi, vitenskap, grafikk.
Publisert 3. mai 2021 14:26

Det er mandag og det er mai!

Og vi vet alle at mai == (energidrikk + stress + eksamen). Som stressa energidrikkavhengig andreårsstudent har jeg ingen eksamens- eller stressmestrings-tips, men energidrikk kan jeg mye om! Derfor kommer herved min energidrikk-guide!

Bildet kan inneholde: font, merke.
Publisert 26. apr. 2021 08:21

I forrige uke fikk foreningene by på seg selv, denne uken er det bedriftene sin tur! Den digitale foreningsdagen på ifi 2021 var en suksess og legger lista høyt for denne ukens arrangementer. Etterlengtede ettermiddagen@ifi er tilbake i storform og forventningen er intet mindre. 

Bildet kan inneholde: hånd, menneskelig, mote, finger, gest.
Publisert 14. apr. 2021 13:04

Du har kanskje hørt av medstudenter at akademisk skriving ikke er noe for IFI-studenter, eller har du kanskje selv tenkt at du ikke har noe forhold til akademisk skriving fordi du går på IFI?

Bildet kan inneholde: hund, skrift, ledsagerhund, bildetekst, multimedia.
Publisert 12. apr. 2021 15:06

Hepp og hå! En ny uke er i gang. Vi er i et punkt hvor semesterslutt nærmer seg altfor fort, samtidig som den ikke kunne ha kommet fort nok. Les videre for å se ukas arrangementer, tips og mood.

Bildet kan inneholde: skrift, grafikk, logo.
Publisert 29. mars 2021 13:01

Ny uke, nye muligheter til å hente seg inn på pensum! Denne uken har du faktisk enda bedre sjanser til å bli ajour med læreplanen, fordi det ikke er undervisning, men påskeferie! Samtidig, glem ikke å ta deg en pause mellom alle fanene.

Bildet kan inneholde: oransje, skrift, gest, logo, grafikk.
Publisert 22. mars 2021 12:13

Det er en ny uke, og koronatiltakene på UiO er like ustabile som IFI-jodelen sitt forhold til 1150. Få med deg siste nytt om lesesalene, IFI-arrangementer og veiledningstilbudet fra ForVei!

Bildet kan inneholde: væpne, personlig datamaskin, datamaskin, blomsterpotte, anlegg.
Publisert 21. mars 2021 16:13

Koronastatistikken ser ikke bra ut. Nye smittevernstiltak blir iverksatt hele tiden, og studenter har ikke akkurat kommet så veldig godt ut av dette. Jeg personlig er både sint og irritert over mange av de politiske avgjørelsene som har blitt tatt det siste året, særlig det som angår studenters økonomi og velferd. Vi i IFI-bloggen vil gjerne høre hva du synes, fordi det er viktig at vi begynner å ta denne diskusjonen på alvor.

Bildet kan inneholde: datamaskin, data-tastatur, perifer, inndataenhet, romfelt.
Publisert 15. mars 2021 09:00

Kan jeg innrømme en ting? Den siste uken vært overraskende nerdete for meg. Og da mener jeg ikke at den har vært nerdete fordi jeg sitter fastlåst til PC'en mens jeg griner meg gjennom masteroppgaven. Jeg fant nemlig ut at det var veldig lurt å bruke en femtedel av husleia på et gamingtastatur. Ikke det at jeg gamer, men jeg skriver masteroppgave og da har jeg lyst til å tafse på noe bra i prosessen. 

Ukas tips sentrerer nemlig rundt det å nerde med stolthet. Om det var tastaturinnkjøpet som fungerte som et gateway-drug eller om det alltid har ligget latent i meg er ikke lett å si. Etter å ha studert på IFI i snart 5 år, kan vi kanskje konkludere med at det var uunngåelig. "Velkommen til familien" synes jeg å høre fra et sted i det fjerne...

Publisert 9. mars 2021 22:55

 

Aaaah… ny uke nye muligheter. Eller?

Den gode nyheten: vi er snart halvveis i mars.

Den dårlige nyheten: vi er snart halvveis i mars og eksamen er knappe måneder unna.

Professor Omid Mirmotahari som klemmer på en robot med teksten "Omid joins the battle" i stil av spillet "Super smash bros."
Publisert 18. feb. 2021 15:01

Vi har bedt Omid slakte memesene dere sendte inn. Sjekk ut hvilken karakter du fikk i IFI-bloggens aller første episode av Meme-review!

 

(Klikk på videoen under bildet)

7 spidermankopier som peker på hverandre, merket med ukedagene.
Publisert 15. feb. 2021 14:30

IFI-bloggen begynner med en fast spalte som du kan forvente å se hver mandag. Den kommer til å handle om uka som har vært, uka som kommer, tips og annet snacks.

bildet viser et barn som holder på en stor koffert
Publisert 9. feb. 2021 13:11

Selv om vi alle er under lockdown så går vi mot lysere tider, og det er fullt mulig å søke om utveksling høsten 2021. Fristen for å søke nærmer seg med stormskritt, så det gjelder å være raskt ute! IFI-bloggen har snakket med utvekslingsrådgiver Anne Aaen-Stockdale og fått svar på alt du trenger å vite dersom du ønsker å tilbringe neste semester utenlands.

Publisert 2. jan. 2021 18:46

Godt nyttår til alle sammen! Vi håper alle har fått en fin og trygg feiring. Om du har hyllet sabbaten fullt ut eller studert litt mellom julekakene, så kan du finne inspirasjon i Majas høytidsvennlig hjemmekontor. I motsetning til det vi tidligere har sett, foretrekker Maja å jobbe i sofaen (noe hun ikke er alene om). Les videre for inspirasjon til hvordan du kan balansere mellom konsentrasjonen og kosentrasjon. 

Bildet kan inneholde: grafikk, animasjon.
Publisert 19. des. 2020 21:04

Det er fem dager igjen til jul, og i motsetning til lommeboka er kjøpesenteret helt fullt. Det frister ikke så veldig å løpe ut å kjøpe noe, men heldigvis finnes det alternativer! Her er en liste over (nesten) 20 tips til billige julegaver du kan ordne på flekken.

En PC, en mobiltelefon samt en kvinne som gråter og ser fortvilet ut. Teksten sier "Sosial Jul"
Publisert 17. des. 2020 11:58

Så du har reist hjem til jul og er allerede lei av å spille Yatzy med familien. Frykt ikke! Her er en kort oversikt over hvilke spill og apper som hjelper deg med å holde kontakten med IFI-gjengen, slik at du overlever ferien med psyken i behold.

Bildet inneholder en person som smiler med klementiner i bakgrunnen.
Publisert 1. des. 2020 14:37

Det er eksamensperiode, og skippertakssesongen er allerede godt i gang på IFI. Etter hvert som stressnivået øker hos den enkelte, er det flere og flere basalbehov som nedprioriteres. Mangel på søvn og hygiene begynner å fremstå som åpenbart (vi ser på Bliss-folka!), så vi har bestemt oss for å skrive en enkel survival-guide til eksamensperioden. Først ut er mat og snacks. 

Bildet kan inneholde: ansiktsuttrykk, moro, gul, lykkelig, vennskap.
Publisert 25. nov. 2020 10:34

Vi på IFI er så heldige som har en studentkafé på bygget. Ikke bare har de ordentlig utstyr, gode melkefrie alternativer og et stort utvalg av kaffe og te, men alt kan også fås til svært studentvennlige priser og det er takket være de frivillige baristaene og styremedlemmene som holder hele sjappa gående. IFI-bloggen har intervjuet tre studenter (Vincent, Victoria og Amund) som har jobbet som frivillige i hele fire år(!) for å finne ut hva som gjør at de stadig kommer tilbake.

En illustrasjon av en hånd som skriver hei
Publisert 5. nov. 2020 12:10

Vi søker studenter som liker å skrive saker og lete frem gode historier med kreative vinklinger til IFI-bloggen. Som skribent på IFI-bloggen jobber du veldig fleksibelt. En organiserer mye av arbeidstiden sin selv, noe som gir mye frihet.

Bildet kan inneholde: krus, drikkevarer, kopp, tekopp, servise.
Publisert 3. nov. 2020 14:30

Skal du ha en americano, cortado eller bare en klassisk traktekaffe? Noen ganger kan de forskjellige kaffedrikkene høres ut som et annet språk (og det er det for så vidt). I overveldelsen av alt som finnes der ute, så er det fort gjort å ende opp med det samme gamle, selv om en gjerne kunne tenke seg å prøve noe nytt. IFI-bloggen har intervjuet Victoria, Vincent og Amund som jobber frivillig som baristaer på Escape om kaffen de tilbyr. Men før det smæcker vi opp en aller så liten kaffeguide for de som vil prøve noe nytt, men trenger litt mer betenkningstid enn det som er sosialt akseptert når en allerede står ved baren. Vel bekomme!

About-image

IFI-blogg

En blogg for deg som er nysgjerrig på studentlivet i Ole-Johan Dahls hus, eksamenstips, IFI-hacks, veiledninger og annet som gjør studiehverdagen lettere. Skrevet av og for studenter.