20 - Høst

Sist endret 24. sep. 2020 10:50 av nanettel@uio.no

Dagen@IFI (eller kort: Dagen) arrangerer årlig den største bedriftsdagen for IT-studenter i Oslo. Vanligvis skjer dette på IFI, men på grunn av en viss type mikrobe blir det digitalt i år. Vi har pratet med dagen@IFI om hva de gjør og hva det innebærer å være aktiv innen Dagen.

Sist endret 1. des. 2020 14:37 av nanettel@uio.no

Det er eksamensperiode, og skippertakssesongen er allerede godt i gang på IFI. Etter hvert som stressnivået øker hos den enkelte, er det flere og flere basalbehov som nedprioriteres. Mangel på søvn og hygiene begynner å fremstå som åpenbart (vi ser på Bliss-folka!), så vi har bestemt oss for å skrive en enkel survival-guide til eksamensperioden. Først ut er mat og snacks. 

Sist endret 20. des. 2020 17:18 av lenkeretter@localhost

Så du har reist hjem til jul og er allerede lei av å spille Yatzy med familien. Frykt ikke! Her er en kort oversikt over hvilke spill og apper som hjelper deg med å holde kontakten med IFI-gjengen, slik at du overlever ferien med psyken i behold.

Sist endret 20. des. 2020 17:20 av lenkeretter@localhost

Vi på IFI er så heldige som har en studentkafé på bygget. Ikke bare har de ordentlig utstyr, gode melkefrie alternativer og et stort utvalg av kaffe og te, men alt kan også fås til svært studentvennlige priser og det er takket være de frivillige baristaene og styremedlemmene som holder hele sjappa gående. IFI-bloggen har intervjuet tre studenter (Vincent, Victoria og Amund) som har jobbet som frivillige i hele fire år(!) for å finne ut hva som gjør at de stadig kommer tilbake.

Sist endret 20. des. 2020 17:54 av nanettel@uio.no

Det er fem dager igjen til jul, og i motsetning til lommeboka er kjøpesenteret helt fullt. Det frister ikke så veldig å løpe ut å kjøpe noe, men heldigvis finnes det alternativer! Her er en liste over (nesten) 20 tips til billige julegaver du kan ordne på flekken.

Sist endret 1. nov. 2021 16:46 av Eli Berge

Vi søker studenter som liker å skrive saker og lete frem gode historier med kreative vinklinger til IFI-bloggen. Som skribent på IFI-bloggen jobber du veldig fleksibelt. En organiserer mye av arbeidstiden sin selv, noe som gir mye frihet.

Sist endret 4. nov. 2020 11:19 av nanettel@uio.no

Skal du ha en americano, cortado eller bare en klassisk traktekaffe? Noen ganger kan de forskjellige kaffedrikkene høres ut som et annet språk (og det er det for så vidt). I overveldelsen av alt som finnes der ute, så er det fort gjort å ende opp med det samme gamle, selv om en gjerne kunne tenke seg å prøve noe nytt. IFI-bloggen har intervjuet Victoria, Vincent og Amund som jobber frivillig som baristaer på Escape om kaffen de tilbyr. Men før det smæcker vi opp en aller så liten kaffeguide for de som vil prøve noe nytt, men trenger litt mer betenkningstid enn det som er sosialt akseptert når en allerede står ved baren. Vel bekomme!

Sist endret 2. jan. 2021 18:46 av nanettel@uio.no

Godt nyttår til alle sammen! Vi håper alle har fått en fin og trygg feiring. Om du har hyllet sabbaten fullt ut eller studert litt mellom julekakene, så kan du finne inspirasjon i Majas høytidsvennlig hjemmekontor. I motsetning til det vi tidligere har sett, foretrekker Maja å jobbe i sofaen (noe hun ikke er alene om). Les videre for inspirasjon til hvordan du kan balansere mellom konsentrasjonen og kosentrasjon. 

Sist endret 4. sep. 2020 13:03 av nanettel@uio.no

Høsten er i gang og IFI har åpnet, dog med begrensninger. Med disse begrensningene i bakhodet er det ikke dumt å fortsette søken etter hjemmekontor-inspo.  Sagt på moderspråket:

if heavy smittervernstiltak == true:

    hjemmekontor

else:

    IFI

Vi har fått bilder av hjemmekontoret til Gyda som går andreåret på programmering og systemarkitektur(bachelor). Sammen med bildene har hun inkludert et lite tips på å bli kvitt den svette nerdestemninga som sniker frem når en progger. Og med det gir vi ordet til Gyda!

Sist endret 11. aug. 2020 11:08 av tanusanr@uio.no

Velkommen til IFI-blogg! Dette er en blogg som er laget av og for IFI-studenter. Vårt mål er at du som IFI-student skal finne blogginnlegg som er med å styrke IFI-samholdet, noe vi mener er spesielt viktig når studielivet blir mer digitalt enn tidligere. 

Sist endret 20. des. 2020 17:20 av lenkeretter@localhost
Sist endret 25. aug. 2020 15:35 av nanettel@uio.no

August == slutten av sommerferien og er en glimrende anledning til å se tilbake og reflektere over hvordan det siste semesteret har gått. Mange av dere er sikkert kjent med Scrum, men har dere tenkt over hvordan metoder fra Scrum også kan bli brukt i andre deler av livet? Uavhengig av Scrum-metodikken innebærer at man utvikler i sprinter, har et planleggingsmøte i starten av hver sprint og en retroperspektiv i slutten av hver sprint. La oss nå tenke oss at et semester er en sprint, og at sommerferien kan brukes til å ha en retro av forrige semester og planlegge neste semester.

Sist endret 11. sep. 2020 12:48 av nanettel@uio.no

IFI-bloggen har pratet med Dennis Norheim som er styreleder for Fagutvalget ved IFI (FUI). Han har vært aktiv i FUI siden han startet på IFI og har nylig fullført det tredje året i robotikk og intelligente systemer. I dette intervjuet skal han forklare hva FUI er, hva de gjør og hvorfor denne foreningen er så viktig for alle IFI-studenter.

Sist endret 15. aug. 2020 09:02 av nanettel@uio.no

Gratulerer med studieplass på verdens beste institutt for informatikk! Selv var jeg førstis i fjor og jeg husker hvor overveldende tanken på studiestart var. Alt som skulle ordnes, leiligheten som skulle skaffes og et helt nytt utdanningssystem som skulle forståes. Hvis du er like stressa som jeg var, er det bare å senke skuldrene, for her får du en liste over alt jeg skulle ønske jeg visste før jeg begynte på IFI.

About-image

IFI-blogg

En blogg for deg som er nysgjerrig på studentlivet i Ole-Johan Dahls hus, eksamenstips, IFI-hacks, veiledninger og annet som gjør studiehverdagen lettere. Skrevet av og for studenter.