Glemt å fikse julegaver?

Det er fem dager igjen til jul, og i motsetning til lommeboka er kjøpesenteret helt fullt. Det frister ikke så veldig å løpe ut å kjøpe noe, men heldigvis finnes det alternativer! Her er en liste over (nesten) 20 tips til billige julegaver du kan ordne på flekken.

Bildet kan inneholde: grafikk, animasjon.

 

1. Hjemmelagde julekort

Finn fram farger, avisutklipp, saks og lim, og slipp kreativiteten løs. Jo mer hjemmelaga det ser ut, desto mindre personlig trenger du å være i teksten. 

2. En ekstra PC-skjerm

IFI-folk får ikke nok av skjermer. Så hvis din utkårede studerer informatikk, burde du ta en tur innom finn.no og plukke opp en skjerm til under 100-lappen.
Mange skjermer = mer gangster credz (på IFI iallefall).

 

Bildet viser mange dataskjermer med feilmeldinger

 

3. Te- eller kaffekort fra Escape

Dette er en perfekt gave hvis mottakeren er glad i å lese i escape. Dessuten koster det bare mellom 30 og 50 kroner!

 

4. Resirkulerte gaver

Fikk du aldri brukt det dyre duftlyset du fikk av mormor? Gi det videre!

 

5. Spill på steam

Julesalget er rett rundt hjørnet, så det beste du kan gjøre er å sjekke ut folks ønskelister og se hva som er billig. Hvis dere ikke er venner på Steam eller personen ikke har noe på ønskelisten, kan du sjenerøst vippse 37 kroner til Among Us, eller kjøpe et gavekort med et valgfritt beløp. Det høres litt cheesy ut, men det er egentlig sykt koselig :)

 

6. Gi bort en opplevelse!

Hva med en uoffisiell kupong på en filmkveld eller en date på Danas? Stor bonus hvis du skriver det på et hjemmelaget julekort:

En barnslig tegning av tre personer som smiler. Teksten sier "Du og Meg + Dana"

 

7. Munnbind

Er du handy? Har du en symaskin tilgjengelig? Du burde du sjekke ut en av de superenkle oppskriftene på internett som viser deg hvordan du kan sy en lekker maske. Bare sørg for at du bruker trygge kilder når det kommer til teknikk og valg av stoff. Eventuelt kan du bare kjøpe en pakke på Rema 1000.

 

Vil du allikevel sy egne masker? 

Stoff og stil har gratis mønstre her

NRK og Ingrid Vik Lysne har en kort videoguide her

 

 

8. Hjemmelagde cookies

Eller pepperkaker, sirupsnipper, sjokoflarn, etc. Legg godsakene i et norgesglass og knyt med en sløyfe, så blir det plutselig veldig stilig.
 

9. Gi bort en av bøkene dine

Du kan ta hva som helst fra bokhylla, til og med en gammel pensumbok som vedkommende kan ha bruk for.

Bilde av en klementinbåt


10. Klementiner

Hvorfor ikke?


11. Plantestiklinger og avleggere

Hvis du har en kaktus eller aloe vera som står i vinduskarmen og ser litt trist ut, kan den hjelpe deg med å spare masse penger. Sukkulenter er kjent for å være motstandsdyktige, og er derfor veldig enkle å forplante! Litt avhengig av hvordan planten ser ut, kan du enkelt rive av et blad, en bit, en knute, en blomst eller en stilk, legge den på ny jord, og se en ny plante vokse opp av den forrige. Legg ved et kort som nevner noe om å gro kjærlighet, så fremstår du som litt romantisk også.

Bildet viser tre ulike sukkulenter, og at man kan rive av en bit av hver og legge det på jord.

 

12. Gavekort på husarbeid

Hvis dere bor på samme studentby kan du tilby deg å ta årets første klesvask, samt betale for vaskeritjenesten.

 

13. Gi bort whiskeysmaking

Er du typen som samler på whisky? Da har du sikkert råd til å kjøpe en ordentlig gave, men hvis ikke; gi bort en kveld med whiskysmaking! Det er mer budsjettvennlig å invitere på et glass (eller tre) enn å kjøpe en hel flaske.

 

14. Send blomster!

Det er en kjempefin gave å gi hvis du ikke har tid til å møte personen før jul.

 

En krukke med ingredienser til brownies. Teksten sier "DIY-brownies"

15. Hjemmelaget bakemiks

Sjekk for eksempel denne lenken hvor Fattig Student (Karen Thorsen) gir deg oppskrift på knekkebrød-miks!

 

16. Lag en leppeskrubb

Bland sammen 1 spiseskje kokosnøttolje, 2 teskjeer sukker og 1 teskje honning, for å lage verdens enkleste (og diggeste) leppeskrubb. Tidoble dosen og ha det i oppi et norgesglass, så har du praktisk talt gitt bort en spaopplevelse.
 

17. Let's Deal kuponger

Hva med en utflukt til klatreparken, en tur på kino eller et gavekort på voksing av armhuler?

 

18. Teposer!

Hvis du er typen som har hundrevis av sorter med te, men alt for lite tid til å drikke de opp? Da kan du gi bort et assortert utvalg av teposer. Veldig koselig og veldig billig.

 

19. Gi penger til veldedighetLogoen til leger uten grenser

For hver venn du har glemt å kjøpe gave til, doner 50 kr til Leger uten grenser eller en annen veldedig organisasjon. Så har du gitt bort litt god samvittighet.


Jula handler ikke bare om å gi gaver, men det er alltid koselig å vise at man setter pris på noen likevel. Heldigvis trenger det ikke å koste skjorta og man kan gi bort noe fint selv om man kanskje ventet litt for lenge med å planlegge. God jul alle sammen!

Emneord: Jul, Tips, Budsjett Av Leonora Nymo
Publisert 19. des. 2020 21:04 - Sist endret 20. des. 2020 17:54
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

About-image

IFI-blogg

En blogg for deg som er nysgjerrig på studentlivet i Ole-Johan Dahls hus, eksamenstips, IFI-hacks, veiledninger og annet som gjør studiehverdagen lettere. Skrevet av og for studenter.