Artikler

Bildet kan inneholde: person, panne, hake, ansiktsuttrykk, kjeve.

Midt mellom rollen som student og forsker finner vi PhD kandidatene - en gruppe mennesker som ofte går stille i gangene på IFI. De gjør viktig arbeid og bidrar til å sette IFI på det akademiske kartet, men det er ikke alltid like lett å forstå hva de egentlig driver med. Hva er en PhD utdanning? Hva vil det si å jobbe med en doktorgrad? Følg med på innsiden av hodet til Vetle som beretter om livet som PhD. I dette innlegget introduserer han overgangen fra masterstudent til PhD kandidat.

Bildet kan inneholde: kjole skjorte, erme, smil, gulvbelegg, tak.

Finnes det jobbmuligheter utenfor konsulentbransjen etter IFI? Sarek Skotåm fikk jobb hos Amazon Web Services (AWS), verdens største leverandør av skytjenester. Kontoret hans er i London, hvor han skal jobbe som Applied Scientist.

Bildet kan inneholde: person, klær, panne, ansikt, smil.

Det nærmer seg eksamensperiode, stresset øker, og de vanskeligste obligene gjenstår. Da er det ikke alltid lett å fokusere. Hvorfor mister man ofte fokus når man jobber med viktige oppgaver? 

 

– Det er ikke så ofte at jeg blir rørt og stolt i møter. Men forleden satt jeg med en klump i halsen. På ti minutter satte noen andre ord på hvorfor vi startet IFI sosial. Plutselig var det som om mange brikker falt på plass. Temaet for møtet var Belonging and Teamwork; how can staff and students ally for change?

Bildet kan inneholde: himmel, fjell, sky, mennesker i naturen, anlegg.

Er du lei av Oslo, eller craver du etter å bryte opp den normale studiehverdagen på IFI? Har du lyst til å trå ut av komfortsonen din, treffe nye mennesker og bo i et annet land? Da må du dra på utveksling våren 2022!

Oprah sier: "You get a discount. Every student gets a discount!!".

Det er mange fine ting ved studenttilværelsen - som at du lærer nye ting og møter nye mennesker. De fleste opplever imidlertid at økonomien ikke strekker til, særlig i en storby. Vi har derfor laget en liten oversikt over noen av studentrabattene i Oslo som vi håper du får bruk for nå som livet går mer og mer tilbake til normalen.

Logoen til Uio, jodel, facebook, discord og instagram

Det er ikke bare nye studenter som sliter med å få oversikt over alle kanalene vi bruker på IFI. Informasjonen går i alle retninger, og det er vanskelig å vite om du skal følge med på Facebook, Discord eller UiO sin egen hjemmeside. Endelig kommer en liten oversikt!

Eksamensperioden er godt i gang og for mange synger motivasjonen på siste vers. Helt siden april har vi fått store mengder eksamenstips dyttet ned halsen på oss. Jeg er lei! Her er mine topp 10 eksamens-antitips!

Bildet kan inneholde: se, bukse, bilderamme, slips, dress skjorte.

Blant usette forelesningsvideoer, mangel på søvn og følelsen av absolutt utilstrekkelighet, er det lys i enden av tunellen. Endelig positive koronanyheter!

Bildet kan inneholde: verden, font, teknologi, vitenskap, grafikk.

Det er mandag og det er mai!

Og vi vet alle at mai == (energidrikk + stress + eksamen). Som stressa energidrikkavhengig andreårsstudent har jeg ingen eksamens- eller stressmestrings-tips, men energidrikk kan jeg mye om! Derfor kommer herved min energidrikk-guide!

Bildet kan inneholde: font, merke.

I forrige uke fikk foreningene by på seg selv, denne uken er det bedriftene sin tur! Den digitale foreningsdagen på ifi 2021 var en suksess og legger lista høyt for denne ukens arrangementer. Etterlengtede ettermiddagen@ifi er tilbake i storform og forventningen er intet mindre. 

Bildet kan inneholde: hånd, menneskelig, mote, finger, gest.

Du har kanskje hørt av medstudenter at akademisk skriving ikke er noe for IFI-studenter, eller har du kanskje selv tenkt at du ikke har noe forhold til akademisk skriving fordi du går på IFI?

Bildet kan inneholde: hund, skrift, ledsagerhund, bildetekst, multimedia.

Hepp og hå! En ny uke er i gang. Vi er i et punkt hvor semesterslutt nærmer seg altfor fort, samtidig som den ikke kunne ha kommet fort nok. Les videre for å se ukas arrangementer, tips og mood.

Bildet kan inneholde: skrift, grafikk, logo.

Ny uke, nye muligheter til å hente seg inn på pensum! Denne uken har du faktisk enda bedre sjanser til å bli ajour med læreplanen, fordi det ikke er undervisning, men påskeferie! Samtidig, glem ikke å ta deg en pause mellom alle fanene.

Bildet kan inneholde: væpne, personlig datamaskin, datamaskin, blomsterpotte, anlegg.

Koronastatistikken ser ikke bra ut. Nye smittevernstiltak blir iverksatt hele tiden, og studenter har ikke akkurat kommet så veldig godt ut av dette. Jeg personlig er både sint og irritert over mange av de politiske avgjørelsene som har blitt tatt det siste året, særlig det som angår studenters økonomi og velferd. Vi i IFI-bloggen vil gjerne høre hva du synes, fordi det er viktig at vi begynner å ta denne diskusjonen på alvor.

About-image

IFI-blogg

En blogg for deg som er nysgjerrig på studentlivet i Ole-Johan Dahls hus, eksamenstips, IFI-hacks, veiledninger og annet som gjør studiehverdagen lettere. Skrevet av og for studenter.