Hva er Skrivesenteret?

Du har kanskje hørt av medstudenter at akademisk skriving ikke er noe for IFI-studenter, eller har du kanskje selv tenkt at du ikke har noe forhold til akademisk skriving fordi du går på IFI?

Bildet kan inneholde: hånd, menneskelig, mote, finger, gest.
Foto: Simen Kjellin/UiO

Dette er vanlige tilbakemeldinger vi på Akademisk Skrivesenter ved UiO får når vi prøver å nå ut til IFI-studenter. Det er egentlig ikke så rart siden mange obligatoriske innleveringer på IFI handler om å kunne kode teorien som blir lært, enten om det er å finne på egen løsning eller bruke pseudokode fra velkjente algoritmer. Det er for eksempel forskjellig å argumentere og begrunne en programmeringsoppgave fra en tekstoppgave. Hvordan skulle man i det hele tatt drøftet i Java?
 

Likevel kommer mange seg ikke gjennom studiet uten å ha minst ett emne som krever at studenten produserer en lengre tekstoppgave. Bacheloremner som IN2000 og IN2120 er et par eksempler som de fleste på IFI er godt kjent med og som krever akademisk skriving. Som masterstudent kommer man heller ikke unna det å skrive akademisk. 
 

Det å gå fra koding med definert logikk og reserverte ord til å skrive lengre, fullstendige og argumenterende tekster kan derfor være en ganske stor overgang. Det er ikke uvanlig å ha følelsen av å være alene med problemet om å ikke forstå akademisk skriving, uansett studie. I tillegg er en vanlig tankegang blant IFI-studenter at man ikke har behov for å kunne skrive akademisk. Man blir derfor ofte sittende med følelsen av at man ikke har noen å snakke med om akkurat skriveprosessen, kanskje spesielt for masterstudenter som skal levere større individuelle oppgaver. Det å sitte alene med en hel masteroppgave foran seg og ikke vite hvor man skal starte eller slutte, kan være utrolig frustrerende og stressende, men det trenger det absolutt ikke å være. 

Bildet kan inneholde: hånd, bildesign, skriveinstrument tilbehør, gest, bord.
Foto: Simen Kjellin/UiO


Her kommer Akademisk Skrivesenter inn. Skrivesenteret er et gratistilbud for alle med tilhørighet til UiO som ønsker å snakke om sin skriveprosess med en skrivementor uansett hvor i prosessen man måtte være. Enten det er å diskutere ordlyden i en oppgavebeskrivelse man ikke har startet på, jobbe med strukturen i en oppgave man er godt i gang med eller om det er å gå gjennom en innlevert oppgave sammen. Veiledningene foregår en-til-en (eller gruppevis hvis dere samarbeider), og du trenger heller ikke være redd for at det faglige ikke er på plass. De fleste av skrivementorene har for eksempel ikke noe annet forhold til Python enn at det er en type slange! (Selv om vi nok har hørt om programmeringsspråket.) 


Vi vil også anbefale arrangementet Skrivenatt som foregår torsdag 15. april. Arrangementet er gratis og en god anledning til å bli kjent med Skrivesenteret og lære mer om akademisk skriving. Her kan du være med på miniforedrag om forskjellige temaer rundt skriving eller du kan droppe inn på veiledningen uten forhåndspåmelding. Er du i gang med å skrive en oppgave kan kanskje Shut Up & Write være noe for deg? Vi kan nevne at Andrea Gasparini med en doktorgrad fra IFI vil ha et eget innslag under Skrivenatt. Her kan du få tips til verktøy du kan bruke til å visualisere oppgaven din i form av grafer og tabeller. 
 

Nå som mange er i gang med masteroppgaver, rapportskriving og mer, håper vi at du bruker anledningen til å delta på Skrivenatt og bestiller veiledninger hos oss. 

God skriving! 

Bildet kan inneholde: rektangel, skrift, parallell, magenta, kunst.

 

Sjekk ut Skrivenatt her.

Bestill veiledningstime her

 

 

Av Akademisk Skrivesenter
Publisert 14. apr. 2021 13:04 - Sist endret 21. apr. 2021 21:25
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

About-image

IFI-blogg

En blogg for deg som er nysgjerrig på studentlivet i Ole-Johan Dahls hus, eksamenstips, IFI-hacks, veiledninger og annet som gjør studiehverdagen lettere. Skrevet av og for studenter.