English version of this page

Forsknings-arrangementer

Kommende 5 dager

i dag mai
Tid og sted: 12. apr. 202131. mai 2021, Frederikkeplassen, Blindern

Plants have been used for 1000s of years in the treatment of human diseases, though this historical knowledge is often lost. Our interdisciplinary research group uses Nordic historic texts and archaeological remains as inspiration to ‘rediscover’ what plants have historically been used to treat disease.

Tid og sted: 12. apr. 202131. mai 2021, Frederikkeplassen, Blindern

Planter har i tusener av år blitt benyttet for å behandle humane sykdommer i nordiske land, men kunnskapen om hvilke planter som ble brukt er imidlertid i fare for å gå tapt. Vår interdisiplinære forskningsgruppe ønsker å gjenoppdage denne kunnskapen ved bruk av nordiske tekster og arkeologiske undersøkelser.

18 mai

19 mai

Tid og sted: 19. mai 2021 09:0010:30, Zoom details TBA

Learn about the key concepts of privacy and data protection in research.

Tid og sted: 19. mai 2021 09:0011:00, Zoom

This course gives an introduction to literature searching in interdisciplinary reference databases such as Scopus, Web of Science and Google Scholar. These databases are supplementary to PubMed, and may retrieve relevant references regarding interdisciplinary topics.

Webinar med Karrieresenteret
Tid og sted: 19. mai 2021 12:0013:00, Følg webinaret på Zoom

Ønsker du å bli enda bedre på å sette ord på egen kompetanse? Bli med på vårt live webinar via Zoom, der våre veiledere vil vise deg en metode for hvordan du kan formidle din kompetanse til en fremtidig arbeidsgiver.

Tid og sted: 19. mai 2021 13:0014:00, Zoom!

Just as the deadlines are approaching, we have invited UiO's EU office to give us a talk about EU research grants from a PhD and postdoc point of view.

Tid og sted: 19. mai 2021 13:1516:00, Zoom

MSc. Lluís Artús Suàrez at the Department of Chemistry, Faculty of Mathematics and Natural Sciences, is defending the thesis «Computational study on the deaminative hydrogenation of amides catalyzed by base metal complexes» for the degree of Philosophiae Doctor.

Image may contain: Text, Font, Logo, Line, Brand.
Tid og sted: 19. mai 2021 17:0018:30, Zoom

SPARK Norway Educational Forum are monthly open meetings organized by UiO:Life Science and SPARK Norway partners.

20 mai

Tid og sted: 20. mai 2021 09:0010:30, Zoom details TBA

Are you keen on sharing your research data? Or does your publisher or funder require that your dataset is available?

Tid og sted: 20. mai 2021 09:1511:00, Zoom

Digitale plattformer kan by på utfordringer i relasjonsbygging med studenter, kollegaer, venner og familie. I denne workshopen får du suksesskriterier og tips til hvordan du kan tilrettelegge for god, digital relasjonsbygging.

Intervjukurs med Karrieresenteret
Tid og sted: 20. mai 2021 10:0011:00, Følg webinaret på Zoom

Bli med på Zoom-webinar om jobbintervjuet og få et bedre innblikk i intervjusituasjonen! På dette webinaret lærer du do's and don'ts for et jobbintervju.

Tid og sted: 20. mai 2021 12:1514:00, Zoom
Tid og sted: 20. mai 2021 13:1516:30, Zoom

MSc. Julie Nitsche Kvalvik at the Department of Chemistry, Faculty of Mathematics and Natural Sciences, is defending the thesis «Design and deposition of CaMoO4 as host for solar down - converters» for the degree of Philosophiae Doctor.

Tid og sted: 20. mai 2021 13:1516:30, Zoom

MSc. Mustafa Sæterdal Kømurcu at the Department of Chemistry, Faculty of Mathematics and Natural Sciences, is defending the thesis «Tailoring solid catalysts for the ethene oligomerization reaction» for the degree of Philosophiae Doctor.

21 mai

Tid og sted: 21. mai 2021 09:0010:30, Zoom details TBA

There are lots of data out there to discover and reuse. In this course we will introduce you to the concept of data discovery and show you the basics on how to work with secondary data.

Bildet kan inneholde: tegnefilm, produkt, tekst, linje, utklipp.
Tid og sted: 21. mai 2021 10:0014:00, Zoom: Academic Writing Centre

Is it difficult to set aside time to write? The Academic Writing Centre arranges joint, structured “Shut Up & Write” sessions.

Flere kommende arrangementer

Image may contain: Blue, Font, Logo, Symbol, Electric blue.
Tid og sted: 25. mai 2021 09:0027. mai 2021 12:00, Online

Do you work with datasets on a regular basis and want to learn how to work with them in R? Do you want to make nice publication ready plots? Do you know base R already, but want to learn about what this Tidyverse thing is? Or, perhaps you want your team members to learn both R and Tidyverse? Then this workshop is for you and/or your team!

Bildet kan inneholde: Barechested, Mann, Stående, Menneskelig, Photography.
Tid og sted: 27. mai 2021 13:0014:00, Find Zoom meeting link below

This SnakkOm is about interdisciplinary education with an introductory mini-lecture on the topic, followed up by group discussions on given questions in breakout rooms and an interactive plenary session at the end.

Bildet kan inneholde: tegnefilm, produkt, tekst, linje, utklipp.
Tid og sted: 28. mai 2021 10:0014:00, Zoom: Academic Writing Centre

Tid og sted: 2. juni 2021 09:0012:00, Zoom

Sil ut artikler som ikke er metodologisk holdbare! Bruk kritisk vurdering som metode, og finn artikler som bygger på godt håndverk med hensyn til studiedesign, bias, statistikk med mere. Kurset gir kunnskap og praktiske ferdigheter i å kritisk vurdere ulike studier.

Image may contain: Font, Poster, Graphics, Advertising, Logo.
Tid og sted: 2. juni 2021 14:0015:15, Zoom

We invite all UiO-employees to an informative webinar on Digital Resources at dScience.