English version of this page

Forsknings-arrangementer

Kommende 5 dager

i dag jan.
Webinar med Karrieresenteret
Tid og sted: 26. jan. 2021 12:0013:00, Følg webinaret på Zoom

Ønsker du å bli enda bedre på å sette ord på egen kompetanse? Bli med på vårt live webinar via Zoom, der våre veiledere vil vise deg en metode for hvordan du kan formidle din kompetanse til en fremtidig arbeidsgiver.

27 jan.
Tid og sted: 27. jan. 2021 12:0013:30, Zoom

The pandemic, while still ongoing, has already had a dramatic impact on UiO activity and highlighted issues with implications that are yet to be fully grasped. This panel discussion is an attempt at opening up a UiO-wide conversation that will enable influential voices in the university research environment to share their experience and perspectives on this situation. Specifically, we will focus on:

• How does COVID-19 affect early career researchers?

• What are the institutions doing to mitigate the impact?

• What are foreseeable difficulties on the implementation of such measures?

Image may contain: Text, Font, Logo, Line, Brand.
Tid og sted: 27. jan. 2021 17:0019:00, Zoom

SPARK Norway Educational Forum are monthly open meetings organized by UiO:Life Science and SPARK Norway partners.

29 jan.
Tid og sted: 29. jan. 2021 09:0010:00, Zoom!

UiODoc is ready for the year's very first PhD and Postdoc Breakfast Club! We hope you will join us in listening to Matthew Good's timely talk about his Digital Scholarship Center project and the increasingly important digital research.

Tid og sted: 29. jan. 2021 11:0013:00, Online

This course is especially suitable to new researchers or students trying to understand computational/data analysis options available at UiO and in general. It won’t go into anything too deep but will provide you with a good background for your next steps to use the resources: you will know the general types of resources you can use for computing, and be able to take the next steps.

Flere kommende arrangementer

Tid og sted: 12. feb. 2021, Zoom

Årets Darwin Day tar for seg evolusjon og medisin. Foredragsholdere: Charles Swanton, Felicia Keesing, og Bruce Levin.

Tid og sted: 12. feb. 2021 11:0014:20, Zoom

This year's Darwin Day event covers the topic of evolution and medicine. Speakers: Charles Swanton, Felicia Keesing, and Bruce Levin.

Bildet kan inneholde: blomst, blad, utgivelse, blomstrende plante, botanikk.
Tid og sted: 15. feb. 2021 12:0018. feb. 2021 15:00, Universitetsplassen, Karl Johans gate 47

Planter har i tusener av år blitt benyttet for å behandle humane sykdommer i nordiske land, men kunnskapen om hvilke planter som ble brukt er imidlertid i fare for å gå tapt. Vår interdisiplinære forskningsgruppe ønsker å gjenoppdage denne kunnskapen ved bruk av nordiske tekster og arkeologiske undersøkelser.

Tid og sted: 15. feb. 2021 12:0018. feb. 2021 15:00, University Square (Universitetsplassen) Karl Johans gate 47

Plants have been used for 1000s of years in the treatment of human diseases, though this historical knowledge is often lost. Our interdisciplinary research group uses Nordic historic texts and archaeological remains as inspiration to ‘rediscover’ what plants have historically been used to treat disease.

Bildet kan inneholde: person, ansikt, hode, briller, nese.
Tid og sted: 15. feb. 2021 13:0015:00, Digitalt

Velkommen til Oslo Life Science konferansen 2021! Ved å bruke covid-19 som eksempel, fokuserer vi på livsvitenskapens rolle i å forstå og løse globale samfunnsutfordringer. Hvilke erfaringer har vi høstet ett år etter at pandemien startet? Hva forsker livsvitenskapforskere på for å forhindre nye pandemier? Hvilke tiltak kan vi gjøre for å være beredt på en ny global pandemi? Og hva gjøres for å stoppe covid-19-pandemien globalt?